anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

podpinanie pod katalog innych nieoryginalnych ofert

Dubaimarket
#8 Zapaleniec#

Dzień dobry, piszę tutaj bo zgłaszanie poprzez formularze sprawiło, że straciłem wszelką nadzieję. Jeden ze sprzedających notorycznie stosuje taktykę podpinania się pod produkty innych sprzedawców ze swoim produktem będącym podróbką oryginalnego o niskiej jakości.

W konsekwencji klienci wystawiają opinie, która trafia do katalogu i nie dotyczy oferowanego produktu. Po pojawieniu się takiej opinii mam również kilka telefonów dziennie od zaniepokojonych klientów, czy towar który oferuje to jest ten co na zdjęciach w ofercie, czy źle oceniony z komentarza. 

Sprzedający robi to już kolejny raz, za każdym razem, gdy dostanie kilka negatywnych ocen sprzedającego zakłada nowe konto na te same dane.

obecnie sytuacja dotyczy nr GTIN 5908453137500. 

dodatkowo w ofertach sprzedającego na 6 zdjęć - 5 przedstawia produkt oryginalny, na jednym znajdują się zdjęcia produktu podrobionego oraz oryginalnego. ewidentnie wprowadza to w błąd kupujących i dam sobie rękę uciąć co widać po komentarzach do całej działalności sprzedającego na różnych kontach, że nikt nie spodziewał się zakupu podróbki z Turcji.

wysyłałem do Was też w zgłoszeniach porównanie, przedstawię tu raz jeszcze - to na pierwszy rzut oka widać, iż nie jest to produkt z katalogu o tym nr GTIN

.produkt z katalogu.png

na pierwszy rzut oka widać po opakowaniu, że są to dwa różne produkty. logo jest inne, opakowanie jest inne, zawartość jest inna. 

i teraz stało się dokładnie to, o czym pisałem w zgłoszeniach, na które odpowiedzieliście, że nie zostanę z problemem sam, a Wy będziecie monitorować zachowanie sprzedającego. W katalogu pojawiła się opinia dotycząca produktu podrobionego.

Zrzut ekranu 2025-03-10 o 21.17.57.png

i nie jest to pierwsza taka opinia do tego samego produktu sprzedawanego przez tą samą osobę pod różnymi kontami.

dodatkowo sprzedawany produkt posiada inny nr GTIN (pod innymi też go oferuje ten sprzedawca), kraj pochodzenia produktu to Turcja oraz producent jest inny, co widać też chociażby w opiniach rozczarowanych i oszukanych klientów.

Zrzut ekranu 2025-03-10 o 21.19.50.png

Nie liczę już na to, że zrobicie porządek ze sprzedającym ale bardzo proszę o odpięcie tych ofert od katalogu a także opinii, którą załączyłem - nie dotyczy to produktu z katalogu.

płacę też za promowanie produktu, a Wy do osób które polubiły lub oglądały wysyłacie powiadomienia, że dostępny jest taniej. no jest, szkoda tylko, że to nie jest ten produkt.

utrzymywanie tego stanu szkodzi tak na prawdę głównie kupującym i Wam jako portalowi bo ludzie mają poczucie bycia oszukanym. Ja z drugiej strony, czuję ogromną bezradność, bo pisałem do Was dokładnie i szczegółowo, co się wydarzy, zgłaszałem, tłumaczyłem, a tu się okazuje, że nie tylko można zakładać kolejne konta, gdy opinia spadnie, ale bezkarnie też podpinać się pod produkty innych.

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

Dubaimarket
#8 Zapaleniec#
oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Dubaimarket. Której dokładnie oferty dotyczy Twoje zgłoszenie? Proszę, podaj numer oferty, którą mamy zweryfikować.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Dubaimarket
#8 Zapaleniec#

obecnie 17298310262, 17297286525

jednak w/w sprzedający [edycja] - a także inne konta zarejestrowane na te same dane wcześniej podpinał inne oferty. jak również w innych EAN również oferuje ten produkt w taki sposób, że klienci nie mają świadomości kupna podróbki - chociażby manipulując zdjęciami 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Dziękuję, @Dubaimarket. Przekazałam oferty do weryfikacji. Wrócę do Ciebie z odpowiedzią, gdy tylko ją otrzymam.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Dubaimarket
#8 Zapaleniec#

dziękuje.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

Dziękujemy za cierpliwość @Dubaimarket.

Oferty zostały przez nas zweryfikowane i nie stwierdziliśmy podstaw do podjęcia działań.

Dalsze kroki będziemy mogli podjąć po otrzymaniu zgłoszenia od właściciela praw lub jego pełnomocnika. Jeśli posiadasz odpowiednie umocowanie, to prześlij proszę zgłoszenie na ten adres e-mail.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

Dubaimarket
#8 Zapaleniec#

Panie Mateuszu,
a czy mogę prosić o rozwinięcie co dokładnie zweryfikowaliście?
1) czy wg Was produkt z oferty 17297286525 odpowiada produktowi z katalogu GTIN 5908453137500 ?

2) czy nr GTIN 5908453137500 jest taki sam jak 08683835621613 ?

3) czy nazwa firmy Fix Dessert Chocolatier jest taka sama jak EKOL ÇİKOLATA SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ?

4) Czy czytaliście recenzje pod GTIN 08683835621613? czy już wiecie dlaczego sprzedający zmienił GTIN na inny? no tak, tam ludzie odpowiednio ocenili ten produkt, jak i praktykę sprzedającego

5) wydaje mi się, że bliźniaczą ofertę 17298310262 zakończyliście a opinię usunęliście - chociaż jeszcze uczciwiej byłoby ją podpiąć pod prawidłowy produkt a więc 08683835621613.

@MiMary @matt_rose  bardzo proszę raz jeszcze o weryfikację, bo mam wrażenie, że poszliśmy w złą stronę. chcecie, żeby była oferowana podróbka, ukazująca w katalogu zdjęcia innego przedmiotu - ja nie mam z tym problemu, takie Wasze zasady, ale uczciwie byłoby gdyby była podpięta w katalogu pod swój GTIN, chociażby po to, żeby sprzedający mogli się zapoznać z opiniami dotyczącymi poprzednich transakcji.

GTIN 5908453137500 należy do mnie.

oznacz moderatorów

kolekcjonerstw
#11 Animator#

Katalog allegro to poczatek konca tego portalu. Jerst tam taki balagan jak w przyslowiowej stajni Augiasza - nie do naprawienia. 

oznacz moderatorów

Dubaimarket
#8 Zapaleniec#

jeszcze staram się nie tracić nadziei, przynajmniej w tych oczywistych błędach

oznacz moderatorów