@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Cześć, wprowadzam nowe produkty na nasz sklep, które różnią się tylko rozmiarami i EANami na dobrą sprawę i Allegro uporczywie zmienia mi ten inny wariant, na ten który już istnieje, dlatego, że ma po prostu podobne parametry. Przykład - mam naklejkę o wysokości 20 cm i o wys. 30 cm, chce je wystawić jako osobne produkty, bo takimi są, a Allegro każe mi powiązać produkt do katalogu i komunikuje mnie, że poprawi "błędy" i tym samym, zmienia mi jakby dwa różne produkty w jeden 🙄
Co mogę z tym zrobić? Inne rozmiary na początku jak dodałam niby się normalnie dodały, a kolejne uporczywie się "sklejają".
@Wlepkownia najbardziej ordynarną ale skuteczną metodą będzie ... zmienić zdjęcie.
Miniaturki chcemy mieć te same, więc w tym przypadku musi być jakiś inny sposób
@Wlepkownia spróbuj proszę ponownie wystawić tę ofertę i stworzyć z niej drugi produkt. Problem nie powinien się już pojawić.
Hej, dzięki! Jestem ciekawa co się podziało 😉 Teraz bez problemu moge dodać produkty i idzie to jak burza
Hej @Wlepkownia! Uchylę rąbka tajemnicy 🙂 Problem wynikał z tego, że zdjęcia były takie same, zmieniliśmy regułę identyfikacji, aby system nie kierował się miniaturą, a parametrami i dlatego problem już nie występuje.
Oooo, ciekawe, to teraz zamiast rozwiązać problem będziecie usuwać posty? Wystrzeliliście się ze wszystkich pomysłów na przeciąganie zgłoszenia? Poważni jesteście? Widzę, że się uaktywniłaś, więc zapraszam do wypowiedzi tutaj:
Mam taki sam problem z kapeluszami.
Moda - Odzież, Obuwie, Dodatki - Galanteria i dodatki - Nakrycia głowy - Kapelusze
Mam dwa/trzy/cztery rozmiary i tak też oznaczam przy wystawianiu aukcji a nie mogę zakończyć wystawiania bo ze względu na te same zdjęcia automat nakazuje mi podpięcie się do katalogu z ofertą tego samego kapelusza w innym, prędzej stworzonym rozmiarze:
Co robić?
@melonik_eu czy próbowałeś już utworzyć nowy produkt? W tej sytuacji w pierwszej kolejności powinieneś skorzystać z opcji [Kontynuuj bez wybierania produktu]. Jeżeli formularz będzie to blokował lub po utworzeniu nowego produktu nadal podstawiał błędny, daj znać, zadziałamy.
Pomimo tworzenia formularza według powyższej instrukcji to samo. Ten sam problem. Formularz kieruje do poprzednio utworzonego przedmiotu (z nieodpowiednim rozmiarem). Proszę o interwencję.
Podobny problem miałem również w beretach (Berety nr kategorii: 97554). Te same zdjęcia, różne, trzy wielkości czaszy beretów (a rozmiar głowy uniwersalny) . Duże utrudnienie.
Pozdrawiam
@melonik_eu w sprawie kapeluszy już działam, a w kwestii beretów, czy możesz podać mi przykładowy EAN lub numer oferty?
@Wlepkownia działam w tej sprawie, dam znać, gdy otrzymam odpowiedź.