anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kupujący kupił przedmiot który jest już niedostępny bez uzgodnienia ze mną tej sprzedaży

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:103534496
#7 Wielbiciel

Kupujący kupił ode mnie przedmiot bez uzgodnienia wcześniej tego (przedmiot nieaktualny) nie ma też na allegro opcji potwierdź sprzedaz albo anuluj nie wysłałam przedmiotu ani nie otrzymałam za niego pieniędzy wiszą do teraz na koncie allegro a przyszedł mi mail że mam do zapłacenia allegro 23 zł za sprzedaż która się finalnie nie odbyła co mam zrobić w tej sytuacji jak to anulować żeby kupujący odzyskał pieniądze?

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2
br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:103534496  Najłatwiej zwrócisz pieniądze kupującemu  przelewem z własnego prywatnego konta bankowego.  Twoje pieniądze z konta Allegro Finanse odzyskasz  po zweryfikowaniu konta do wypłat, trochę to potrwa.

Nie będę pisał instrukcji co i jak robić, najlepiej poczytaj  tutaj na Allegro poradniki dla początkujących

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Oj nakręciłaś. Po 1-wsze wina Twoja. Sprzedałaś przedmiot to należało zdjąć ofertę z Allegro. Klient nie ma obowiązku uzgadniania czegokolwiek przed zakupem, to Twoja odpowiedzialność.  Takie rzeczy z winy Allegro bywają  na głównym Allegro gdzie oferty wznawiają się jak chcą i portal od lat unika przyjęcia tego do wiadomości, na lokalnym tak nie ma, no może z wyjątkiem nie wiedzy przy licytacjach. 

Po 2-gie opcji anuluj owszem nie masz. Za to masz opcję zwrot. Jeśli środki są na Allegro finanse to klikasz zwrot i kasa wraca. No chyba, że masz automatyczne rozliczanie prowizji to wtedy robisz wpłatę na zwrot, od jakiegoś czasu jest ta opcja na lokalnie. Konto do wypłat należy zweryfikować, wtedy będziesz miała możliwość wypłat. Alegro jest pod tym względem wyjątkowo upi..rd.iwe i nie wypłaci ani złotówki póki dane nie będą sie zgadzały. To nie v...... czy OL.

Prowizję Allegro anuluje po systemowym zwrocie.

Ogólnie dziękuj klientowi, że spokojnie to przyjął i dymu nie narobił, bo skończyłabyś z blokadą...