Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy zgodne z zasadami allegro jest łączenie ofert w taki sposób (ponad 800 zupełnie różnych produktów połączone w jeden, aby zmanipulować wyszukiwarkę):
https://allegro.pl/produkt/kubek-hotcup-zloty-kubek-dla-logopedy-o-zlotym-sercu-ceramika-330-ml-5a7d...
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
proszę o oficjalne stanowisko, bo jeśli tak, to ja również szybciutko łączę setki swoich produktów w jeden.
Takie rozwiązanie pozwala bardzo łatwo dominować w każdym z wyszukiwań słów tytułowych każdego z tych produktów z osobna, gdyż niezależnie od tego, który z tych produktów wyszukamy, to pokazuje się suma sprzedaży wszystkich z nich razem na liście wyszukiwania. Obecny algorytm daje potężną przewagę takiej aukcji -na liście wyświetlania jest zawsze na szczycie, nawet, jeśli wyszukamy sobie spośród nich produkt, który się nawet wcześniej nie sprzedał... wystarczy, że jest niby połączony z choćby jednym, który sprzedaje się regularnie i nagle niby każdy z tych produktów, wygląda jakby sprzedał się w takiej samej ilości...
@nat_not no właśnie, a klikając pierwszy produkt wariantów mamy kilkanaście, a pozostałe kilkaset produktów nie jest "dokładnie tym samym produktem" -tylko każdy jest inny...
Czy więc te ponad 800 aukcji połączonych w jeden produkt jest ostatecznie zgodne z zasadami allegro czy nie? To bardzo ważne, bo jeśli tak, to muszę pilnie zacząć działać już w tym momencie -robiąc to samo.
Powinni pousuwać informację ile osób kupiło dany produkt tak byłoby najbardziej sprawiedliwie. Aby było tak jak w sklepach stacjonarnych. W Biedronce nie ma informacji ile osób kupiło w ciągu 30 dni kiełbasę lub piwo, a mimo to wszystko się sprzedaje. Jeżeli ten sprzedawca może łączyć kilkadziesiąt wzorów pod jeden EAN to polecam Tobie podłączyć się pod jego aukcję oferując zwykły złoty kubek którzy inni sprzedają po 13zł. I Twoja oferta powinna być pierwsza bo cena produktu ma pierwszeństwo. Inni będą widzieć złoty kubek bo cena będzie najniższa 😀
https://allegro.pl/oferta/kubek-zloto-metaliczne-blyszczace-330ml-sublimacyjny-metallic-gold-aa-1659...
Jeszcze raz bardzo proszę o ostateczne, oficjalne stanowisko -czy taki sposób wykorzystania produktyzacji jest OK wg allegro
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
@Cmyk69 nie jest ok. Tak jak Natalia napisała, oferty powinny być połączone z takim samym produktem. Poprosiłam o weryfikację wskazanego produktu.
@nat_not @la_nika będę obserwować. Jak widać na liście ofert to nie jest odosobniony przypadek -ja robiąc produkty "tak jak przykazaliście", płacąc też za nowe kody GS-1 EAN, obecnie NIE MAM ŻADNYCH SZANS SIĘ PRZEBIĆ przez takie "napompowane" produkty (na moim koncie "gadżetowym" spadek obrotów powyżej 50%). Od wielu tygodni dostosowuję się do tego, co zapowiadaliście i mówiliście na webinarach, goniłem nawet z pojedynczymi paczkami za kurierami, aby dobić przed ostatecznym wdrożeniem widoku katalogowego moje konta do jakości "super+", a tu się okazuje, że zostałem zwykłym FRAJEREM... a mówiliście na webinarach z produktyzacji, że będziecie plewić cwaniactwo i kombinatorykę...
Każdy dzień to dla mnie spore straty, więc jak sytuacja na listach produktów się zaraz nie uzdrowi, to zrobię to samo co inni. Na co mi ta jakość sprzedaży żyłowana na super+ jak lepiej zgarnąć większą sprzedaż w zamian za ewentualne punkty karne za naruszanie regulaminu....
Ja jestem kilka lat na Allegro i nigdy nie miałem super+ nie wiem jak ludzie to osiągają chyba mieszkają przy sortowniach paczek. Ty też sprzedajesz takie same kubki z napisami ?
tak, zdarzyło się w ostatnim czasie ze dwa razy jechać bezpośrednio na sortownie, tylko po to, aby "dobić" sobie punkty do super+ bo kurier był za wcześnie. Kubki to kawałek biznesu, coraz mniejszy, bo niszczony do tej pory głównie przez tych sprzedających "po 13zł" jak pisałeś wyżej, a obecnie przez kombinowanie przy produktyzacji. Podsumowując -ode mnie rada: nie przejmuj się brakiem statusu super+, nie opłaca się robić tak, jak allegro mówi żeby robić -lepiej kombinować... połącz wszystkie swoje aukcje w jeden produkt i heja...