Dlaczego teraz między czasem na wysłanie a przewidywaną dostawą jest 2 dni? Wcześniej było to 1 dzień i w 94% przypadków była to informacja prawdziwa.
@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Przewidywany czas dostawy uwzględnia najpóźniejszą datę wysyłki spośród wszystkich ofert w zamówieniu oraz deklarowany czas wysyłki przez sprzedająego. Dlatego czas między wysyłką a dostawą może się różnić i wynosić teraz 2 dni.
Mechanizm predykcji bierze pod uwagę dane historyczne i różne czynniki, co wpływa na wyliczenia czasu dostawy. Możesz też ustawić godziny wysyłki, które wpływają na wyświetlane informacje o dostawie.
Ktoś inny może mi to wytłumaczyć bo nie rozumiem.
Co ma deklarowany czas wysyłki do czasu przewozu przez przewoźnika?
Przecież moja deklaracja wpływa jedynie na parametr "czas na wysłanie" a czas dostawy to zawsze "czas na wysłanie" + 1 dzień.
Wg waszych założeń niemożliwe jest że klient, kupując w weekend, zobaczy "przewidywany czas dostawy - środa"
Logika mówi, że "deklaracja wysyłki" ma się mniej-więcej tak do "czasu dostawy":
Jeśli zadeklarowałem 1 przewidywany czas dostawy to wtorek.
Jeśli zadeklarowałem 2 dni to przewidywany czas dostawy to środa.
Jeśli zadeklarowałem 3 dni to przewidywany czas dostawy to czwartek
itd.
Tu wszystko się zgadza. Przy nadaniu do 23:59 nie ma szans aby było następnego dnia.
1. Nie mam szans na nadanie po 10:30-13:00. 23:59 to czas z czapy.
2. Jeśli przy deklaracji 1 dzień allegro informuje że dostawa będzie dzień po wysyłce (również godz. 23:59) to dlaczego przy deklaracji 2 dni nagle okazuje się że dostawa będzie 2 dni po wysyłce.
Przecież od momentu przekazania paczki kurierowi, nie ma żadnego znaczenia, że została wysłana dzień, dwa czy 10 dni po zamówieniu. Jej droga wygląda dokładnie tak samo dla każdego z tych przypadków.
Sprawdź, jakie masz ustawione godziny graniczne dla poszczególnych przewoźników.
A i twoja deklaracja nie ma większego znaczenia. Allegro bazuje na statystykach. Jak któryś z kurierów miał dłuższy czas dostawy, do przeliczyło ci średni termin doręczenia.
Nic nie zmieniałem. 2 inne zamówienia z dzisiaj i przewidywany czas dostawy ten sam a czas na wysłanie inny.
Gratuluję
@nortimj wyjaśniam to i wrócę z informacją, gdy otrzymam odpowiedź.
Dziękuję