Ostatnio wystawiłem przedmiot jako użytkownik prywatny (nie firma). Pewna osoba kupiła przedmiot (nie zauważyłem tego (mimo iż codziennie sprawdzałem listę sprzedaży) bo przedmiot dalej widniał na liście. Osoba kupująca zrobiła wpłatę. Po 5 dniach od momentu sprzedaży wycofała się z zakupu i złożyła wniosek o zwrot pieniędzy. Allegro a dokładnie Program Ochrony Kupujących zwrócił kupującemu pieniądze. Oczywiście od razu Allegro naliczyło prowizję od sprzedaży. Program ochrony kupujących oczywiście nakazał mi zwrot pieniędzy - które zostały z automatu przelane na może konto bankowe. Oczywiście zwróciłem je wraz z kosztami prowizji. Po tym wystąpiłem do allegro o zwrot prowizji. Teraz okazało się JAKĄ POLITYKĘ PROWADZI ALLEGRO. Odrzucili ten wniosek podając że :
1. Kupujący otworzył dyskusję do transakcji
2. Nie mamy informacji o odstąpieniu kupującego od umowy
3. Wpłata nie została zwrócona przez Allegro Finanse
Ad 2 "Nie mamy informacji o odstąpieniu kupującego od umowy". Dlaczego allegro nie chce zwrócić mi prowizji skoro nie doszło do sprzedaży (na wniosek kupującego - który złożył wniosek o zwrot pieniędzy). Program ochrony zwrócił mu pieniądze - więc jak mogą podawać że nie mają informacji o odstąpieniu od umowy. Mi również kupujący wysłał za pośrednictwem centrum wiadomości allegro że nie chce już przedmiotu. Kupujący otrzymał pieniądze z tego programu dla mnie jest to równoznaczne z anulowaniem zakupu.
Ad. "Wpłata nie została zwrócona przez Allegro Finanse" - tylko przez Program ochrony kupujących który i tak odzyskał pieniądze ode mnie. Skoro zostały zwrócone pieniądze to mam je (ok 170zł) jeszcze raz wysłać przez Allegro Finanse żeby odzyskać prowizję (ok 15zł). Niezły absurd! Nieźle się uśmiałem 🙂 Tu jest cały haczyk!
Reasumując : Kupujący kupuje przedmiot - Płaci za niego - Naliczona zostaje prowizja od sprzedaży - Następuje opóźnienie wysyłki - Wnosi o zwrot do programu ochrony kupujących - Pieniądze zostają mu zwrócone przez program allegro - Allegro odzyskuje pieniądze od sprzedającego ale POWIEKSZONE O PROWIZJĘ mimo że nie dochodzi realnej sprzedaży.
Chyba nagram o tym film na youtube.
Ostrzegam przed wyłudzeniami w ten sposób przez allegro.
@gzorba11 a czemu allegro ma być w plecy ? usługa wykonana = kasa się należy a to że Ty namieszałeś to już nie ich problem 😄
Znaleźli Ci kupującego, koszty poniesione reklam, serwerów, obsługi 🙂
Wszystko zgodnie z regulaminem na który się zgodziłeś 😄
Prowizja od sprzedaży - naliczana jest od sprzedaży a nie za wystawienie przedmiotu za które i tak naliczają dodatkowo. Nie to co mówisz nie jest zgodne z regulaminem!! Nie pisz głupot.
Nie wiem jak przy sprzedaży indywidualnej, na fv na firmę nazywa się to tak: Zapewnienie funkcjonalności i usług dostępnych na platformie handlowej Allegro (allegro.pl). Zatem jak widać, opłata nie jest wcale prowizją od sprzedaży.
Po wejściu Moje allegro / Sprzedaż / Finanse / Rozliczenia z Allegro w historii operacji pisze "Prowizja od sprzedaży". Po rozwinięciu typu operacji podają:
"Jak obliczamy prowizję?
Dane
@gzorba11 to jest Opłata transakcyjna tylko potocznie zwana prowizją. Tak samo jak na one box mówią "paczkomat"
A Paczkomat to znak handlowy zastrzeżony przez InPost i tylko on może ozywać tej nazwy.
Czyli prowizji nie ma na allegro tylko opłata transakcyjna, która jest zwracana uznaniowo.
Opłata transakcyjna - fajna nazwa 🙂 Czyżby synonim słowa prowizja?
W końcu jakoś allegro musi zarobić przynajmniej 1 miliard złotych rocznie.
Cyt z Internetu:
Kluczowe informacje o działalności:
Jak już nagrasz to wstaw link, będzie miło.
Po 5 dniach kupujacy złożył wniosek do Programu ochrony i co było później? Zareagowałeś na to czy nie odpowiadałeś przez dłuzszy czas?
Nie odpowiedziałem w rozpoczętym sporze. Obserwowałem tylko Allegro / Moje Allegro / Sprzedaż / Obsługa ofert / Mój asortyment ale tam wciąż widniał przedmiot bo okazało się że po sprzedaży natychmiast odnowiła się aukcja - czego nie byłem świadom. Okazało się że nie da się ustawić:
bo "Wystąpił błąd - Prowadząc sprzedaż na koncie zwykłym (nie zarejestrowanym jako konto firma), musisz ustawić czas trwania oferty. Jeśli nie możesz już edytować tej wartości to utwórz nową ofertę korzystając z funkcji "Wystaw Podobną"."
ot takie utrudnienie zrobili dla kont nie firmowych 🙂