Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
5 września dostałam maila:
"Przenieśliśmy Twoje oferty do lepiej pasującej kategorii
Dzień dobry,
dowiedz się, w jakiej kategorii umieściliśmy Twoją ofertę.
Sprawdź, jakiej oferty to dotyczy:
• SONAX 296400 Wosk koloryzujący CZERWONY 500ml (numer: 11451598567)
Sprawdź, do jakiej kategorii przenieśliśmy te oferty:
• Allegro – Motoryzacja – Chemia – Chemia blacharsko-lakiernicza – Środki antykorozyjne – Konserwacja profili zamkniętych "
Pierwotna kategoria to: Allegro > Motoryzacja > Chemia > Mycie i pielęgnacja > Nadwozie > Woski
bo taki wosk koloryzujący służy do zabezpieczania lakieru na aucie i poprawie jego kolorytu i nie ma absolutnie nic wspólnego z preparatami woskowymi do zabezpieczenia antykorozyjnego profili zamkniętych.
Żaden klient z odrobiną rozsądku nie będzie szukał takiego wosku w zabezpieczeniach antykorozyjnych.
Oczywiście zaprotestowałam w tej sprawie do pomocy allegro i od 23 dni w korespondencji (zgłoszenie nr "35726593" [ ref:_00D24aE05._5003Vc4fOt:ref ]) robią ze mnie niepełnosprytną umysłowo na dodatek płci męskiej udzielając mi następujących "odpowiedzi"
Tutaj zażądałam kontaktu z przełożonymi działu weryfikującego więc uzyskałam takie info:
To jest jawne wdupiemanie ludzi, z których Allegro żyje czyli sprzedawców.
Pisze tutaj, bo z bliżej nieznanych mi przyczyn, moderacja ma czasami większą siłę sprawczą niż te eksperty z bożej łaski, których wiedza kończy się kopiuj - wklej
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@AGLOPRIMA2 wyjaśniam to i dam znać, gdy otrzymam odpowiedź!
dostałam mail od Allegro:
Co mam im odpisać?
@AGLOPRIMA2 nie musisz nic odpisywać. Przykro mi, ale nie otrzymałam jeszcze odpowiedzi, przypomniałam się już w tej sprawie i dam znać, gdy tylko dostanę informacje.
@AGLOPRIMA2 gotowe, produkt został przeniesiony do kategorii: Allegro > Motoryzacja > Chemia > Mycie i pielęgnacja > Nadwozie > Woski.
@la_nika No i super, dziękuję za pomoc, ale czy możesz możesz mnie jeszcze oświecić czemu trwało to miesiąc? i bez Twojej interwencji pewnie czekałabym kolejny?
@AGLOPRIMA2 przykro mi, że nie udało się tego załatwić wcześniej w korespondencji e-mail. Jedyne co mogę zaproponować, to żebyś w przyszłości pisała tutaj na forum, pomożemy!
Dzień dobry,
Proszę również o pomoc, gdyż w dniu wczorajszym dostałem maila od allegro o treści:
"Przenieśliśmy Twoje oferty do lepiej pasującej kategorii
Dzień dobry,
dowiedz się, w jakiej kategorii umieściliśmy Twoje oferty.
