anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak stworzyć nowy produkt w katalogu Allegro?

telkom_info_pl
#7 Wielbiciel#

Witam, wystawiam aukcje w kategorii motoryzacja. Automatycznie aukcja jest łączona z produktem. Jednak nie jest to produkt, który oferuję. Prawidłowego nie ma. 

Jak dodać produkt do katalogu? Nie znalazłem takiej opcji....

Co za geniusz wymyślił automatyczne łączenie ofert z produktem nie dodając opcji dodawania swojego produktu???

MISZCZ

oznacz moderatorów
29 ODPOWIEDZI 29

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@telkom_info_pl jeśli przedmiotu, który chcesz wystawić nie ma w katalogu, możesz utworzyć nowy podczas wystawiania oferty. Aby to zrobić wypełnij wszystkie parametry w sekcji Podstawowe parametry. 
Możesz też utworzyć nowy produkt podczas edycji oferty. Aby to zrobić wejdź proszę w edycję oferty - wypełnij wszystkie parametry w sekcji Parametry podstawowe.
W obu przypadkach (tworzenia przedmiotu podczas wystawiania lub edycji oferty) Na podstawie sekcji "podstawowe parametry" spróbujemy utworzyć nowy produkt. O tym, czy udało się stworzyć produkt i dodać ofertę do akcji poinformujemy cię na stronie z potwierdzeniem edycji lub wystawienia oferty.

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

telkom_info_pl
#7 Wielbiciel#

Niestety po wypełnieniu parametrów oferta jest automatycznie podpinana pod inny produkt. To o czym piszesz nie za bardzo chyba działa.... Bo jest różnica między mapami a oprogramowaniem systemu multimedialnego..... 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@telkom_info_pl jeśli oferta jest łączona z innym produktem na podstawie wpisanych przez Ciebie parametrów możesz zgłosić błąd w produkcie.
Możesz to zrobić: na karcie produktu, gdy wybierasz go z Katalogu,  w formularzu wystawiania, gdy wystawiasz lub edytujesz ofertę lub w zakładce Mój asortyment, gdy wybierzesz szczegóły produktu i klikniesz [zgłoś błąd w katalogu].
Zajmiemy się Twoim zgłoszeniem w ciągu dwóch dni roboczych. Jego status sprawdzisz w zakładce Zgłoszenia zmian.

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Goldkinder
#7 Wielbiciel#

Witam, ja - jak pewnie większość - mam ten sam problem. Wprowadzając nowy produkt oraz firmę produkującą tenże, jestem skazany na produkty już istniejące. Dalej dzieje się dokładnie to samo jak napisał #7 Wielbiciel#. Możliwość tworzenia nowych produktów została przez Serwis Allegro "zamrożona". Nowe firmy i produkty powstają cały czas. A Pani odpowiedź nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. A jeśli ma, to jest to rzeczywistość alternatywna. Proszę - dajcie pracować - nie pomagajcie. Pomagając tylko przeszkadzacie, choć zapewne w dobrej intencji. Pozdrawiam

oznacz moderatorów

emerald_1234
#1 Nowicjusz#

Witam. Po prostu genialne !!! tworzenie produktu - katalogi produktu etc to jest horror. Po co to komu pytam No ale im więcej namieszać tym sprzedawcom  ......pod górę. No ale tak chyba ktoś założył

oznacz moderatorów

DIAMOND-POINT
#8 Zapaleniec#

2 dni to za duzo czasu na wprowadzanie w bład klientów. kiedy macie zamair zmiec to? wymagacie od nas "sprzedajacych" a sami gracie niejasno, to kpina

oznacz moderatorów

DIAMOND-POINT
#8 Zapaleniec#

nie prawda, to nic nie daje.

oznacz moderatorów

viva134
#8 Zapaleniec#

Witajcie.

Czy coś się zmieniło w kwestii dodawania NOWEGO produktu ?

Obecnie NIE ma opcji tworzenia nowego produktu, jedynie allegro "SPRÓBUJE" stworzyć nowy produkt... to znaczy że uda się, albo nie...

oznacz moderatorów

ARTEM017
#7 Wielbiciel#

Wprowadzam nowy produkt z nowym kodem EAN i na siłę chcenie mnie łączyć z innym kodem ???

