Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień Dobry
Przy próbie zgłoszenia błędnego numeru EAN w katalogu pojawia się informacja:
"Przesłano niepoprawne żądanie. Dane o produkcie dostarczone przez dostawcę nie mogą być modyfikowane."
Zgłoszenie dotyczy produktu o numerze EAN 5902572000714, i jest to jedyny poprawny numer.
Zdjęcie potwierdzające ten numer jest w waszym katalogu.
Proszę o dokonanie niezbędnych zmian.
Pozdrawiam
@cemhurt_tools konsultuję tę sprawę.
Dzień Dobry
Na jakim etapie są te konsultacje?
Pozdrawiam
Cześć, @cemhurt_tools. Proszę jeszcze o chwilę cierpliwości, niedługo wrócimy do Ciebie z informacjami 🙂
@cemhurt_tools, wprowadziliśmy zasugerowane zmiany. Daj znać, jeśli w przyszłości pojawi się podobny problem - podeślij wtedy zrzuty ekranu z widocznym komunikatem błędu.
Dzień Dobry
Problem pojawił się przy kolejnym produkcie.
Czemu nie mogę poprawić błędów w waszym katalogu?
Nr oferty: 7426876331
Pozdrawiam
@cemhurt_tools Przyczyna została podana w komunikacie. Napisz proszę jakie zmiany chcesz wprowadzić w tym produkcie.
Dzień Dobry
Powtórzę pytanie: Czemu nie mogę poprawić błędów w waszym katalogu?
Produkty oferowane na Państwa portalu sprowadzam bezpośrednio od producentów.
Dostałem dziś informację o automatycznym wprowadzeniu zmian w wyżej wymienionej ofercie, które okazały się błędne. Chciałem to poprawić i okazało się to niemożliwe.
Jeszcze raz:
Czemu mam problem z poprawieniem błędów w katalogu?
Co to za ograniczenie: "Przesłano niepoprawne żądanie. Dane o produkcie dostarczone przez dostawcę nie mogą być modyfikowane." ?
Czy od teraz mam zgłaszać wszystkie poprawki do katalogu poprze forum?
Pozdrawiam
@cemhurt_tools Nie możesz samodzielnie zmienić danych, jeśli są dostarczone przez dostawcę. W takim przypadku musisz wskazać co konkretnie chcesz zmienić i skonsultujemy z odpowiednim zespołem czy będzie to możliwe.
Nie dotyczy to wszystkich produktów z katalogu.
Który dostawca zgłosił błędne dane do katalogu?
Oferuję asortyment bezpośrednio od producentów, czy też jestem dostawcą?
Jeżeli nie, to jak mogę nim zostać, żebym w przyszłości nie miał takich problemów?
Pozdrawiam
@cemhurt_tools Produkty, których dane autoryzował producent lub właściciel marki handlowej, mają zablokowane dane do edycji. W takim przypadku możesz jedynie napisać które dane chcesz zmienić i poczekać na odpowiedź czy taka zmiana zostanie zaakceptowana, o czym pisałam już wyżej.
@nat_not jak to się ma do faktu, że często zablokowane dane do edycji mają produkty z ewidentnymi błędami w parametrach? Jakoś trudno uwierzyć w to, że takie dane autoryzował producent lub właściciel marki.
Przykład: produkt z trzema numerami EAN, dwóch różnych firm
EAN (GTIN): 0653569958758, 5010993448814, 653569958758, 8809080707012
żaden EAN nie dotyczy produktu pokazanego na zdjęciu, możliwość zmiany zablokowana ...
Jaki (który?) producent zatwierdził takie dane???
Dzień Dobry
Widzę, że jest problem z czytaniem ze zrozumieniem. Jak pisałem wyżej:
"Dostałem dziś informację o automatycznym wprowadzeniu zmian w wyżej wymienionej ofercie, które okazały się błędne."
Podpięliście błędne dane do produktu Bradas, inny EAN, inna gramatura inny producent.
Chciałem to poprawić.
Czy mam wszystkie błędy wyłapane w katalogu zgłaszać przez forum?
Czy firma Geko faktycznie zgłosiła wam że produkt firmy Bradas, o innym numerze EAN, innej gramaturze, jest ich produktem?
Dzień dobry @cemhurt_tools tak, jeśli jest to produkt, w którym dane otrzymaliśmy od producenta, to zgłoszenie za pomocą formularza nie będzie możliwe i rozwiązaniem jest zgłosić to na forum (lub za pomocą formularza kontaktowego).
W tym produkcie są dwa EANy 5901477113284 to produkt firmy GEKO, 5907544411871 jest zarejestrowany na firmę BRADAS. Możemy zgłosić prośbę o usunięcie tego EANu z produktu, jeśli masz inne uwagi, to jak kilkukrotnie prosiła Natalia, podaj je proszę.
Dzień Dobry
Do tej pory był to produkt Bradas, więc proszę przywrócić poprzednie dane, które zostały zmienione automatyczną zmianą z dnia 11 grudnia 2024 19:40:06.
Pozdrawiam
Dzień dobry @cemhurt_tools! Zmiany w tym produkcie zostały wprowadzone w lipcu tego roku. Nie zmienimy danych całego produktu, które przesłał nam producent. Zgłoszę usunięcie EANu 5907544411871 z tego produktu, wtedy wystawiając ofertę z tym produktem, będziesz mógł stworzyć nowy.
Dzień Dobry
Proszę sprawdzić jeszcze zdjęcia w katalogu, lub wyżej w wypowiedzi. Są to zdjęcia produktu Bradas, nie Geko, więc wprowadzicie potencjalnych klientów w błąd usuwając EAN 5907544411871 i pozostałe dane.
Problemem dalej pozostaje brak możliwości zgłaszania błędów w katalogu.
Jak widać mam troszeczkę większą wiedzę na temat produktów które oferuję.
Jak planujecie rozwiązać ten problem?
Czemu to nie usuniecie EANu i danych produktu Geko, i nie zostawicie Bradasa?
Pozdrawiam
Dzień dobry @cemhurt_tools! Dziękuję za zwrócenie uwagi zdjęcia również usuniemy.
Jeśli sprzedajesz produkt firmy Bradas możesz dodać go do Katalogu produktów z EANem 5907544411871.
Tak jak pisałyśmy nie zmienimy działania formularza zgłaszania błędów w produkcie, jeśli informacje otrzymaliśmy od dostawcy, zgłoszenie błędu przez formularz nie będzie możliwe.
Dzień Dobry
Mam znowu problem ze zgłoszeniem błędów w katalogu.
Oferta numer 8541816651
Jedyny, poprawny numer EAN 4003982537188
Link do strony producenta:
Przy próbie zgłoszenia błędu pojawiła się informacja jak na zdjęciu:
Jak mam w przyszłości zgłaszać błędy jeżeli przez formularz nie mogę tego zrobić?
@cemhurt_tools dzień dobry! Dzięki za zgłoszenie. Poprosiłam o zmianę w tym produkcie i usunięcie dodatkowych EANów.