Allegro usuwa po setki ofert w ciągu dnia z powodu : Produkt z którym była połączona oferta został usunięty z katalogu.
To po jakiego groma są produkty do wyboru z którym mam się połączyć? Dlaczego allegro nie weryfikuje od razu takiego produktu? Dlaczego nagle tyle ofert jest wywalanych... To jest dla mnie cały dzień siedzenia, bo nie można tego wznowić, każdą ofertę trzeba na nowo wystawić przypinając do innego produktu. To jakaś kpina
Dzień dobry @alteronik_pl! Rozumiem, że konieczność ponownego wystawiania ofert to dla Ciebie spora strata czasu. Już wyjaśniam, z czego wynika ta sytuacja i jak ją najszybciej rozwiązać.
Przykładowa oferta nr 9752987477 została usunięta ręcznie przez moderatora. Stało się tak, ponieważ karta produktu zawierała błędne dane (np. zły EAN, mylące parametry) i nie spełniała standardów jakości na podstawie baz referencyjnych.
Katalog Allegro jest współtworzony przez sprzedających. System pozwala na szybkie powiązanie oferty z nowo utworzonym produktem, aby nie blokować sprzedaży, ale weryfikacja zgłoszeń i błędów często odbywa się dopiero po czasie. Gdy usuwamy wadliwą kartę produktu z katalogu, powiązane z nią oferty automatycznie są uswane jako niepowiązane z produktem.
Żeby nie przepisywać wszystkiego od zera w zakładce Mój Asortyment możesz zaznaczyć usunięte oferty i wybrać opcję „Wystaw podobną”. System zachowa Twoje opisy, ceny i cenniki dostaw – wymusi jedynie wskazanie innego, poprawnego produktu z bazy.
Przy ponownym wiązaniu ofert warto wybierać karty z kompletnymi, fabrycznymi kodami EAN, co minimalizuje ryzyko ich usunięcia przez moderatorów w przyszłości.
Cały czas rozwijamy Katalog Produktów oraz pracujemy nad systemowym usprawnieniem tego procesu.
No to gratuluje pomyślunku osobie która projektowała ten system, od wczoraj na koncie firmowym mam podobnie, zamkniętych ~100 aukcji czyli jakieś 10procent wszystkich aukcji, bo Pan moderator bawi się w usuwanie "nieprawidłowych" towarów z katalogu, KTÓRE WCZEŚNIEJ SAMI KAZALIŚCIE PODŁĄCZYĆ POD KATALOG. Nie zostawiliście furtki do utworzenia własnego produktu i usuwacie jak leci, kierując się własnym widzimisie, obrywają nawet towary podłączone pod wygenerowane przez was produkty z katalogu TECDOC. Zaznaczę, jeszcze że to wy kazaliście podpinać pod ten śmieciowy katalog, licząc chyba na to, że sprzedający sami go wam wypełnią treścią. Robicie zamiast pomyśleć, realnie generujecie straty, które są możliwe do policzenia, wcale się nie zdziwię, jeżeli z tego powodu ktoś pójdzie z tym do sądu.
Mam nadzieję ,że sprzedający wyciągną z tego wniski i będą odchodzić od allegro .Chociażby dlatego ,że przedsiębiorców traktują jak ostatnie dno .Brak szacunku , a to oni napędzją dochody .Również liczę ,że ktoś pójdzie do Sadu .Szybciej czy póżniej .
"Żeby nie przepisywać wszystkiego od zera w zakładce Mój Asortyment możesz zaznaczyć usunięte oferty i wybrać opcję „Wystaw podobną”. System zachowa Twoje opisy, ceny i cenniki dostaw – wymusi jedynie wskazanie innego, poprawnego produktu z bazy."
Tak i to mi realnie skróci czas poprawki czegoś co sami zrobiliście , a później zepsuliście, wieczorem spadło kolejne 100 ofert, które musiałam JEDNA PO DRUGIEJ wystawić na nowo, nie ma to znaczenia, że mogę wejść w mój asortyment i kliknąć wystaw podobną... to jest 200 aukcji do ponownej obróbki...