anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

odpięcie źle przypiętego produktu

MAMY ROZWIĄZANIE!
_Likos_
#21 Demiurg#

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_   mogę prosic o pomoc ? już kilkukrotnie zgłasząłem błędnie podpiety produkt i nic chodzi o oferte : https://allegro.pl/oferta/waz-ogrodowy-luz-hobby-ats2-3-4-x1m-6-warstw-cell-14055972323

Produkt w katalogu to krążek 25mb . produkt w ofercie to 1mb . Takie katalogowanie wprowadza w błąd kupujących lecz niestety w związku ze tym że zdjęcia oraz EAN w ofercie sa od produktu 25mb to boty uznają oferte za prawidłową i  nic z tym nie robią.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@_Likos_ Cześć, zgłoszę to. 🙂 Wrócę do Ciebie z odpowiedzią 

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@_Likos_ Gotowe, oferta odpięta. Dodatkowo wielka prośba na przyszłość, żebyś zgłaszał takie sytuacje przez specjalny formularz z dokładnym uzasadnieniem (bo w pierwotnym zgłoszeniu go nie było i nie wybrzmiało, co było różnicą).

oznacz moderatorów
_Likos_
#21 Demiurg#

@ko_alka  dziekuje 🙂 . A link do formularza ? Bo póki co  po prostu klikam na dole " zgłoś oferte błednie powiązana" a tam nie mo formularza. Klikniecie i tyle  nawet nie wiedziałem że jest do tego dedykowany formularz .

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@_Likos_Standardowy formularz "Zgłoś błąd w produkcie". Przejdziesz do niego z karty produktu, z formularza wystawiania czy z zakładki Mój asortyment. 

Zrzut ekranu 2023-08-27 o 08.46.03.png

Na dole strony znajdziesz okno z możliwością opisania zgłoszenia. 

ko_alka_0-1693118880935.png

oznacz moderatorów
_Likos_
#21 Demiurg#

@ko_alka  ale to formularz do poprawiania produktów w katalogu a w tym przypadku produkt w katalogu jest prawidłowy i zgodny ze specyfikacją producenta oraz rzeczywistością.  W tym przypadku  ( i podobnych) nie chodzi o to aby poprawiać produkt w katalogu lecz aby odpiąć błędną  oferte od danego produktu z katalogu.

Jełsi ktoś chce sprzedawać wąż " na metry" ma do tego prawo - lecz oferta nie powinna byc podpięta pod produkt 25mb

A w takim przypadku jest tylko przycisk na dole oferty - "zgłoś oferte błednie powiązaną" - gdzie nie ma żadnego formularza a jeśli tak jak w tym przypadku sprzedający użyje zdjęcia oraw EANu z produktu 25mb - bot nie odepnie produktu i uzna go za prawidłowy.

Może rzeczywiscie rozwiązaniem byloby dodanie możliwości opisania w kilku zdaniach przy zgłaszaniu błędnie powiązanych ofert ? Na ten moment takiej możliwości nie ma ( a przynajmniej ja nie znam)

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@_Likos_ Możesz też skorzystać z tego formularza: https://allegro.pl/zglos-naruszenie/oferty 

Zrzut ekranu 2023-08-27 o 09.27.49.png

oznacz moderatorów