Dzień dobry,
Dziś wpadło mi zamówienie z Czech z opcją płatności za pobraniem.
Miałem wyłączone opcje Pobrania dla wszystkich rynków.
Aktualnie po wejściu w ustawienia dostaw i cenniki nie mogę odznaczyc opcji Pobrania dla rynku Czechy.
Jak to wyłączyć ?
Widzę informację, że dla przesyłek smart jest wymagana opcja pobrania dla Czech, ale co w przypadku gdy chcę smart dla rynku PL ale nie dla Czech ?
Cześć @ElManiacy, jeśli chcesz zrezygnować z oznaczenia Smart! w Czechach, napisz do nas proszę tutaj.
Dzień dobry,
Napisałem i otrzymałem odpowiedź, że standardowo z gotowego cennika niema możliwości wyłączenia opcji pobrania z rynku Czechy.
Natomiast przy tworzeniu nowego cennika, również niema możliwości wyłączenia płatność za pobraniem dla rynku Czechy.
Proszę o rzetelną informację jak wyłączyć opcję Pobrania dla rynku Czechy, ponieważ notorycznie są wgl nie odbierane te przesyłki.
@ElManiacy Widzę, że w korespondencji nr 63301469 otrzymałeś informację:
Po wyborze gotowego cennika nie ma opcji edycji dostaw i płatności. W takiej sytuacji proszę o stworzenie nowego cennika i wybieranie opcji [Niestandardowy cennik], wtedy będą mogli Państwo wybrać tylko dostawy z płatnością z góry na Czechy.
Jeśli masz wątpliwości, dopytaj o szczegóły w odpowiedzi na tę wiadomość.
Dzień dobry,
Udało się utworzyć cennik bez pobrania dla czech.
Pojawił się natomiast problem z generowaniem Etykiet dla Inpost (poza smart)
Mam oczywiście umowę z Inpost i wprowadzone Api w ustawieniach (przed zmianą cennika było wszystko ok)
Aktualnie przy zamówieniach Inpost bez smart niemam dostępnego przycisku Nadaj przesyłkę
Czy można prosić o pomoc w czym problem ?
Wczytałem ponownie klucz api, ale problem wciąż występuje
Dodam, że chodzi o przesyłki Paczkomaty Inpost (wiem, że jeśli chodzi o kurier Inpost to wymaga generowania poprzez Menager Inpost)
@ElManiacy Podaj proszę numer tego zamówienia.
W sieci znalazłem infomrację, że prawdopodobnie to przez mój błąd, że wybrałem w cenniku Umowa własna z przewoźnikiem i tam wpisałem cennik paczkomatów.
A powinienm zostawić tylko Oferta specjalna Allegro – InPost i to automatycznie będzie rozliczać te przesyłki poza smartem z moją umową a te w smart przez Allegro ?
Proszę o potwierdzenie czy to w tym problem
@ElManiacy Wracam do Ciebie z odpowiedzią. Ta metoda to Paczkomaty InPost bez "Allegro".
Takiej przesyłki nie nadasz przez WzA, nieważne czy masz integracje z inpost czy nie.
Możesz ją nadać np. w Managerze paczek.
@ElManiacy Dziękuję! Weryfikuję Twoją sprawę.
Tak, to dlatego. Ostatnio z rok temu była wysyłana informacja w artykułach pomocy, że opcja nadaj przesyłkę będzie usuwana dla metod dostawy na umowie własnej.
Jeżeli byłaby to metoda dostawy z przedrostkiem Allegro, a Ty masz umowę z przewoznikiem, to bez żadnych problemów, ale w przypadku metod dostawy bez przedrostka opcja nadaj przesyłkę nie będzie dostępna.
Jak ten czas leci. Jednak dużo wcześniej :
Czyli jak pisałem