anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Algorytm wybiera kuriera z centrum dystrybucji najdalej od miejsca dostawy

ohir
#9 Pomysłodawca#

Po wprowadzeniu "losowania" kuriera dziwnym trafem DPD, które ma centrum dystrybucyjne 14km od mojego adresu i nigdy nie miało problemu z dostarczeniem przesyłki nie chce się "losować".  Za to mam "losowane" firmy, które mają swoje centra dystrybucyjne 70 i 85km od miejsca dostawy (GLS/UPS) - co skutkuje tym, że ZA KAŻDYM RAZEM przesyłka nie tylko dociera minimum dzień później (a czasem cztery), to jeszcze często dopiero po interwencji telefonicznej w firmie.  Kurierzy zwracają paczki z adnotacją "brak czasu" i próbują przerzucać jej dostarczenie na kolegów.  Do tej pory wściekałem się na tych ludzi "bo to ich robota", ale ostatnio porozmawiałem z nieszczęśnikiem na którego padło dostarczenie mojej przesyłki.  Musiał przejechać 140km, z czego ponad 50km to była tylko ta moja paczuszka.

Allegro - ogarnijcie się.  Jak chcecie losować, to niech algorytm wybiera firmę najbliższą odbiorcy a nie najdalszą.
I dodajcie w ustawieniach konta preferencję dostawy z możliwością wyboru kuriera dla tych, których tracicie jako klientów z powodu niepełnosprytności "testowego losowego wyboru".

PS. Z powodu niemożności wyboru kuriera przy pilnych zakupach od znanych dostawców po prostu rezygnuję z Allegro na rzecz bezpośredniego zakupu "na telefon" – okazuje się że "poza allegro" są gotowi wysyłać na swój koszt wskazanym kurierem (pewnie kosztuje ich tyle samo albo mniej co prowizja A).  Na paragonie mam koszt przesyłki i rabat w tej samej wysokości a przesyłkę następnego dnia.  Choć wolałbym kliknąć na A i nie musieć dzwonić i mailować na inny adres.

oznacz moderatorów
0 ODPOWIEDZI 0