Jak jest nowy kod to jest chyba nowy produkt ???

Jak mam wystawić nową aukcje ???? 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@ARTEM017 Widzę, że prowadzisz już w tej sprawie korespondencję z naszym doradcom. Numer sprawy to 40731655. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Zaprawiamypl
#7 Wielbiciel#

Witam, również nie mogę utworzyć nowego produktu. Wprowadzam kapturki termokurczliwe firmy Ares a podpina mi ciągle pod np. Deptana. To jest konkurencyjna firma i wprowadzanie klienta w bład. Podobnie z gramaturą, w tytule i opisie jest 200g a podpina mnie pod 50g. Nie jestem w stanie utworzyć nowego produktu.

oznacz moderatorów

viva134
#8 Zapaleniec#

A tak w ogóle to ten tzw. "produkt" to czym jest właściwie? Wiem, istnieją definicje czym jest, ale w mojej opinii to się nie sprawdza, miał być pomocą w zakupach i pewnym standaryzowaniem ( i może w pewnych przypadkach nawet tak jest) ale w wielu przypadkach "produkt" tylko ( jawnie, bądź pół-jawnie) wprowadza Kupującego w błąd...

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Zaprawiamypl Czy Twoje produkty posiadają unikalny kod EAN? Dodaj proszę zrzut ekranu z momentu sugestii łączenia przez system Twojej oferty z niewłaściwym produktem. 

Wiktoria
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Zaprawiamypl
#7 Wielbiciel#

1000031553.jpg

oznacz moderatorów

Zaprawiamypl
#7 Wielbiciel#

1000031563.jpg

oznacz moderatorów

Zaprawiamypl
#7 Wielbiciel#

to tylko dwa przykłady

oznacz moderatorów

every_day
#9 Pomysłodawca#

a co z produktami które mają ten sam EAN ale rózne kody ze względu na rozmiar? wszystkie kolejne rozmiary podpina pod pierwszy wystawiony rozmiar i robi się mega chaos????????? czy allegro stwierdziło ze ma za duzo produktów i blokuje w ten sposób tworzenie nowych???? bo na to własnie obecnie wygląda...

oznacz moderatorów

ALFA-KAR
#7 Wielbiciel#

Mam ten sam problem, mam 5 produktów które sa wymiarami zbliżone ale mają inna szate graficzną, allegro nie pozwala mi dodać 6 bo maksymalnie pod jeden kod produktu można dodać 5 podobnych produktów, połączyłem z innym produktem tak aby dało się wystawić aukcje to potem klient mi zarzucił że wprowadzam przez to w błąd. Masakra to katalogowanie produktów to jest jakiś dramat... Coś co mogło by zająć 30 sekund wprowadza takie utrudnienia że juz kilka dni nie mogę wystawić produktu z którego sprzedaży  notabene allegro kasuje dla siebie prowizje...

oznacz moderatorów

POLTEL_Telecom
#1 Nowicjusz#

Tu allegro ma rację. Pomimo tego że mam problem z dodaniem nowego produktu. I szukam rozwiązania. Kody EAN służą do jednoznacznej identyfikacji produktu. Każdy produkt który nie jest tym samym produktem a więc różni się kolorem, rozmiarem, objętością, opakowaniem, musi mieć swój niezależny kod EAN zarejestrowany w bazie GS1. Baza GS1 jest światową bazą identyfikującą produkty na całym świecie. 

Zupełnie inną kwestią jest kłopot z dodawaniem nowych produktów zarejestrowanych w bazie GS1 do katalogu Allegro.

Zaznaczam, że każdy kto posiada własne oficjalne numery EAN  zarejestrowane w bazie GS1 jest uczestnikiem systemu. GS1 to organizacja non profit zrzeszająca użytkowników kodów kreskowych na całym świecie. Allegro tylko wykorzystuje system GS1 do jednoznacznej identyfikacji produktów dla bezpieczeństwa kupujących za pośrednictwem ich platformy.

Bluzka w rozmiarze S i L to nie ta sama bluzka. Bluzka w kolorze czerwonym nie jest bluzką w kolorze niebieskim itp.

oznacz moderatorów