Jak w tytule. Kupiłem Windowsa 11 Pro w wersji box, w ofercie piękne zdjęcie całego zestawu (oryginalne pudełko, papierologia, karta z kluczem, pendrive), w opisie "Po zakupie wysyłamy oryginalny produkt Microsoftu ( naklejka z kluczem jest na oryginalnej karcie Microsoftu + pendrive )".
Oferta od [edycja]: https://allegro.pl/oferta/microsoft-windows-11-pro-pl-usb-wieczysta-18118967493
Sprzedawca przysyła dwie wydrukowane kartki, pendrive z obracaną metalową osłoną, i naklejkę z wersji oem.
Wystawiłem więc negatywa zgodnego z prawdą opisując to co powyżej, to przysłał mi SMS że jeśli go nie wycofam to nie odbierze zwrotu xD
Zaktualizowałem więc opinię o groźbę nieodebrania zwrotu, po czym odpaliła mu się schizofrenia że on nic nie wysyłał, więc w domyśle to ja fałszuję numer. Dziwnym trafem jest on taki sam jak w danych o sprzedającym.
W poniedziałek ma rozmawiać ze swoim prawnikiem (zaleciłem mu psychiatrę). Mam się bać że we wtorek jego ludzie będą wchodzić na piętro a ja będę mu musiał prostować żeby schodzili na dół, bo mieszkam na parterze?
Normalnie jak 20 lat temu gdy aktywacja konta przychodziła listem, a jaśnie sprzedawcy myśleli że robią łaskę przyjmując zwrot.
@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Pytanie do Allegro: takie wysyłanie towaru innego niż w ofercie i straszenie nieprzyjęciem zwrotu mieści się w ramach regulaminu, czy przysługuje za to jednak jakaś nagroda dla sprzedawcy?
[edycja]
Nieźle 🙈
Otwórz dyskusję i tam sprawa się szybko naprostuje.
@SzymonL8 oczywiście sprzedający nie powinien wysyłać do Ciebie takich wiadomości, zgłosiłam już to. Sprzedający nie może nie przyjąć Twojej reklamacji, musi ją rozpatrzyć, w razie trudności możesz założyć dysksuję i po 24h poprosić w niej o naszą pomoc.
Możesz liczyć na nasze wsparcie.
zdjęcia złe, opis prawidłowy, w ofercie napisane co dokładnie otrzymasz.
@SzymonL8 Dlaczego jak normalny człowiek nie złożyłeś reklamacji, tylko zaczynasz spór od wypisywania komentarza negatywnego pod adresem sprzedawcy.
Masz 1000 innych możliwości załatwienia sprawy po swojej myśli, wybierasz najbardziej prymitywną.
zacytuję Ciebie "Normalnie xD."
z innej beczki:
@la_nika wywaliliście nam całe oprogramowanie pochodzące od legalnych, wręcz urzędowych dystrybutorów w Polsce, wielkich firm notowanych na polskiej giełdzie, żądając nierealnej dokumentacji, której nikt nie wystawia, a tu takie kwiatki.
Pytanie do moderacji, podana oferta jest legalna czy nielegalna w myśl prawa i waszych zasad?
1. Nie zdjęcia złe, tylko towar zły. W opisie "naklejka z kluczem jest na oryginalnej karcie Microsoftu" - według ciebie to widać na pierwszym zdjęciu?
2. Rozpocząłem od założenia sporu, sprzedawca zadzwonił i nie docierało do niego że to co przysłał a to co było w ofercie na zdjęciu "nieco" się nie pokrywa. Zgłosiłem więc zwrot i dałem negatywa, po czym zaczęła się akcja, ale ty oczywiście wiesz lepiej i dorabiasz swoją teorię.
3. Oferta legalna, bo można handlować używanym oprogramowaniem, ale to co otrzymałem nie odpowiada ofercie i wygląda jak "oryginał" za 20zł z giełdy czy Stadionu Dziesięciolecia.
@gdvorek i dobrze, nie polemizuję z tym, oferta jest legalna, oprogramowanie używane - takie jest stanowisko allegro
@SzymonL8 czego oczekiwałeś? zdrapanej naklejki płynem tego typu:
https://allegro.pl/listing?string=label%20remover
czy też licencji i wgranej na pendrvie najnowszej wersji systemu
jak ma wyglądać używane oprogramowanie wg ciebie?
tak jak napisałem masz 1000 dorosłych sposobów na załatwienie sytuacji, a nie odstawianie dzieciniady czy wysyłaniem do psychiatry sprzedawcy.
sprzedawca napisał:
co dostajesz w paczce?
ty napisałeś, że otrzymałeś: w paczce dwie wydrukowane kartki, pendrive z obracaną osłoną i naklejka z kluczem w wersji OEM.
sugerujesz także publicznie, że kilkadziesiąt osób dostało inny towar niż TY, bo tak to widzę, nie będę przecież tworzył teorii pisał, że ktoś inny odmiennie rozumie ofertę od Ciebie
co widać w pozostałych komentarzach.
@RED sprzedający napisał:
"Po zakupie wysyłamy oryginalny produkt Microsoftu ( naklejka z kluczem jest na oryginalnej karcie Microsoftu"
oraz:
"Cechy Produktu :
"Wersja produktu: pudełkowa (pendrive, karta z kluczem)"
"Windows 11 jest dostępny w wersji BOX, co oznacza, że można go łatwo zainstalować na jednym komputerze. Wersja produktu to pudełkowa, gotowa do użytku"
+ zdjęcie oryginalnego zestawu
@RED Dostrzegasz różnicę miedzy tym co dostałem (po lewej) a tym co w ofercie (po prawej), czy podobnie jak sprzedawca uważasz że wszystko jest ok bo za 130zł oryginała nie dostaniesz?