anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Konieczność wysyłki tego samego dnia mimo zadeklarowanego 1 dnia na wysyłkę

Pro-Hodowca
#1 Nowicjusz

Witam,

od tygodnia gdy klient kupi przedmioty mimo zadeklarowanej wysyłki na 1 dzień dostaje informację o konieczności nadania paczek tego samego dnia. Był przypadek, że klient wykonał zamówienie o 12:30 do paczkomatu InPost. Czas na wysłanie jaki dostałem był do końca tego samego dnia. Mimo natychmiastowego spakowania paczki i nadaniu w paczkomacie to dostałem ujemne punkty za dostawę w czasie, ponieważ paczkomat został już wcześniej opróżniony.

Szukałem różnych ustawień na koncie, wszystkie oferty mam zadeklarowany czas na wysyłkę 1 dzień. W opcjach wysyłka w tym samym dniu mimo, że mam informację, że klienci nie widzą informacji ustawiłem na wszystkich przewodników czas do 05:00. Jednak to również nie pomogło.

Powoduje to sytuację, gdzie dostaje zamówienie tuż przed przyjazdem kuriera i nie jestem w stanie przygotować i nadać przesyłki.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Pro-Hodowca kiedy ustawiałeś godzinę graniczną ?, sprawdź dokładnie czy zrobiłeś to do wszystkich przewoźników 

oznacz moderatorów

Pro-Hodowca
#1 Nowicjusz

Jeżeli mówimy o godzinach wysyłki tego samego dnia mam wszystkie ustawione na 05:00. Dla pewności ustawiłem na wszystkich nawet tych których nie obsługuje w cennikach

ProHodowca_0-1761746353041.png

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Pro-Hodowca Sprawdź, jakie masz ustawione godziny graniczne oraz sprawdź godziny graniczne paczkomatu, w którym nadajesz paczki. 

Więcej informacji znajdziesz w tym artykule

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Pro-Hodowca
#1 Nowicjusz

Jeżeli mówimy o godzinach wysyłki tego samego dnia mam wszystkie ustawione na 05:00. Dla pewności ustawiłem na wszystkich nawet tych których nie obsługuje w cennikach

ProHodowca_0-1761746353041.png

Co do godzin paczkomatu jest to 13:00

ProHodowca_1-1761746496800.png

A dla przykładu mam tu zamówienie złożone i opłacone o 12:40 i wymagane nadania tego samego dnia

ProHodowca_2-1761746994403.png

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Pro-Hodowca  jak najedziesz myszką na  czas na wysłanie,  to zobaczysz takie coś

KOGIEL_T_0-1761751881603.png

więc ten czas nie jest wymagany, tylko szacowany, tak aby zgadzał się przewidywany😉

oznacz moderatorów