anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro czy to prawda ze od pazdziernika 2026 roku rezygujecie wogole z InPostu?

datsun1931
#10 Popularyzator

Jak wyzej, czy na Allegro juz nie bedzie usuług dostawa, paczkomatami lub kurierem inpostu?

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@datsun1931 InPost będzie, może być tak że wypadnie ze smarta 😞 ale myślę że do tego nie dojdzie za dużo kupujących to wybiera, to był by strzał w kolano 😞

-Outlet-Butik-
#12 Orędownik

..... i może w końcu się coś zmieni na rynku e-commerce w tym kraju - a nie ,że warunki dyktuje jeden moloch - który myśli ,że wszystko wie i robi idealnie - a od paru lat - robi tak głupie ruchy ,że zarówno sprzedający - jak i kupujący - odwracają się na pięcie i pukają im w czoło. Ja tam osobiście kibicuje konkurencji Allegro aby wykrawało z tego tortu coraz wiecej

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@-Outlet-Butik- najgorsze jest to że nikt się nie odwraca i ciężko to zrozumieć 😞 ostatnio kupowałem etykiety ten sam sprzedawca na allegro w smarcie ma etykiety drożej o 1 zł niż w sklepie z płatną wysyłką i weź to zrozum 😄 ja rozumiem że taka sama cena ale drożej ?

Tak samo kupujący narzekają, a i tak kupują 🙂

-Outlet-Butik-
#12 Orędownik

i tak i nie. Ja tu kupuje - promil - a szczerze - jeszcze 2 - 3 lata temu - kupowałem 95% wszystkiego dosłownie. Czyli byłem takim wielkim Allegrowym "betonem" - jak wyborcy wiadomej partii 😛

Ostatnie zakupy jednak - pofatygowałem się i sprawdziłem z Allegro. 90% rzeczy jakie kupowałem - od części do pralki po suplementy diety - były tańsze poza Allegro - i to sporo.

Ludzie szukają kasy - zatem to nie tak - ,że będą tu przyklejeni na zawsze. To widać np w przypadku działów jak ubrania - ludzie uciekli na T... itd. Inne gałęzie - także popłyną z czasem.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@-Outlet-Butik- patrzysz po sobie, jak też wiele kupuje gdzie indziej ale to jest mało, żeby allegro zabolało 😞  zobacz na statystyki, wzrost koszyka rocznego kupującego, wzrost przychodów itp. nie widać żeby allegro coś spadało 😄 

-Outlet-Butik-
#12 Orędownik

koszyk rośnie z racji wzrostu cen - to prawda.

Ale ładnie widać jak żerują na sprzedających "Kwartalne przychody reklamowe grupy Allegro wzrosły r/r o 25,3 proc"

Ja akurat widzę po sprzedających - ale ja się obracam tylko w gronie małych sprzedających - to wiekszość albo wyszła albo ograniczyła sprzedaż - poszli w stacjonarkę albo inne kanały.

Po co handlować w detalu na 10% ? Przecież to głupota... 

Spokojnie - nie ma drzewa którego nie da się przesadzić 

oznacz moderatorów

MikroLITY
#14 Krzewiciel

@-Outlet-Butik- 

Poczytaj z czego największe zyski czerpie dziś A.....n, a zobaczysz, że Allegro podąża tą samą drogą.

oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#12 Orędownik

tak to oczywiste 

oznacz moderatorów

vonNogay
#17 Koryfeusz

Najpierw muszą wszędzie postawiać swoje allegro boxy.

Z jakiegoś powodu zrezygnowali z allegro boxów na allegro lokalnie i zostawili tylko inpost. Podejrzewam, że dlatego, że sprzedawcy tę przesyłkę ustawiali a później się okazywało, że nie ma gdzie jej wysłać.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@vonNogay z czasem będą, na dziś bazują na Orlenie DHL i DPD i ich sieci + co mają swoje, z czasem kopną ich w doopę i przejmą dostawy 😄

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@datsun1931 Nie jest to prawda. Jesteśmy zadowoleni ze współpracy z firmą InPost i nie mamy w planach rezygnacji z ich usług. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

datsun1931
#10 Popularyzator

Dzieki To dobrze , czyli wychodzi na to ze jeden z kurierów mowil nieprawde ze odpadna im przesylki z  Allegro w tym roku.

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@datsun1931  niekoniecznie musiał mówić nieprawde. To że allegro " jest zadowolone" z współpracy z Inpostem to nie znaczy że Inpost " jest zadowolony" ze współpracy z allegro.

Do współpracy i do podpisania umowy trzeba dwie chętne strony.  Obecna umowa konczy sie zdaje sie w 2027r.  A potem ? zobaczymy. Póki co to zdaje sie sprawa miedzy allegro a inpostem jest w sądzie a to nie jest najlepszy grunt do popisania nowej umowy.

Ale miedzy dużymi firmami różne rzeczy sie dzieją wiec nie przesądzałbym ani w jedną ani w drugą strone. Jedno jest pewne jeśli allegroi inpost zakonczą współprace to odbije sie to na wynikach obydwu tych firm.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@w_kiwi fajnie tą obecną "dobrą" współpracę widać po komunikatach allegro przed świętami

typu tylko wysyłki allegro delivery dotrą przed świętami

sam to widziałem robiąc zakupy i zgłaszali to dzwoniący kupujący, gdzie oznaczenie "dostawa przed świętami" lub najszybsza dostawa miały tylko odstawy allegro delivery

co było jawnym oszustwem

Nie bronię tu inpostu, firma ma wiele za uszami - też kłamią i mataczą w swoich komunikatach

ale allegro powinno trzymać lepszy poziom

oznacz moderatorów