anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupno konsoli

Client:45803230
#1 Nowicjusz#
  • Witam. Chciałem kupić konsolę Xbox z marketplace. Ale się bałem i sprzedający powiedział że wystawi to ogłoszenie przez Allegro lokalnie dla mojego bezpieczeństwa. Tak zrobił wysłał mi link do ogłoszenia na pocztę bo powiedział że na Messenger nie może bo coś się blokuje. Wszedłem na pocztę otworzyłem link przeniosło mnie do ogłoszenia allegro lokalnie. Zrobiłem kup teraz zapłaciłem blikiem bo była tylko opcja zapłać blikiem i karta. Sprzedający poinformował mnie że dostał wiadomość od allegro że pieniądze przyszły więc napisał mi że pakuje paczkę i idzie wysłać. Napisałem mu że dziwna sprawa bo pieniądze mi pobrało z konta a nie mam żadnego potwierdzenia w banku że zrobiłem jakiś przelew ani na allegro że coś kupiłem. Na chwilę obecną nie mam żadnego potwierdzenia zakupu, pieniądze przepadły a kupujący się nie odzywa. Co zrobić???? Błagam pomóżcie 
oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

pecela
#18 Luminarz#

@Client:45803230

Pozostaje pogodzić się ze stratą, bo nie był to zakup na Allegro. Możesz też zgłosić sprawę na policję, ale marne szanse, że znajdą gościa (to są całe gangi).

A na przyszłość pamiętam, że 99% linków do Allegro, to oszustwo. Prowadzą one do stron ludząca przypominających Allegro.

Do tego radzę też czytać w aplikacji bankowej, co się potwierdza, bo tej wiadomości oszust nie podrobi. Pewnie wypłata z bankomatu lub zakup jakichś kryptowalut.

oznacz moderatorów