Witam serdecznie.
Dzisiaj odebrałem paczkę z paczkomatu, którą zamawiałem.
Zamawiam często kilka paczek i zdarza się, że w jednej skrytce mam do odbioru kilka paczek.
Jednak tym razem zamawiałem jedną paczkę a w paczkomacie miałem do odebrania dwie paczki.
Jest w niej bagnet olejowy do jakiegoś pojazdu - prawdopodobnie otrzymałem ją przez przypadek.
Chciałbym się jakoś skontaktować z allegro w sprawie podania danych z etykiety tej paczki lub poszukania nadawcy.
Wpisując dane z etykiety na allegro - nie jestem w stanie samodzielnie znaleźć nadawcy by się z nim skontaktować.
Nie chciałbym by ktoś przez pomyłkę ponosił niepotrzebne koszty produktu lub ponownej wysyłki tego przedmiotu.
Pozdrawiam serdecznie.
Cześć @maniek50005, podaj proszę numer przesyłki, której nie zamawiałeś. Zgłoszę to do odpowiedniego działu.
Witam serdecznie.
Przez chwilę zastanawiałem się gdzie jest podany ten numer przesyłki na tej etykiecie.
Wydaje mi się, że znalazłem.
Ten numer można podać tutaj bez problemu?
Chodzi mi o to, że nagle znajdzie się pełno właścicieli, którzy przeczytają tego posta twierdzących, że to jest ich paczka itp.
Także w razie czego nie zareaguję na żadną odpowiedź - tylko pańską.
Numer przesyłki to:
A005B5FUE6
Jakby trzeba było podać więcej informacji - gdzie została dostarczona czy coś to proszę o kontakt.
Pozdrawiam.
@maniek50005 dzięki! Nie musisz się obawiać o ewentualne wykorzystanie tej informacji, znamy adresata tej paczki więc jesteśmy w stanie zweryfikować do kogo powinna trafić.
Skontaktujemy się mailowo z Tobą i adresatem i zorganizujemy przekazanie przesyłki.
Nie ma możliwości abyś odebrał tę przesyłkę w Paczkomacie. Nie jest to nr przesyłki Paczkomat lecz Allegro Delivery.
Paczkomat to konkretny automat paczkowy i są to urządzenia należące do Inpostu. Nie ma urządzeń takich jak Paczkomat xxxxxx, jest po prostu Paczkomat, bo to nazwa własna, a nie określenie potoczne (dlatego piszemy z dużej litery).
A i jest coś takiego jak Allegro Paczkomaty. Jest to usługa świadczona przez Inpost poprzez urządzenia Paczkomat dla sprzedawców na Allegro. To zupełnie co innego niż Allegro OneBox (zielone automaty Allegro). Oczywiście nazwa usługi i nazwa urządzenia to dwie osobne nazwy.
Witam serdecznie.
Wspominasz, ze niema mozliwosci odebrania tej paczki z paczkomatu, gdyz domyślnie wszystkie urzadzenia, ktore sa automatami paczkowymi o nazwie paczkomat naleza do Inpostu.
Przepraszam za wprowadzenie w blad i nie opisanie dokladnie z jakiej maszyny odebralem paczkę.
Piszę paczkomat z malej litery jako nazwę maszyny/urządzenia służącego do odbioru/wysylki paczek, ktore jak sie okazalo nie jest okresleniem maszyn automatow paczkowych - jeśli te sa z innej firmy niż InPost.
Wracajac do sedna problemu.
Odebralem nie swoją paczke z zielonego automatu paczkowego i poprosiłem o pomoc ze skontaktowaniem sie z pomocą techniczną allegro lub nadawcą w celu jej zwrotu.
Dostalem na e-mail wiadomosc dotyczącą dalszych krokow jej zwrotu i dzisiaj spróbuję ją oddać do tego samego automatu.
Pozdrawiam serdecznie.
Witam serdecznie.
@Syrena_zT @matt_rose
Udało mi się dzisiaj zwrócić paczkę do punktu z którego go pobrałem dzięki pomocy technicznej.
Bardzo dziękuję za pomoc w skontaktowaniu się z zespołem Allegro.
Życzę miłego dnia i pozdrawiam.
Cześć @maniek50005, bardzo się cieszę 🙂
Dzięki wielkie i również miłego dnia!