anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zestaw z naklejką nie rzucać

Mateque
#7 Wielbiciel#

Czy to jakiś żart? Sprzedający pozycjonują wystawione przez siebie przedmioty tworząc zestawy, gdzie jeden z przedmiotów to naklejka "nie rzucać". Rozumiem, że dla mojej wygody od razu będzie naklejona na karton, który przyniesie mi kurier?Capture.PNGCapture2.PNG

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

kostas11
#21 Demiurg#

@Mateque zdjęć nie widać bo masz niską rangę, ale w czym widzisz problem ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Mateque
#7 Wielbiciel#

To może dla wyjaśnienia: zrobiłem screenshot "zestawu" dużego pudła pieluch za 130 zł i naklejki kurierskiej "nie rzucać" wartej zapewne kilkanaście groszy. Takie samo pudło można kupić u innych sprzedawców za 105 zł.

Dlaczego jest to problem? Ponieważ mając chociażby zaznaczoną opcję "połącz te same oferty" algorytm nie zagreguje owego pseudo-zestawu wśród innych aukcji (dzięki czemu kupujący w łatwy sposób wybierze najtańszą ofertę), tylko będzie widniał on jako oddzielna pozycja na liście wyników.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Heh coś czuje że po tym poście wzrośnie ilość takich aukcji xD. Szczerze nie rozumiem w czym Ci to szkodzi? Może gdyby wyszukiwarki allegro działały choćby w dolnych granicach akceptowalnych poziomów to by miało jakieś znaczenie ale obecnie to bez znaczenia. I tak żeby znaleźć najtańsze to trza połączenie wyłączyć, przewinąć wszelkie promowane, sponsorowane itp i dopiero patrzeć. Przy łączeniu zawsze mnie w balona robią... A wyszukiwarki szukają jak chcą. Przykładowo supercena potrafi działać tak że np przedmiot z superceną kosztuje 65 zł, a taki sam bez tego oznaczenia tylko 49 zł. Rozsądni ludzie szukają przez googla, a tam i tak łączenia nie ma. 

oznacz moderatorów

maxr01
#17 Koryfeusz#

Nie za bardzo rozumiem, o co Ci chodzi. 

Jak masz tańszą ofertę - to ja wybierz.

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów