Dostałem taką wiadomość od Allegro:
"Treść Twojej wiadomości wysłanej do ****** zawierała wyrażenia powszechnie uznane za obelżywe, wulgarne lub niecenzuralne, dlatego nie mogliśmy dostarczyć jej do odbiorcy."
Treść wiadomości, która została zablokowana wygląda tak:
W jednym z tytułów jest słowo "oszuści" oraz "zabójcy" i pewnie automat je wyłapał jakoby sam tak kogoś nazwałeś.
Dzięki za odpowiedź. Ale jaki jest sens automatycznego blokowania takiej wiadomości? Muszę, chyba zmienić treść wysyłanych wiadomości do klientów.
@fsd_ksiazki ja bym wg. rozważył sens wysyłania takich wiadomości. Allegro planuje wprowadzić zakaz wysyłania dublujących się wiadomości
Dzięki za odpowiedź. Możesz napisać coś więcej na temat tych zasad. Nie można wysyłać wiadomości ze statusami zamówienia i jego szczegółami?
@fsd_ksiazki ale po co wysyłasz coś, o czym allegro samo komunikuje? To niepotrzebne powielanie komunikacji. Mnie takie maile od sprzedawców wyjątkowo irytują i dobrze że allegro to ukróci.
@fsd_ksiazki "I straszne i śmieszne": allegrowe algorytmy wyłapały: "Oszuści, zabójcy, kasiarze" - czyli tytuł zakupionej książki.
@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ co wy na to?
W raporcie z naruszeń regulaminu mam takie ostrzeżenie. Czy ono dotyczy tej sprawy? Czy można prosić o anulowanie karnych punktów w jakości sprzedaży?
@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Konsultuję to, proszę o cierpliwość. Wrócę z odpowiedzią.
Przepraszam za to. Wysłaliśmy ostrzeżenie błędnie i wprowadziliśmy już poprawkę żeby wyeliminować taki błąd na przyszłość.
Super. Dziękuję. Czy mogę prosić o anulowanie tego ostrzeżenia i karnych punktów z jakości sprzedaży? @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
W tej sprawie skontaktujemy się z Tobą mailowo w zgłoszeniu nr 62566049.