Nowy formularz wystawiani - w trakcie testów - nie pozwala na odnowienie zestawu przedmiotów. Dokładnie jak w temacie, mam trzy oferty które są zestawami książek i nie mogę ich odnowić, formularz w aplikacji pokazuje ekran z opisem "nowa wersja jeszcze tego nie umie przejdź do starego formularza" i nic, podobna sytuacja jest podczas odnawiania na PC.
Numery ofert których nie da się odnowić:
18290520365
18290648845
18290692205
Proszę o sprawdzenie i jeśli to możliwe naprawienie.
@rudybart Gdzie dokładnie chcesz wystawić produkty? Wyślij proszę zrzuty ekranu i doprecyzuj jakie komunikaty się pojawiają ?
Sytuacja dotyczy wznawiania ręcznego ofert po upływie 30 dni. Oferty z jedną książka mogę odnowić korzystając z nowego formularza, natomiast zestawy nie przechodzą przez nowy formularz. Poniżej ekran pokazujący sytuację gdy klikam na link w emailu o zakończeniu oferty. Gdy klikam na wznów ofertę pojawią się ekran z info o braku możliwości odnowienia. Ekrany z komputera PC prześlę po południu, jest tam podobnie, po przejściu do opcji starego formularza trzeba wystawić ofertę od nowa, nie jest ona kontynuacją zakończonej oferty.
powyżej email, poniżej to co pokazuje aplikacja allegro (w systemie android)
.
@rudybart Dziękuję za podesłanie zrzutów. Weryfikuję sprawę. Wrócę do Ciebie z odpowiedzią w tym wątku.
Już po świętach więc dodaję ekrany z komputera PC, przeglądarka Firefox, Win 11
tak wyglądają trzy oferty z zestawami książek
na tym ekranie mogę kliknąć trzy kropki obok oferty i pojawia się menu
wybieram edytuj i wznów- ponieważ wcześniej działało i nadal działa ale tylko dla ofert z jednym przedmiotem ale tym razem niemiła niespodzianka się pokazuje
i teraz wygląda na to że nie ma linku do starego formularza lub jest ale nieprawidłowy ponieważ po kliknięciu w opcję edytuj, jestem przeniesiony do możliwości edytowania i zmian ustawień oferty z zestawem ale nie ma możliwości wystawienia/uaktywnienia oferty. Gdy przewijałem myszką to co na ekranie powyżej zauważałem (w tle, pod spodem pod przyciskiem na pierwszym planie) że nowy "formularz" odnawiania ofert "widzi" lub wczytuje tylko pierwszą ofertę z zestawu.
a tak jest po kliknięciu na edytuj - tak wygląda po przewinięciu do końca formularza
@rudybart Doprecyzuj proszę. Jeśli klikasz w "edytuj ofertę" to co się dzieje? Powinno przenieść Cię do prawidłowego formularza.
no właśnie nie przenosi, to jest sedno błędu że po kliknięciu w edytuj i wznów mogę tylko edytować a nie ma opcji wystaw lub wznów na końcu, tak jak na ekranie jest pokazane jest tylko pole z napisem "zapisz" a brak opcji do wznowienia lub wystawienia
@rudybart Weryfikuję nadal sprawę.
@rudybart Jeśli klikniesz ZAPISZ to się oferta wystawi. Spróbuj proszę.
niestety ale tak się nie dzieje oferta nie odnawia się pomimo że jest ekran z napisem sprawdzamy itd poniżej screeny
pomimo ze kliknalem na wznowienie tej oferty to nie wznowiła się
@rudybart Masz filtrowanie "zakończona". 🙂 Usuń je, a pojawią Ci się oferty.
ustawiłem filtrowanie na zakończone aby pokazać że oferta pojawia się w zakończonych, gdyby oferta była aktywna nie pojawiłoby się nic ponieważ w tym filtrowaniu pokazywane są tylko zakończone oferty, ale aby Cię przekonać że odnawianie nie działa poniżej ekran z filtrem aktywne i wpisanym nazwiskiem autora - zestaw nie pojawia się, widoczne są inne oferty z książkami Wacława Gąsiorowskiego
@rudybart Powinieneś mieć na samej gorze listy nową ofertę, z nowym numerem. Czy tak nie jest?