Zamówienie
Cześć @nortimj, przewidywany czas dostawy widoczny w ofertach bierze pod uwagę nie tylko deklarowany przez Ciebie czas wysyłki, ale również historycznie zrealizowane zamówienia z ostatnich 30 dni oraz czas przewozu danego przewoźnika. Oznacza to, że data dostawy wyświetlana kupującym jest wyliczana na podstawie rzeczywistych danych dotyczących wysyłek i doręczeń, a nie wyłącznie ustawionej deklaracji 3 dni. Dlatego może się zdarzyć, że kupujący zobaczy wcześniejszy termin dostawy niż wynikałoby to wyłącznie z deklarowanego czasu wysyłki. Jeśli historycznie część zamówień była realizowana szybciej, system może uwzględniać.
Warto też wiedzieć, że dostępna jest opcja „wyłącz dostawy szybsze niż moja deklaracja”. Po jej włączeniu w ofertach z deklaracją wysyłki 2 lub 3 dni nie będziemy wyświetlać przewidywanego czasu dostawy krótszego niż Twoja deklaracja.
Więcej informacji na temat przewidywanego czasu dostawy oraz sposobu jego wyliczania znajdziesz tutaj.
Amator ze mnie. Nie wyłączyłem ...... (brzydkie słowo) sprzedawców czyli przełącznika od "wyłącz dostawy szybsze..." . Ten obowiązek odhaczania co 10 dni wymyślił ktoś kto miał jakieś problemy ze sobą.
Dzięki za wskazówkę.
Pozdrawiam
Dobre... Ciekawe w ilu miejscach trzeba ustawiać czas wysyłki. Bo okazuje się, że w jednym miejscu do dla Allegro to za mało...
@matt_rose pół biedy gdyby tak było ale tak nie jest. Przykład włączyłam nie dawno smarka. Allegro ony nieobsługuje mi kodu, więc one boxy odbiera tylko kurier DPD. Jednego dnia była jedna sprzedaż z tą metodą. Wysyłki tego samego dnia dla tej metody ustawiłam do 9-tej rano, bo odbiory są u Was między 9-tą, a 13-stą Więc by nie oszukiwać klientów ustawiłam do 9-tej. Historycznych zamówień nie było. Nie używałam wcześniej tej metody. Dlaczego kolejnego dnia jeszcze o 10:45 wyświetlało dostawę na jutro? Nie było historycznych zamówień (leżała tylko 1-na paczka czekająca na kuriera to nie historia). Nie wiem o której zaczęło dobrze wyświetlać, bo musiałam lecieć wysyłać w innych punktach.
Poza tym widzę spory problem. Chyba, że coś pomyliłam to oświeć mnie. Gdy jest już zamówiony podjazd DPD to do kolejnej paczki DPD nie można zamówić kolejnego podjazdu tak? Pytałam kuriera i zacytuję "nam kierownik powiedział, że mamy paczek bez podjazdów nie odbierać". Czyli sprzeda się coś, zamówię podjazd na koniec deklarowanego przeze mnie czasu wysyłki. Potem sprzeda się coś jeszcze, wyświetlicie niezgodny czas wysyłki z deklarowanym, bez żadnych danych historycznych i BEZ MOZLIWOŚCI ZAMÓWIENIA PODJAZDU lub NADANIA PACZKI RAZEM Z POPRZEDNIĄ. Jak Waszym zdaniem to kiedykolwiek ma dobrze działać? Tak jednorazowo zarobicie jakieś drobne wiecej na Waszych dostawach, długofalowo przybywa wnerwionych użytkowników. Klient trafiający wiecznie na takie akcje zaczyna preferować inne miejsca zakupu. To strzał w stopę.
@AnnaG-Antyki Czy mogłabym Cię prosić o numer tej przesyłki?
Nie doczytałaś. Nie mam problemów z przesyłką, dopiero będę mieć. Wyjaśnie jeszcze raz obrazkowo xD. Mam wysyłke DPD tego samego dnia ustawioną tylko do 9:00 rano. One boxy zabiera mi tylko DPD. Widzisz?
Jak widać miałam mało przesyłek i system informuje, że nie będzie wyświetlał tych godzin kupującym. Jednak spójrz. Jest to nieprawda. Jest godzina 09:51, a Allegro przy wszystkich przesyłkach odbieranych przez DPD wyświetla dostawę na jutro. Choć powinna być na pojutrze. Widzisz?
Teraz pomyśl logicznie. Kupi ktoś sobie coś. O 9-tej rano zamówię podjazd. I w tym momencie powinniście zacząć wyświetlać dostawę na pojutrze.
Jednak tak nie jest, nadal wyświetlacie na jutro. Gdy ktoś złoży następne zamówienie np. o godzinie 10-tej to nie mam możliwości jej wysłać. Nawet jak kurier do 1-szej paczki jeszcze nie podjechał to jak przyjedzie to nie zabierze drugiej paczki bez zlecenia podjazdu (zakaz kierownika). A zlecenia podjazdu do 2-giej paczki nie zrobię, bo jest już w systemie Allegro do 1-wszej paczki. Widzisz problem? Wasze wróżby wprowadzają w błąd. I słowa wróżby używam z pełną świadomością, bo ponieważ smarta mam dopiero kilka dni, to nie możecie tego wyświetlać na podstawie danych historycznych, a do mojej deklaracji się nie stosujecie. Oczywiście jak mi kurier takiej paczki nie zabierze i dostanę negatywa to usłyszę bzdury o subiektywnych opiniach itp. Połowa kłopotów użytkowników Allegro wynika z Waszych ustawień, a potem zostają z tym sami. A Wy udajecie, że problemy nie istnieją.
@AnnaG-Antyki Dzięki za opis. Konsultuję tę sprawę i wrócę z odpowiedzią.