anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z ze zgłoszeniem błędu w katalogu.

cemhurt_tools
#7 Wielbiciel#

Dzień Dobry

Przy próbie zgłoszenia błędnego numeru EAN w katalogu pojawia się informacja:

"Przesłano niepoprawne żądanie. Dane o produkcie dostarczone przez dostawcę nie mogą być modyfikowane."

Zgłoszenie dotyczy produktu o numerze EAN 5902572000714, i jest to jedyny poprawny numer.

Zdjęcie potwierdzające ten numer jest w waszym katalogu.

Proszę o dokonanie niezbędnych zmian.

Pozdrawiam

oznacz moderatorów
20 ODPOWIEDZI 20

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@cemhurt_tools konsultuję tę sprawę. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cemhurt_tools
#7 Wielbiciel#

Dzień Dobry

Na jakim etapie są te konsultacje?

Pozdrawiam

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @cemhurt_tools. Proszę jeszcze o chwilę cierpliwości, niedługo wrócimy do Ciebie z informacjami 🙂  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@cemhurt_tools, wprowadziliśmy zasugerowane zmiany. Daj znać, jeśli w przyszłości pojawi się podobny problem - podeślij wtedy zrzuty ekranu z widocznym komunikatem błędu.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cemhurt_tools
#7 Wielbiciel#

Dzień Dobry

Problem pojawił się przy kolejnym produkcie.

Czemu nie mogę poprawić błędów w waszym katalogu?

plandeka4x6.jpg

 Nr oferty: 7426876331

Pozdrawiam

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@cemhurt_tools Przyczyna została podana w komunikacie. Napisz proszę jakie zmiany chcesz wprowadzić w tym produkcie.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cemhurt_tools
#7 Wielbiciel#

Dzień Dobry

Powtórzę pytanie: Czemu nie mogę poprawić błędów w waszym katalogu?

Produkty oferowane na Państwa portalu sprowadzam bezpośrednio od producentów.

Dostałem dziś informację o automatycznym wprowadzeniu zmian w wyżej wymienionej ofercie, które okazały się błędne. Chciałem to poprawić i okazało się to niemożliwe.

Jeszcze raz:

Czemu mam problem z poprawieniem błędów w katalogu?

Co to za ograniczenie: "Przesłano niepoprawne żądanie. Dane o produkcie dostarczone przez dostawcę nie mogą być modyfikowane." ?

Czy od teraz mam zgłaszać wszystkie poprawki do katalogu poprze forum?

Pozdrawiam

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@cemhurt_tools Nie możesz samodzielnie zmienić danych, jeśli są dostarczone przez dostawcę. W takim przypadku musisz wskazać co konkretnie chcesz zmienić i skonsultujemy z odpowiednim zespołem czy będzie to możliwe. 

Nie dotyczy to wszystkich produktów z katalogu.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cemhurt_tools
#7 Wielbiciel#

Który dostawca zgłosił błędne dane do katalogu?

Oferuję asortyment bezpośrednio od producentów, czy też jestem dostawcą?

Jeżeli nie, to jak mogę nim zostać, żebym  w przyszłości nie miał takich problemów?

Pozdrawiam

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@cemhurt_tools Produkty, których dane autoryzował producent lub właściciel marki handlowej, mają zablokowane dane do edycji. W takim przypadku możesz jedynie napisać które dane chcesz zmienić i poczekać na odpowiedź czy taka zmiana zostanie zaakceptowana, o czym pisałam już wyżej.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ja_Nitka
#12 Orędownik#

@nat_not jak to się ma do faktu, że często zablokowane dane do edycji mają produkty z ewidentnymi błędami w parametrach? Jakoś trudno uwierzyć w to, że takie dane autoryzował producent lub właściciel marki.

Przykład: produkt z trzema numerami EAN, dwóch różnych firm
EAN (GTIN): 0653569958758, 5010993448814, 653569958758, 8809080707012
żaden EAN nie dotyczy produktu pokazanego na zdjęciu, możliwość zmiany zablokowana ...

