Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Klient zgłasza reklamację na 10 sztuk zakupionego towaru, zużył praktycznie wszystko, żąda zwrotu za całość, bo "nie działał" i "poniósł znaczne koszty finansowe".
Została utworzona etykieta na odesłanie towaru, a w zasadzie jego resztek, w celu weryfikacji. Klient nie kwapi się z odesłaniem.
No i teraz hipotetyczna sytuacja - klient odsyła towar przed upływem 14 dni, albo na 14 dzień od zgłoszenia reklamacji, ale termin na decyzję mija podczas transportu paczki. Co w tej sytuacji zrobić?
Odrzucać? No raczej nie będę mógł. Akceptować też się nie widzi, tym bardziej że towar zużyty, a okazji sprawdzić czy faktycznie był wadliwy weryfikując resztki nie będzie jak.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Jeżeli można, to proszę o odpowiedź również moderatorów. Jeżeli tym sposobem klient może odesłać cokolwiek dzień przed finalnym terminem reklamacji, albo nawet w finalny dzień, a sprzedawca musi to akcetować in blanco... No to będziemy mieć pole do nadużyć.
Oczywiście nie twierdzę, że ten konkretny klient tak zrobi, bo ma jeszcze kilka ze dwa dni na odesłanie, żebyśmy mogli po ludzku odebrać paczkę i zweryfikować towar.
@foto-hurtownia Reklamację możesz odrzucić i poinformować kupującego, że po weryfikacji decyzja może ulec zmianie.
Cześć, @foto-hurtownia! Najważniejsze jest, aby wydać decyzję reklamacyjną w ciągu 14 dni od momentu zgłoszenia przez klienta reklamacji. Decyzja jaką podejmiesz, należy do Ciebie i my jako Allegro nie możemy jej podważyć. Jeśli zdecydujesz się odrzucić reklamację, to uzasadnij dlaczego została odrzucona.
@foto-hurtownia Masz 14 dni na decyzję od zgłoszenia wady , nie Masz czego ocenić więc pozostaje tylko reklamację odrzucić , robisz to w ostatnim dniu .
Masz 14 dni na decyzję od zgłoszenia wady , nie Masz czego ocenić więc pozostaje tylko reklamację odrzucić , robisz to w ostatnim dniu .
nie ma czegoś takiego w przepisach, w jakim ostatnim dniu?
a dlaczego nie po 10 lub 12 dniach?
przecież to też pasuje do tego co napisał @az1rael
sprzedawca ma termin na rozpatrzenie reklamacji 14dni,
kupujący ma odesłać towar niezwłocznie, trzeba było mu do domu kuriera wysłać
@RED Kupujący podał numer paczkomatu, na moje pytanie o adres (bo chciałem wysłać od razu kuriera, z resztą dla mnie taniej, bo mamy dobrą umowę na przesyłki kurierskie) już nic nie odpowiada, cisza. Wygenerowałem więc etykietę do paczkomatu, żeby nie było, że nie chciałem odebrać towaru.
@foto-hurtownia to pilnuj terminu bo tu definitywnie ktoś chce zjeść ciastko i mieć na kolejne a allegro mu da bo nikt nie przeczyta że zużył produkt
@foto-hurtownia odrzucasz z uzasadnieniem brak udostepnienia przedmiotu reklamacji w terminie ustawowym uniemozliwił zapoznanie się i weryfikację reklamowanego produktu