anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wystawieniem nowego produktu

rolkwiat_pl
#7 Wielbiciel#

Witam. mam problem z wystawienie produktu pod wygenerowanym EAN-em, Kod to 5907056132080. 

Błąd: 

Wskazana kategoria `Zbieranie` (252436) nie jest zgodna z kategorią produktu: `Emblematy` (253569). (CATEGORY_MISMATCH productSet[0].product.category.id)

Produkt aktywny w bazie GS1

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@rolkwiat_pl Niestety wpisując podany kod nie mogę znaleźć żadnego produktu w naszym Katalogu. 

Jednak jeśli próbujesz wystawić ofertę w innej kategorii niż kategoria produktu, z którym oferta jest powiązana, pojawia się problem. Należy wtedy zgłosić  błąd w produkcie, jeśli jesteś przekonany, że kategoria, którą Ty wybierasz jest prawidłowa. 

Sądząc po komunikacie, wystawiasz oferty, korzystając z zewnętrznego narzędzia. Sprawdź czy problem się powtórzy kiedy korzystasz bezpośrednio z formularza na stronie Allegro.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

rolkwiat_pl
#7 Wielbiciel#

Wystawiałem ~24 nowych produktów (Baselinker). Jestem importerem, produktów nie mogło być w katalogu, są nowe z aktywnymi EAN-ami w  GS1. 23 produkty wystawiłem i zostały zatwierdzone przez Was. Ten jeden spowodował błąd.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@rolkwiat_pl Nie jestem w stanie wyjaśnić błędów pojawiających się w narzędziu zewnętrznym. Jeśli obsługa Baselinkera nie potwierdza niepradłowości po swojej stronie, proszę o kontakt na forum eksperckim.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

rolkwiat_pl
#7 Wielbiciel#

Problem rozwiązać musiałem sam, myślę że warto w Waszej strony spojrzeć na (w mojej ocenie) błąd w systemie.

Powodem błędu w wystawianiu był istniejący w katalogu produkt z "podobnym" numerem części. Mój produkt ma nr: T61100, blokował go produkt bez EAN-u, z numerem T6-1/100

oznacz moderatorów