Jaki (który?) producent zatwierdził takie dane???

oznacz moderatorów

cemhurt_tools
#7 Wielbiciel#

Dzień Dobry

Widzę, że jest problem z czytaniem ze zrozumieniem. Jak pisałem wyżej:

"Dostałem dziś informację o automatycznym wprowadzeniu zmian w wyżej wymienionej ofercie, które okazały się błędne."

Podpięliście błędne dane do produktu Bradas, inny EAN, inna gramatura inny producent.

Chciałem to poprawić.

Czy mam wszystkie błędy wyłapane w katalogu zgłaszać przez forum?

Czy firma Geko faktycznie zgłosiła wam że produkt firmy Bradas, o innym numerze EAN, innej gramaturze, jest ich produktem?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

Dzień dobry @cemhurt_tools tak, jeśli jest to produkt, w którym dane otrzymaliśmy od producenta, to zgłoszenie za pomocą formularza nie będzie możliwe i rozwiązaniem jest zgłosić to na forum (lub za pomocą formularza kontaktowego). 
W tym produkcie są dwa EANy 5901477113284 to produkt firmy GEKO, 5907544411871 jest zarejestrowany na firmę BRADAS. Możemy zgłosić prośbę o usunięcie tego EANu z produktu, jeśli masz inne uwagi, to jak kilkukrotnie prosiła Natalia, podaj je proszę. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cemhurt_tools
#7 Wielbiciel#

Dzień Dobry

Do tej pory był to produkt Bradas, więc proszę przywrócić poprzednie dane, które zostały zmienione automatyczną zmianą z dnia 11 grudnia 2024 19:40:06.

Pozdrawiam

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

Dzień dobry @cemhurt_tools! Zmiany w tym produkcie zostały wprowadzone w lipcu tego roku. Nie zmienimy danych całego produktu, które przesłał nam producent. Zgłoszę usunięcie EANu 5907544411871 z tego produktu, wtedy wystawiając ofertę z tym produktem, będziesz mógł stworzyć nowy. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cemhurt_tools
#7 Wielbiciel#

Dzień Dobry

Proszę sprawdzić jeszcze zdjęcia w katalogu, lub wyżej w wypowiedzi. Są to zdjęcia produktu Bradas, nie Geko, więc wprowadzicie potencjalnych klientów w błąd usuwając EAN 5907544411871 i pozostałe dane.

Problemem dalej pozostaje brak możliwości zgłaszania błędów w katalogu.

Jak widać mam troszeczkę większą wiedzę na temat produktów które oferuję.

Jak planujecie rozwiązać ten problem?

Czemu to nie usuniecie EANu i danych produktu Geko, i nie zostawicie Bradasa?

Pozdrawiam

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

Dzień dobry @cemhurt_tools! Dziękuję za zwrócenie uwagi zdjęcia również usuniemy.
Jeśli sprzedajesz produkt firmy Bradas możesz dodać go do Katalogu produktów z EANem 5907544411871. 
Tak jak pisałyśmy nie zmienimy działania formularza zgłaszania błędów w produkcie, jeśli informacje otrzymaliśmy od dostawcy, zgłoszenie błędu przez formularz nie będzie możliwe. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cemhurt_tools
#7 Wielbiciel#

Dzień Dobry

Mam znowu problem ze zgłoszeniem błędów w katalogu.

Oferta numer 8541816651

Jedyny, poprawny numer EAN 4003982537188

Link do strony producenta:

https://knauf.com/pl-PL/tools/download-center?division%5B0%5D=gypsum&documentTypes%5B0%5D=pricelist&...

Przy próbie zgłoszenia błędu pojawiła się informacja jak na zdjęciu:

błąd knauf ln.jpg

Jak mam w przyszłości zgłaszać błędy jeżeli przez formularz nie mogę tego zrobić? 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@cemhurt_tools dzień dobry! Dzięki za zgłoszenie. Poprosiłam o zmianę w tym produkcie i usunięcie dodatkowych EANów. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów