anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak edytować ofertę wybierając stary formularz wystawiania?

4Green_Garden
#9 Pomysłodawca

Proszę o informację, jak mogę edytować wystawioną aukcję wybierając stary formularz?

Kiedy po edycji oferty wybieram w 1 kroku stary formularz, system przekierowuje do pustego formularza wystawienia nowej aukcji.

Drugie pytanie, jak podczas edycji oferty w nowym formularzu mogę zmienić ilość produktów w zestawie?

Podkreślam, że nie chodzi o ilość sprzedawanych przedmiotów, a ilość produktów w zestawie.

Btw. Chcieliście ulepszyć nowym formularzem, ale pogorszyliście. Serio.

Czy moglibyśmy powrócić do starego formularza?

Pzdr. 600

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_

oznacz moderatorów
27 ODPOWIEDZI 27

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@4Green_Garden dopytuję o to i wrócę do Ciebie z informacjami, gdy otrzymam odpowiedź.

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

4Green_Garden
#9 Pomysłodawca

Z niecierpliwością czekam na informację.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@4Green_Garden czy możesz podać numer oferty, przy której po próbie edycji przez stary formularz pojawił się  pusty formularz?

Monika
oznacz moderatorów

4Green_Garden
#9 Pomysłodawca

18536103413

niemniej dotyczy to wszystkich moich aukcji.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@4Green_Garden czy możesz proszę przesłać na adres spolecznosc@allegro.com nagranie ekranu (z widocznym całym oknem przeglądarki) z próby edycji oferty przez stary formularz? 
W nowym formularzu nie ma możliwości edytowania zestawów, ponieważ taka funkcja jak zestaw produktów jest obecnie dostępna dla kont firmowych, natomiast powinnaś mieć jeszcze możliwość skorzystania ze starej wersji formularza. Aby zespół techniczny mógł zweryfikować, dlaczego nie możesz z niego skorzystać potrzebuje nagranie ekranu. 

Monika
oznacz moderatorów

4Green_Garden
#9 Pomysłodawca

@la_nika wysłałam wczoraj kilka filmików na skrzynkę społeczności. Czekam na odpowiedź. 

Pozdrawiam. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@4Green_Garden tak, dziękuję, dostałam filmiki, przekazałam je w konsultacji i jutro powinnam mieć dla Ciebie propozycję rozwiązania. Dam znać, gdy tylko otrzymam odpowiedź. 

Monika
oznacz moderatorów

4Green_Garden
#9 Pomysłodawca

@la_nika

nadal nie mam odpowiedzi... A opis aukcji, którego nie mogę zmienić wprowadza w błąd kupującego... Czy jak dostanę komentarz negatywny z tego tytułu, usuniecie mi go?

No właśnie...

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@4Green_Garden przykro mi, ale nie otrzymałam jeszcze potwierdzenia, że problem został rozwiązany, natomiast oferta, którą podałaś nie jest zestawem produktów. Możliwość edycji opisu będzie dostępna na nowym  formularzu, więc możesz zmienić opis korzystając z nowego formularza, aby kupujący nie byli wprowadzeni w błąd. 

Monika
oznacz moderatorów

4Green_Garden
#9 Pomysłodawca

Nie jest zestawem produktów, ponieważ w nowym formularzu nie mogę zestawu utworzyć mimo, że chcę!

Mogę edytować, ale zmiany się nie zapisują! Przecież napisałam jasno i wyraźnie.

Ile jeszcze muszę czekać na Waszą skuteczną reakcję? Na pewno nie tyle, ile Wy czekacie na przelew haraczu z mojej sprzedaży!

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@4Green_Garden rozumiem frustrację, ale nie napisałaś tego jasno i wyraźnie. 
Czy próbowałaś edytować opis korzystając z nowego formularza na innej przeglądarce? 
To, że nie zapisują się wprowadzone zmiany to inny problem, niż wcześniej zgłaszany, więc i w tym przypadku muszę poprosić Cię o nagranie tego procesu, abym mogła przekazać zgłoszenie do działu technicznego. 
Natomiast w pierwszej kolejności spróbuj proszę edytować opis korzystając z innej przeglądarki, jeśli to pomoże wyczyść pamięć podręczną tej, z której korzystasz. 

Monika
oznacz moderatorów

4Green_Garden
#9 Pomysłodawca

Serio? Nagrałam 4 filmiki, na których opowiadam krok po kroku, że zmieniam opis, zapisuję, ale zmiany nie nastepują…Przeglądnij proszę jeszcze raz te filmiki.

Zawsze korzystam z tej samej przeglądarki i dotychczas nie było problemu z zapisaniem edytowanego opisu…

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@4Green_Garden na przesłanych filmikach zmieniasz parametry, nie opis. 
Na drugim filmiku komunikat, który się pojawia dotyczy właśnie usuniętego parametru (11865) czyli wysokość sadzonki, trzeci filmik, na którym wpisana w parametr wartość nie została zaktualizowana przekazałam w konsultacji. Rozumiem, że nie zaktualizowało się to również po jakimś czasie, ani już bezpośrednio na Allegro (nie w podglądzie)? Czy próbowałaś zmienić tę wartość, nie tylko ją usunąć? 
Czy możesz proszę spróbować zmienić opis oferty?

Monika
oznacz moderatorów

4Green_Garden
#9 Pomysłodawca

Zdaje się, że parametry należą do części opisu... i nie zmienia to faktu, że zmienić je mogę, ale po zapisie nie ma widocznych zmian. Na drugim filmiku robię dokładnie to samo - zmieniam parametr, z tą różnicą, że w innych aukcjach nie wyskakuje komunikat (11865), ale dalej nie zmienia to faktu, że - j.w - nie zapisuje się zmiana, bo w tym przypadku nawet nie mogę zapisać...

Wartość tą chcę usunąć, nie zmienić, a biorąc pod uwagę, że nie jest to wartość wymagana, powinna ta zmiana nastąpić. I nie, nie zmienia się po czasie, ani po odświeżeniu, co też opowiedziałam na filmiku.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@4Green_Garden i to przekazałam w konsultacji, ale czy możesz proszę sprawdzić, czy przy edycji opisu oferty zmiany również się nie zapisują? 

Monika
oznacz moderatorów

4Green_Garden
#9 Pomysłodawca

Opis mogę edytować, zmiany zostają zapisane.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@4Green_Garden dziękuję za potwierdzenie. 
Kwestię edycji ofert przez stary formularz i braku aktualizacji zmiany w parametrach konsultuję i wrócę, gdy tylko otrzymam odpowiedź (będzie to raczej po długim weekendzie). 
Obecnie możesz zmienić opis oferty, którą tutaj podałaś, możesz też sprawdzić jeszcze jedną rzecz. Czy gdy zmieniasz wartość parametru, ale jej nie usuwasz, tylko edytujesz, również nie aktualizuje się to w ofercie? 

Monika
oznacz moderatorów

4Green_Garden
#9 Pomysłodawca

Tak, mogę zmienić wartość parametru i go zapisać.

oznacz moderatorów

4Green_Garden
#9 Pomysłodawca

?

oznacz moderatorów