anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Obniżenie jakości sprzedaży z winy firmy kurierskiej

evonesto
#8 Zapaleniec

Dzień dobry, z winy DHL moje przesyłki nie są nadane w terminie. W moim rejonie kurier DHL ma bardzo złą opinię od odbierających i nadających przesyłki. Nie realizuje zamówionych podjazdów i przez to nadajemy w POP Żabka. Ostatnio, od poniedziałku 25 maja br. moje przesyłki leżą w Żabce i czekają na kuriera. Przez to nabywcy chcą rezygnować z zakupu i tracę na jakości sprzedaży. Proszę o informacje gdzie takie rzeczy reklamuje się, czy mogę zabrać przesyłki z Żabki i nadać u innego kuriera? Co z punktami jakości sprzedaży za terminowe nadanie?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@evonesto wywal z oferty DHLa 😄

evonesto
#8 Zapaleniec

Nie mogę, jest to w pakiecie w Allegro Delivery. Może jest jakiś tajny sposób na wywalenie DHL?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@evonesto Nie ma możlikwości zrezygnowania z tej metody w ramach Allegro Delivery. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@evonesto Reklamację na usługę dostawy możesz złożyć przez ten formularz

Widzę, że przoblem z podjęcie przesyłek zgłosiłeś już mailowo i nasz doradca działa w tej sprawie. 

Natomiast jeśli chodzi o Jakość Sprzedaży, możemy wykluczyć przesyłki, gdy zostaną oznaczone w systemie, jako nieterminowe - już zleciłam do wykluczenia zamówienia: d7c8fa20-58df-11f1-849b-63bfd66e1503, 643cf0c0-581c-11f1-9242-39f0b6525a82, f6232760-5782-11f1-849b-63bfd66e1503.

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

evonesto
#8 Zapaleniec

Dziękuję

oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@evonesto

Zasadniczo nie można reklamować braku odbioru przesyłki przez kuriera z punku lub automatu. Możesz reklamować tylko opóźnienie w doręczeniu powyżej gwarantowanego terminu (wynika to zarówno z regulaminów firm kurierskiech, jak i ustawy Prawo pocztowe).

I teraz Allegro Delivery ma gwarantowany termin doręczenia do trzech dni roboczych pod warunkiem nadania do godziny granicznej. Nie ma tu znaczenia, kiedy przesyłka zostanie odebrana z punktu.

A jeżeli chodzi o punkty za wysyłkę to nic się z tym nie zrobi. Dla firmy kurierskiej nadanie następuje w chwili zamknięcia skrzytki lub przekazaniu przesyłki pracownikowi punktu, a dla Allegro z chwilą odbioru przez kuriera. Firmy kurierskie nie mogą iść w tej kwestii w stronę interpretacji Allegro, bo byłoby to nielegalne i groziło odpowiedzialnością karną. Dlatego nawet Allegro jako przewoźnik i Allegro jako portal odmiennie traktują czym jest nadanie. 

oznacz moderatorów