Ostatnio dostałem maila od Allegro, że jakość mojej sprzedaży spadła i że przestaną mnie promować, nie dostałem żadnej oceny z aukcji. Czy powodem może być opóźnienie mojej wysyłki które trwało 6 minut miałem wysłać do środy 23:59, wysłałem w czwartek 0:05, ponieważ skaner w paczkomacie się zacinał.
Skaner w paczkomacie nie ma nic do terminowej wysyłki. Na Allegro liczy się dopiero gdy paczka zostanie odebrana przez kuriera, a o północy i tak by jej nie odebrał. Powód powinnaś mieć podany w wiadomości albo sprawdź sobie w statystykach za co punkty obcięli.
Nie łam się supersprzedawca i tak nie długo będzie losowy. Klient kupi od rana będziesz mogła go mieć, klient kupi po południu nie będziesz miała. I od tej miary prawie połowa punktów będzie zależeć. To przeczy samej zasadzie dobrego sprzedawcy ale jak wiadomo Allegro o dobro kupujących od dawna nie chodzi...
@ZielonaPolana obniżenie Twojej jakości sprzedaży jest spowodowane tym, że nie nadajesz zamówień zgodnie z deklaracją. W ciągu ostatnich 30 dni wszystkie 6 zamówień, które są liczone do jakości nadałeś później, niż deklarowałeś. Możesz to sprawdzić w zakładce Skuteczność wysyłki, a tutaj znajdziesz informację, co możesz zrobić, aby poprawić wyniki.
Przesyłkę uznajemy za nadaną, gdy zostanie zeskanowana przez kuriera, nie liczy się więc czas umieszczenia jej w maszynie.
Jest to średnio uczciwe wobec Sprzedających. Gdy pozostawiam paczkę w Paczkomacie, moja praca się na tym kończy na danym etapie, nie mam wpływu na to kiedy kurier ją odbierze, ani co z nią zrobi i czy na przykład będzie nią rzucał. Brak sprawiedliwości, ale jest to rozwiązanie mojego pytania, dziękuję mimo wszystko.
@ZielonaPolana podpowiem jeszcze, że tutaj możesz sprawdzić godziny granicne nadawania paczek, czyli do kiedy nadać przesyłkę, żeby kurier odebrał ją tego samego dnia to może pomóc w weryfikacji, czy potrzebujesz wydłużyć czas wysyłki.
sprawiedliwość i allegro - dobre:D:D:D