anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

jak odzyskać zwrot za zakupiony i niedostarczony towar gdy nie wyświetla się w zakupach?

MAMY ROZWIĄZANIE!
aurora74
#8 Zapaleniec

Witam, nie otrzymałam zakupionego towaru, transakcja zawarta i opłacona w allegro lokalnie. Prosta funkcja zaznaczenia zakupu w ochronie kupujących, tylko towary zakupione w allegro lokalnie nie wyświetlają się w momencie uruchomienia procedury zwrotu. Natomiast tam gdzie się wyświetlają nie ma funkcji reklamacji. Czy pozostaje mi tylko droga sądowa? allegro na ten temat nie ma rozwiązania mimo kilku maili.

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14
Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@aurora74 problem z zakupem można zgłosić w szczegółach zakupu  jak nie masz go w kupionych to albo zakup z innego konta lub co gorsza z podesłanego linku do strony imitującej allegro lokanie celem wyłudzenia kodu blik (tu zostaje tylko zgłoszenie na policje).

oznacz moderatorów
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@aurora74 podaj numer zamówienia to moderatorzy się przyjrzą sprawie.

oznacz moderatorów
aurora74
#8 Zapaleniec

Próbowałam rozwiązać ten problem na kilka sposobów, konwersacją, ich apelem do sprzedającego ale bez skutku. Przy zakupie nie ma narzędzi do reklamacji, link od allegro do ochrony kupujących nie działa, a przy zwykłej reklamacji nie wyświetla się przedmiot zakupiony... Dlatego postanowiłam zapytać społeczność bo od wielu lat spotykam się z takim fikołkiem po raz pierwszy. Nawet jeśli nie odzyskam kwoty, to zwrócę uwagę na dziury systemowe, bo zawsze miałam allegro za bezpieczne źródło zakupów... No, może w miarę bezpieczne...

oznacz moderatorów
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@aurora74 w szczegółach zakupu nie masz opcji 

Client44052296_0-1770995143973.png

oznacz moderatorów
aurora74
#8 Zapaleniec

Mam ale jak wchodzę w problem z zakupem itd przy reklamacji nie wyświetla mi zakupionego produktu w skutek czego nie mogę wysłać zgłoszenia, po wpisaniu ręcznie oczywiście też nie działa... Taką kwadratura koła...

oznacz moderatorów
#21 Demiurg ⭐⭐⭐
oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@aurora74 czy chodzi o zakup z tej oferty: https://allegrolokalnie.pl/oferta/roberto-cavalli-oro-woda-perfumowana-75ml-unikat?

Ola
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
aurora74
#8 Zapaleniec

Dokładnie 

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@aurora74 co dokładnie dzieje się gdy chcesz zgłosić wniosek do Allegro Ochrona Kupujących? Czy na Twoim ekranie pojawia się jakiś komunikat? 

Ola
oznacz moderatorów
aurora74
#8 Zapaleniec

Po zgłoszeniu reklamacji nie mogę wybrać z listy zakupu gdyż się nie wyświetla ten zakupiony w Allegro lokalnie. Pozostałe przedmioty zakupione tego dnia zakupione normalnie z normalnej aukcji są. Natomiast przy zgłoszeniu problemu załączony link w ogóle nie działa i wyświetla się błąd linku 

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@aurora74 poprosiłam już zespół o bezpośredni link, więc na razie poproszę Cię o cierpliwość. 

Ola
oznacz moderatorów
aurora74
#8 Zapaleniec

Ok, dziękuję.

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@aurora74 w dyskusji przesłaliśmy Ci już bezpośredni link do wniosku do Allegro Ochrona Kupujących, więc skorzystaj proszę z niego i go wypełnij. 

Ola
oznacz moderatorów
aurora74
#8 Zapaleniec

Dziękuję za pomoc, tym razem link był aktywny. Pozdrawiam. 

oznacz moderatorów