Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
hej
Mam sytuację taką, że wszystkie paczki (mam towary 500zł+) wysyłam za darmo.
Korzystam z zewnętrznej logistyki, dlatego nie mogę zapewnić kupującym wyboru kuriera.
Mam w ofertach jednak włączone kilka typów wysyłek SMART aby mieć SMART na koncie (niekótrzy to wybierają a ja i tak wysyłam swoim kurierem).
Ostatnio zorientowałem się, że mimo to, że nie korzystam z kurierów smart a wysyłam na swoich listach allegro doliczyło mi ok 2000zł do rachunku za wysyłki.
Moje pytanie - czy można mieć tylko wysyłkę kurierem i odbiór osobisty (wszystko za darmo) i być SMART?
pytanie pomocnicze - Czy jak nie mam SMART to oferta mocno spada w wynikach wyszukiwania?
Cześć, @wojt_opole. Proszę, podaj przykładowe numery zamówień, do których zostały naliczone opłaty.
@wojt_opole Jeśli masz dwóch kurierów do wysyłek i nie ma punktów odbioru, to masz szanse załapać się na smart.
mam inpost i kurier własny, to wystarczy aby mieć smart myślisz?
Nie wystarczą te metody do Smarta: https://help.allegro.com/sell/pl/a/w-czerwcu-zmienimy-warunki-smart-na-kontach-firmowych-oAjy7kZaeTG
bo tak mam i nie mam smart niestety
Witam. Bo to z całą pewnością nie wystarczy by mieć SMART. Lista warunków jest długa i obejmuje różne kategorie wymagań, między innymi "Warunki dotyczące metod dostawy w ofertach", w których jak byk stoi napisane:
"Wśród tych metod muszą się znaleźć metody z programu Allegro Delivery."
"Aby uzyskać oznaczenie Smart! - udostępnij w swoich ofertach co najmniej:
2 metody dostawy do drzwi z listy metod kwalifikujących oraz
3 metody dostawy do punktów odbioru lub automatów paczkowych z listy metod kwalifikujących."
A jak się czyta wpisy na forum to ALLEGRO ONE jest bardzo kontrowersyjne...
Generalnie sprzedaż na Allegro - bez SMARTa źle, a ze SMARTem czasami jeszcze gorzej.
Pozdrawiam. Marek.