Sprawdź, jakich ofert to dotyczy:
BUTELKA / FIOLKA + ZACISKANY ATOMIZER - 5 ML (numer: 16693479264)
BUTELKA / FIOLKA + ZACISKANY ATOMIZER - 5 ML (numer: 16693510409)
FIOLKA SZKLANA + ZAKRĘCANY ATOMIZER - 10 ML (numer: 16693626290)
FIOLKA SZKLANA + ZAKRĘCANY ATOMIZER - 10 ML (numer: 8647667530)
FIOLKA SZKLANA + ZAKRĘCANY ATOMIZER - 10 ML (numer: 8647808525)
FIOLKA SZKLANA + ZAKRĘCANY ATOMIZER - 10 ML (numer: 8987112202)
BUTELKA / FIOLKA + ZACISKANY ATOMIZER - 5 ML (numer: 9888316536)
BUTELKA / FIOLKA + ZACISKANY ATOMIZER - 5 ML (numer: 9888331545)
Sprawdź, do jakiej kategorii przenieśliśmy te oferty:
Allegro – Uroda – Perfumy i wody – Flakony, atomizery podróżne"
Problem polega na tym, iż w tym dziale również posiadam te produkty z innym kodem EAN więc teraz to mi się tylko zdublowało. Jest cała masa klientów, którzy szukają tych produktów w dziale w którym owe oferty były a mianowicie:
"Allegro/Zdrowie/Sprzęt i wyposażenie medyczne/Specjalistyczny sprzęt medyczny/Laboratorium/Naczynia, szkło laboratoryjne/Butelki, kroplomierze"
Proszę moderatorów o przeniesienie z powrotem tych ofert do danego działu.
Pozdrawiam
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@XxperfumeriaxX Nie powinieneś wystawiać tego samego produktu z innym kodem EAN, żeby mógł być widoczny w różnych kategoriach. Teraz możesz zgłosić błąd w produkcie.
Jeśli produkt pasuje do kilku kategorii jednocześnie, w formularzu zgłaszania błędów wyświetlimy link "Pokaż wszystkie kategorie wystawiania". Gdy go klikniesz, pokażemy Ci, w jakich kategoriach możesz wystawić ofertę – bez zmiany kategorii produktu.
A jak mam go wystawić w innym dziale?? Jak będzie miał ten sam kod ean to nie będę mógł tego zrobić a w propozycjach przy zgłaszaniu błędu nie wyświetlają się te kategorie gdzie owy produkt chce wystawić i do którego również pasuje.
Jak "katalog" może lepiej wiedzieć od sprzedającego gdzie dany produkt lepiej pasuje jak to nie jego towar. To chyba Sprzedający wie najlepiej i to w jego kwestii jest sprzedać produkty więc wystawiając dany produkt w danej kategorii chce działać na swoją korzyść a nie robić sobie pod górę.
Sprzedaję również małe lejki i czy katalog umieści go tylko w jednej kategorii? Nikt ze sprzedających nie tworzył by produktów z kilkoma kodami ean, gdyby wspaniały "katalog" nie wpierdzielal się w nie swoje produkty. Gdy Sprzedający wystawi go w dwóch różnych kategoriach (a w przypadku lejka można znaleźć kilka kategorii pasujących do tego produktu) z tym samym kodem ean to po paru dniach wspaniały "katalog" przerzuci wszystkie lejki do tej samej kategorii bo skoro mają ten sam kod ean to muszą być w tym samym miejscu.
Burdel niesamowity....
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@XxperfumeriaxX Jeśli w Twoim przypadku w formularzu pojawia się tylko jedna kategoria, możesz ewentualnie zgłosić jej zmianę. Ale produkt powinien być wystawiony tylko w jednej kategorii.
Też miałem taką sytuację.
Jakiś ekspert z Allegro przeniósł kabel USB (komputer) - drukarka - do działu telefonów komórkowych.
Ale spoko, ja nic nie zgłaszałem, po pierwsze - nie mam czasu na takie **piiip**oły, a po drugie - jeśli jakiś ekspert z Allegro wie lepiej niż sprzedawca - to ja nie mam tu już nic do roboty.
Pozostaje mi jedynie życzyć kupującemu, żeby jakoś tym kabelkiem mógł sobie połączyć telefon z drukarką - zapewne po dokupieniu jakichś akcesoriów będzie to możliwe.
skąd ich biorą nie wiem, czemu to robią nie wiem, czy chcą zaszkodzić firmie pewnie tak
szefostwo coś wie interesuje się, nie wiem pewnie nie, dla nich kasa i prowizja to cel
uczą nas że jesteśmy debilami i nasze produkty zamieszczamy nie tam gdzie klient szuka
naszych ofert, kim oni są ?? to pewnie osoby opłacane przez konkurencję
jak znienawidzić Allegro dołować sprzedawców POWODZENIA