anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprzedawanie nieoryginalnych produktów jako oryginalne

robinho_10
#8 Zapaleniec#

Witam, chciałbym się dowiedzieć co mogę zrobić w takiej sytuacji, jest 2 sprzedających, którzy są podpięci pod mój produkt (część do maszyny drukującej) - ja sprzedaję oryginał z oficjalnej dystrybucji - fabrycznie zapakowany przez producenta, natomiast tych dwóch sprzedawców podpiętych pod ten oryginalny produkt, sprzedaje chińskie zamienniki z **piiip**s (kupiłem od obu  ten towar aby to potwierdzić), wielokrotnie zgłaszałem ich oferty, że są nieprawidłowo podpięte pod katalog, z obawy, że zaczną się sypać złe oceny produktu, bo ludzie z branży od razu to zauważą, ale sprzedają sobie w najlepsze i włos im z głowy nie spadł, no i faktycznie zaczynają wpływać 2-3 gwiazdkowe oceny produktu właśnie za zakup u tych sprzedawców, co niszczy ocenę mojego produktu na który pracowałem 2 lata.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

FINTERRY
#9 Pomysłodawca#

Ujmę to tak. Nie licz na pomoc Allegro, bo **piiip**o z tym robią. Mamy własną markę, jesteśmy producentem i jedynym oficjalnym sprzedawcom naszych produktów.  Inwestujemy nie małe pieniądze w profesjonalne zdjęcia naszych produktów, które na każdym kroku są kradzione i wstawiane w inne oferty. Notorycznie inni sprzedawcy podpinają nam się pod nasze oferty. Sprzedaż leci nam w dół, opinie są łączone z opiniami pod naszą marką. Zgłaszamy od miesięcy to przez ochronę marek Allegro, przez ofertę błędnie połączoną z produktem, naruszenie zasad itd. Jak usuną 1 ofertę na 6 innych podpiętych to by było na tyle. Dziś już w ogóle czara się przelała. Pozwolili innemu sprzedawcy zmienić nazwę marki, EAN w katalogu. Został tylko nasz numer katalogowy produktu i oczywiście nasze profesjonalne zdjęcia produktowe - nawet te z logo naszej marki i w oryginalnym opakowaniu z logo. W Allegro jest zezwolenie na jawną kradzież i wstawianie podróbek marek. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@FINTERRY to pozwij allegro

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

nic z tym nie zrobisz, moim zdaniem Allegro nie jest dobrym miejscem na promowanie marki, ani nowego produktu, ale jak widać (nie tylko na Twoim przykładzie), przy łatwo dostępnym i otwartym katalogu świetnie radzą sobie różni kombinatorzy. 

oznacz moderatorów