anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podpinanie podobnych produktów do jednego w katalogu

Wlepkownia
#8 Zapaleniec

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 
Cześć, wprowadzam nowe produkty na nasz sklep, które różnią się tylko rozmiarami i EANami na dobrą sprawę i Allegro uporczywie zmienia mi ten inny wariant, na ten który już istnieje, dlatego, że ma po prostu podobne parametry. Przykład - mam naklejkę o wysokości 20 cm i o wys. 30 cm, chce je wystawić jako osobne produkty, bo takimi są, a Allegro każe mi powiązać produkt do katalogu i komunikuje mnie, że poprawi "błędy" i tym samym, zmienia mi jakby dwa różne produkty w jeden 🙄
Co mogę z tym zrobić? Inne rozmiary na początku jak dodałam niby się normalnie dodały, a kolejne uporczywie się "sklejają".

produkt przypisany do katalogu.jpg

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

sl-aw-ek
#18 Luminarz

@Wlepkownia najbardziej ordynarną ale skuteczną metodą będzie ... zmienić zdjęcie. 

oznacz moderatorów

Wlepkownia
#8 Zapaleniec

Miniaturki chcemy mieć te same, więc w tym przypadku musi być jakiś inny sposób

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@Wlepkownia spróbuj proszę ponownie wystawić tę ofertę i stworzyć z niej drugi produkt. Problem nie powinien się już pojawić. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Wlepkownia
#8 Zapaleniec

Hej, dzięki! Jestem ciekawa co się podziało 😉 Teraz bez problemu moge dodać produkty i idzie to jak burza

oznacz moderatorów

la_nika

Hej @Wlepkownia! Uchylę rąbka tajemnicy 🙂 Problem wynikał z tego, że zdjęcia były takie same, zmieniliśmy regułę identyfikacji, aby system nie kierował się miniaturą, a parametrami i dlatego problem już nie występuje. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

T0P-SH0P
#9 Pomysłodawca

@la_nika 

Oooo, ciekawe, to teraz zamiast rozwiązać problem będziecie usuwać posty? Wystrzeliliście się ze wszystkich pomysłów na przeciąganie zgłoszenia? Poważni jesteście? Widzę, że się uaktywniłaś, więc zapraszam do wypowiedzi tutaj:

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/zmienianie-przez-allegro-produkt%C3%B3w-w-...

oznacz moderatorów

melonik_eu
#8 Zapaleniec

Mam taki sam problem z kapeluszami.

Kapelusze
Nr kategorii 5554

Moda - Odzież, Obuwie, Dodatki - Galanteria i dodatki - Nakrycia głowy - Kapelusze

Mam dwa/trzy/cztery rozmiary i tak też oznaczam przy wystawianiu aukcji a nie mogę zakończyć wystawiania bo ze względu na te same zdjęcia automat nakazuje mi podpięcie się do katalogu z ofertą tego samego kapelusza w innym, prędzej stworzonym rozmiarze:

melonik_eu_0-1768046645204.jpeg

Co robić?

oznacz moderatorów

Syrena_zT

@melonik_eu czy próbowałeś już utworzyć nowy produkt? W tej sytuacji w pierwszej kolejności powinieneś skorzystać z opcji [Kontynuuj bez wybierania produktu]. Jeżeli formularz będzie to blokował lub po utworzeniu nowego produktu nadal podstawiał błędny, daj znać, zadziałamy. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

melonik_eu
#8 Zapaleniec

Pomimo tworzenia formularza według powyższej instrukcji to samo. Ten sam problem. Formularz kieruje do poprzednio utworzonego przedmiotu (z nieodpowiednim rozmiarem). Proszę o interwencję.

Podobny problem miałem również w beretach (Berety nr kategorii: 97554). Te same zdjęcia, różne, trzy wielkości czaszy beretów (a rozmiar głowy uniwersalny) . Duże utrudnienie. 

Pozdrawiam

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@melonik_eu w sprawie kapeluszy już działam, a w kwestii beretów, czy możesz podać mi przykładowy EAN lub numer oferty? 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

la_nika

@Wlepkownia działam w tej sprawie, dam znać, gdy otrzymam odpowiedź. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów