Niestety Allegro odrzuciło weryfikację konta Payoneer z komunikatem, że numer rachunku/IBAN jest niepoprawny i że należy podać IBAN z regionu EU/UK.
Mam kilka pytań:
Będę wdzięczna za wskazówki od osób, które przeszły przez podobny proces weryfikacji jako sprzedający spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczeg
@Handmade-Hub Cześć!
1. Instrukcja do pobrania wyciągu:
- Zaloguj się do swojego konta online Payoneer.
- Z Menu głównego przejdź do zakładki Zarządzaj i wybierz Raporty i wyciągi.
- W sekcji Raporty i wyciągi wybierz wyciąg, który chcesz pobrać.
- Wypełnij wymagane dane w odpowiednim typie wyciągu.
- Kliknij Pobierz.
2. W formularzu masz podany iban US, a powinnaś skorzystać z "IBAN from the EU/UK region
3. Nie musi być to Payoneer. Możesz użyć innego rachunku. Natomiast nadal wymagane będzie przesłanie wyciągu lub realizacja przelewu weryfikacyjnego w wysokości 1 EUR lub 1 USD na podane przez Allegro konto.
4. Tak, dane właściciela rachunku muszą być zgodne z danymi konta na Allegro
Dzień dobry,
Zwracam się z prośbą o pomoc w związku z ponowną nieudaną próbą weryfikacji konta do wypłat poprzez Payoneer.
Niestety weryfikacja została odrzucona po raz kolejny, dlatego uprzejmie proszę o wskazanie:
Jaki dokładnie jest powód odrzucenia weryfikacji w moim przypadku? Będę wdzięczny/wdzięczna za konkretny opis błędu, a nie tylko ogólny komunikat.
Jeśli zdecyduję się na metodę rachunku bankowego zamiast Payoneer – jaki dokładnie rodzaj rachunku jest wymagany? Chodzi mi o rachunek z możliwością przyjmowania przelewów w złotówkach (PLN), zgodnie z wymaganiem podanym w Państwa dokumentacji dla sprzedających spoza Europejskiego Obszaru Gospodarczego.
Jaka jest dokładna procedura weryfikacji konta do wypłat dla ukraińskiego przedsiębiorcy jednoosobowego ? Interesuje mnie zarówno lista wymaganych dokumentów, jak i kolejność kroków – czy powinienem/powinnam skorzystać z przelewu weryfikacyjnego (1 EUR lub 1 USD), czy raczej z wyciągu bankowego opatrzonego pieczęcią banku?
Czy w moim przypadku ( z Ukrainy) rachunek koniecznie musi być rachunkiem bankowym z regionu UE/UK, czy wystarczy rachunek akceptujący przelewy w PLN, niezależnie od kraju banku?
Będę bardzo wdzięczny/wdzięczna za szczegółową odpowiedź, ponieważ chciałbym/chciałabym jak najszybciej dokończyć proces weryfikacji i rozpocząć sprzedaż.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam,
Cześć @Handmade-Hub, dziękuje za informacje. Konsultuję Twoją sprawę z odpowiednim działem. Wrócę do tego wątku, gdy otrzymam odpowiedź.
Dzień dobry, chciałabym uzyskać odpowiedź na moje pytanie – czy istnieje możliwość uzyskania porady w tej sprawie?
@Handmade-Hub cześć! Konsultujemy tę sprawę. Jak tylko będziemy mieli dalsze wieści, wrócimy do Ciebie z informacją.
@Handmade-Hub dzięki za cierpliwość. Mamy ogólne wytyczne dla rejestracji kont spoza EOG, nie mamy konkretnych wytycznych dla sprzedających z Ukrainy: https://help.allegro.com/pl/sell/a/rejestracja-dla-sprzedajacych-spoza-europejskiego-obszaru-gospoda...
Możesz ustawić zagraniczne konto bankowe, nie może to być jednak IBAN z UA. Aktualnie wniosek jest weryfikowany przez operatora płatności