anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiana kategorii bez mojej zgody

AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel#

oferta: 13411263920

Komunikat: "Podczas modyfikowania oferty wystąpiły błędy - Kategoria oferty (260150) nie pasuje do kategorii produktu (99437)".

I znowu Allegro wystawiło mi tę szczotkę w kategorii dziecko, z którą nie mam nic wspólnego.

Wywalczyłam jakiś czas temu by produkt był w tej, a nie innej kategorii, tak był sprzedawany i było wszystko ok, a teraz znowu nie mogę wznowić w tej samej kategorii

Co więcej, szczotka (13411322959) tego samego typu tylko w innym rozmiarze jest w poprawnej dla mnie kategorii 260150.

Zdaje się, że jednak ja wiem lepiej co sprzedaję niż "konsultanci" Allegro

Przez 10 dni prowadziłam idio tyczną korespondencje z botami (zgłoszenie 35205255) bez żadnego efektu.

Żądam przywrócenia pierwotnej kategorii do mojego produktu

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Sprawa dotyczy konta AGLOPRIMA1

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@AGLOPRIMA2 w przypadku tego produktu w zbiorze kategorii podobnych są dwie opcje:
Supermarket > Utrzymanie czystości > Akcesoria do prania i sprzątania > Gąbki, zmywaki, druciaki
Dziecko > Karmienie dziecka > Butelki i akcesoria > Akcesoria > Do mycia butelek. 

Więc wystawiając ofertę powiązaną z produktem, możesz wybrać te dwie kategorie, aby nie utracić powiązania. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!

oznacz moderatorów

AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel#

@la_nika 

Poważnie????

Wskaż mi proszę, gdzie mam wybór kategorii?

szczotka.JPG

Po wpisaniu kodu EAN do wyszukiwarki katalogu mam wybór jak widać powyżej

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@AGLOPRIMA2 kategorię możesz zmienić na formularzu wystawienia, już po wybraniu odpowiedniego produktu: 

la_nika_0-1692620630188.pngla_nika_1-1692620808952.png

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!

oznacz moderatorów

AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel#

@la_nika 

No to szukam szczotki w tej kategorii i nie widzę

szczotka1.JPG

a tutaj są:

szczotka2.JPG

I ja właśnie chcę w tej kategorii wystawić, ale nie, bo:

AGLOPRIMA2_0-1692621405664.png

Uprzejmie proszę nie robić ze mnie przygłupa

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@AGLOPRIMA2 poprosiłam o dodanie tej kategorii do zbioru kategorii podobnych dla produktu, z którym masz połączoną ofertę. Dam znać, gdy otrzymam odpowiedź. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!

oznacz moderatorów

AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel#

nie da się:

"konsultant" to zaproponował 09.08.2023

...Mogę również zgłosić do naszego dedykowanego zespołu sugestię dodania kategorii 260150 do zbioru kategorii, w którym znajduje się obecnie kategoria produktu - 99437.
Jeśli połączymy kategorie w zbiór, będzie Pani mogła wystawić ofertę w jej obecnej kategorii. ...

Obrady trwały 9 dni i:

...Otrzymałam wiadomość od naszego działu i niestety kategoria 260150 nie zostanie dodana do zbioru kategorii 99437.

Kategoria 260150 należy do zbioru, który jest spójny asortymentowo (szczotki). Połączenie kategorii ze zbiorem "mycie-e", do którego należą kategorie zawierające nie tylko szczotki, byłoby błędne....

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@AGLOPRIMA2 dziękuję za info, działam w tej sprawie i zobaczymy, co da się zrobić, dam znać! 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!

oznacz moderatorów

AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel#

Dziękuję

oznacz moderatorów

AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel#

@la_nika 

czy coś już wiadomo w temacie?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@AGLOPRIMA2 jeszcze to wyjaśniam, dam znać, gdy otrzymam  ostateczną odpowiedź. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!

oznacz moderatorów

AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel#

Czemu dostałam maila: "Czy odpowiedź była satysfakcjonująca?"

nie widzę żadnej rozwiązującej mój problem

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@AGLOPRIMA2 to automatyczna wiadomość. Cały czas wyjaśniam tę sprawę i muszę poprosić Cię jeszcze o cierpliwość. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!

oznacz moderatorów

AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel#

To już nawet automat wie, że trwa to zbyt długo

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@AGLOPRIMA2 wracam z informacjami, przykro mi, ale nie jest to odpowiedź na którą liczysz. 
Produkt obecnie jest we właściwej kategorii i nie ma możliwości przeniesienia go, ani dodania kategorii: Allegro > Supermarket > Utrzymanie czystości > Akcesoria do prania i sprzątania > Szczotki  (nr 260150) do zbioru kategorii podobnych dla tego produktu. 
Nie możemy zmienić kategorii produktu, ponieważ większość sprzedających wystawia swoje oferty w kategorii produktu.
Ze względu na dużą rozbieżność asortymentową nie da się połączyć tych dwóch kategorii, ponieważ szczotki w ramach akcesoriów do prania i sprzątania są w zbiorze kategorii podobnych dla szczotek do mycia podłóg.  

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!

oznacz moderatorów

AGLOPRIMA2
#14 Krzewiciel#

Czyli Allegro wie lepiej...

jakoś nic nowego

dziękuję za chęć pomocy, szkoda tylko mojego i Twojego czasu na kruszenie betonu

oznacz moderatorów