anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego otrzymałem takie ostrzeżenie?

fsd_ksiazki
#7 Wielbiciel

Dostałem taką wiadomość od Allegro: 
"Treść Twojej wiadomości wysłanej do ****** zawierała wyrażenia powszechnie uznane za obelżywe, wulgarne lub niecenzuralne, dlatego nie mogliśmy dostarczyć jej do odbiorcy."

Treść wiadomości, która została zablokowana wygląda tak: 

fsd_ksiazki14:00
Zamówienie opłacone - Charytatywna Zbiórka Książek
Charytatywny Antykwariat Zamówienie opłacone # Dziękujemy, ***! Twoje zamówienie już do nas dotarło. Nasi wolontariusze właśnie szukają dla Ciebie książek i kompletują paczkę — damy znać, gdy ruszy w drogę. Zamówienie nr 43227785 Data: 01.07.2026 13:52 Wartość: 45.46 PLN Fikołki na trzepaku Małgorzata Kalicińska (610594610) - 1x 5.00 PLN Marek Hłasko Listy Marek Hłasko (615358758) - 1x 9.86 PLN Motyl nocy Katja Kettu (622453833) - 1x 5.00 PLN Oszuści, zabójcy, kasiarze Sławomir Koper (626134202) - 1x 5.00 PLN Pasja życia Irving Stone (603243796) - 1x 8.55 PLN Wspomnienia wojenne Karolina Lanckorońska (611122610) - 1x 6.39 PLN Wybaczcie mi. Iza Bartosz (613666130) - 1x 5.66 PLN Śledź swoje zamówienie ? To akcja charytatywna i ekologiczna — dajemy książkom drugie życie, a dochód wspiera zdolne dzieci. ? Do każdej paczki dokładamy książki gratis — może coś Cię ucieszy. ? Masz niepotrzebne książki? Wyślij je do nas — damy im nowe życie. Nasi wolontariusze dokładają wszelkich starań. Jeśli coś jest nie tak z zamówieniem, daj nam znać od razu. Fundacja Szczęśliwe Dzieciństwo — wspiera zdolne i potrzebujące dzieci. [edytowano]

Co jest nie tak w tej wiadomości? Jest jakaś lista słów zakazanych?
oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

W jednym z tytułów jest słowo "oszuści" oraz "zabójcy" i pewnie automat je wyłapał jakoby sam tak kogoś nazwałeś.

oznacz moderatorów

fsd_ksiazki
#7 Wielbiciel

Dzięki za odpowiedź. Ale jaki jest sens automatycznego blokowania takiej wiadomości? Muszę, chyba zmienić treść wysyłanych wiadomości do klientów. 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@fsd_ksiazki ja bym wg. rozważył sens wysyłania takich wiadomości. Allegro planuje wprowadzić zakaz wysyłania dublujących się wiadomości 

oznacz moderatorów

fsd_ksiazki
#7 Wielbiciel

Dzięki za odpowiedź. Możesz napisać coś więcej na temat tych zasad. Nie można wysyłać wiadomości ze statusami zamówienia i jego szczegółami?

oznacz moderatorów

kovek
#13 Ambasador

@fsd_ksiazki ale po co wysyłasz coś, o czym allegro samo komunikuje? To niepotrzebne powielanie komunikacji. Mnie takie maile od sprzedawców wyjątkowo irytują i dobrze że allegro to ukróci. 

oznacz moderatorów

agdo57
#8 Zapaleniec

@fsd_ksiazki "I straszne i śmieszne":  allegrowe algorytmy wyłapały: "Oszuści, zabójcy, kasiarze" - czyli tytuł zakupionej książki. 

@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_  co wy na to?

oznacz moderatorów

fsd_ksiazki
#7 Wielbiciel

W raporcie z naruszeń regulaminu mam takie ostrzeżenie. Czy ono dotyczy tej sprawy? Czy można prosić o anulowanie karnych punktów w jakości sprzedaży?

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

fsd_ksiazki_0-1783536287725.png

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@fsd_ksiazki 

Konsultuję to, proszę o cierpliwość. Wrócę z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@fsd_ksiazki 

Przepraszam za to. Wysłaliśmy ostrzeżenie błędnie i wprowadziliśmy już poprawkę żeby wyeliminować taki błąd na przyszłość.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

fsd_ksiazki
#7 Wielbiciel

Super. Dziękuję. Czy mogę prosić o anulowanie tego ostrzeżenia i karnych punktów z jakości sprzedaży? @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@fsd_ksiazki 

Pytam o to i wrócę z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@fsd_ksiazki 

W tej sprawie skontaktujemy się z Tobą mailowo w zgłoszeniu nr 62566049.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów