Dzień dobry. Mam problem, który od czasu do czasu się tu pojawia.
Przy odbieraniu paczki z paczkomatu (akurat inpost, ale nie ma to większego znaczenia) otworzyła się pusta skrytka. W aplikacji i na allegro od razu dostaje status "doręczona", ale fizycznie jej nie ma.
Pod paczkomatem dzwonię na infolinię i zgłaszam problem, odnotowane jest jakieś zgłoszenie, przeszukanie paczkomatu/auta kuriera itp. Bez skutku. Pani z Inpostu stwierdziła, że nic więcej nie da się ustalić i mam złożyć reklamację.
Moje pytanie brzmi: kto składa reklamację takiej przesyłki: sprzedawca, czy kupujący?
@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Cześć, @actp-sklep. W takim przypadku reklamację powinien złożyć sprzedający.
@actp-sklep
Reklamację mogą zgłosić obie strony, ale ewentualne odszkodowanie przysługuje nadawcy.
Bardzo ważne jest też, aby jak było pytanie na ekranie czy są jakieś problemy z przesyłką, wybrać odpowiednią opcję. Potwierdzenie odbioru na ekranie lub w aplikacji jest nieodwoływane i nie ma potem możliwości zgłaszać reklamacji z tytułu braku przesyłki. Dlatego bardzo ważne jest zgłoszenie problemu z przesyłką na ekranie lub w aplikacji.