Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Krótka piłka. Czy człowiek w tym serwisie (nie w allegro lokalnie) może założyć tu konto zwykłe (nie firmowe) aby sprzedać dwie czy trzy rzeczy?
Możesz , ale be weryfikacji się nie obejdzie
To może mi Pan napisać w jaki sposób? Przy próbie rejestracji nie ma opcji, abym pominął krok wpisania NIPu
Ja nie mam opcji wyboru między takim i takim kontem. Wspomniałem przecież wcześniej...
@zibicool2 wcześniej wspominałeś tylko o NIPie, ale najwyraźniej robisz coś nie tak, bo każdy może założyć konto zwykłe na Allegro
No skoro mam NIP wpisać to chyba jasne i logiczne, że nie mogę założyć zwykłego? Nie przekierowuje mnie nigdzie indziej bez wpisania NIPu, nie ma zaznaczenia i odznaczenia opcji wyboru konta. Capish?
@zibicool2 Jeśli wejdziesz tu - https://allegro.pl/rejestracja?origin_url=%2F%3Fdd_referrer%3D - oczywiście nie będąc zalogowanym to co widzisz?
To co na screenie który podesłałem wyżej?
Już sprawdzam (a tam wisi komunikat Udało się! Ten post stanowi teraz zaakceptowane rozwiązanie. ) co póki co jest totalną bzdurą. Całe allegro
@zibicool2 ale co jest bzdurą🤔, przecież @komis-bell dał Ci dobry link
Tak i teraz widzę normalny formularz rejestracji. Tylko czemu nie widać go tak normalnie?
@zibicool2 Pokazuje, tylko musisz kliknąć DLA KUPUJĄCEGO.
Kliknięcie DLA SPRZEDAJĄCEGO przenosi do formularza rejestracji dla firm bo to jest target sprzedających dla Allegro.
komis-bell, dziękuję. Wszystko jasne. Allegro jak zawsze nielogiczne, komplikujące życie. To już nie to co 15-25 lat temu. Pozdro dzięki
@zibicool2 to wejdź , wówczas będziesz miał wybór😉
Tak jest wybór, tylko czemu mam klikać w linki od kogoś a nie allegro normalnie formularz mi nie pokazuje?
@zibicool2 bo Allegro lubi komplikować życie swoim klientom 😉
A i pamiętaj, konto dla sprzedających, bo to podobno różnica i to duża
@zibicool2 jak masz konto na AL, to nawet nie musisz zakładać drugiego konta aby sprzedawać na Allegro😉 tylko musisz kliknąć w ten napis który jest małym druczkiem
Wypróbuję. Mam nadzieję że działa a nie jajeczka