Witam, nie otrzymałam zakupionego towaru, transakcja zawarta i opłacona w allegro lokalnie. Prosta funkcja zaznaczenia zakupu w ochronie kupujących, tylko towary zakupione w allegro lokalnie nie wyświetlają się w momencie uruchomienia procedury zwrotu. Natomiast tam gdzie się wyświetlają nie ma funkcji reklamacji. Czy pozostaje mi tylko droga sądowa? allegro na ten temat nie ma rozwiązania mimo kilku maili.
@aurora74 podaj numer zamówienia to moderatorzy się przyjrzą sprawie.
Próbowałam rozwiązać ten problem na kilka sposobów, konwersacją, ich apelem do sprzedającego ale bez skutku. Przy zakupie nie ma narzędzi do reklamacji, link od allegro do ochrony kupujących nie działa, a przy zwykłej reklamacji nie wyświetla się przedmiot zakupiony... Dlatego postanowiłam zapytać społeczność bo od wielu lat spotykam się z takim fikołkiem po raz pierwszy. Nawet jeśli nie odzyskam kwoty, to zwrócę uwagę na dziury systemowe, bo zawsze miałam allegro za bezpieczne źródło zakupów... No, może w miarę bezpieczne...
Mam ale jak wchodzę w problem z zakupem itd przy reklamacji nie wyświetla mi zakupionego produktu w skutek czego nie mogę wysłać zgłoszenia, po wpisaniu ręcznie oczywiście też nie działa... Taką kwadratura koła...
@aurora74 czy chodzi o zakup z tej oferty: https://allegrolokalnie.pl/oferta/roberto-cavalli-oro-woda-perfumowana-75ml-unikat?
Dokładnie
@aurora74 co dokładnie dzieje się gdy chcesz zgłosić wniosek do Allegro Ochrona Kupujących? Czy na Twoim ekranie pojawia się jakiś komunikat?
Po zgłoszeniu reklamacji nie mogę wybrać z listy zakupu gdyż się nie wyświetla ten zakupiony w Allegro lokalnie. Pozostałe przedmioty zakupione tego dnia zakupione normalnie z normalnej aukcji są. Natomiast przy zgłoszeniu problemu załączony link w ogóle nie działa i wyświetla się błąd linku
@aurora74 poprosiłam już zespół o bezpośredni link, więc na razie poproszę Cię o cierpliwość.
Ok, dziękuję.
@aurora74 w dyskusji przesłaliśmy Ci już bezpośredni link do wniosku do Allegro Ochrona Kupujących, więc skorzystaj proszę z niego i go wypełnij.
Dziękuję za pomoc, tym razem link był aktywny. Pozdrawiam.