anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

22 lipca wprowadzimy zmiany w Twoich niestandardowych cennikach dostawy

MAMY ROZWIĄZANIE!
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   możecie jaśniej bo przeczytałem dwa razy oraz pomoc i dalej ni kumam 😉

Jeśli samodzielnie nie podejmiesz decyzji – 22 lipca automatycznie przekonwertujemy cenniki zgodnie z naszymi rekomendacjami.

Czy to znaczy że coś dodacie na siłę, czy tylko się zmieni wygląd cennika a zostaną te same metody dostawy co mam ?

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ja_Nitka dzięki za dokładne wyjaśnienie problemu. Przekazałam Twoje uwagi i opis trudności związanych z ujednoliceniem tych dwóch metod dostawy dalej.

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
ja_Nitka
#13 Ambasador

Czy coś już wiadomo?

oznacz moderatorów
AGLOPRIMA2
#15 Entuzjasta

Próbuję przekonwertować cennik niesztandarowy bez Smart.

Sprzedaję produkty ważące 5 kg.

Chcę wysyłać:
Allegro Inpost mini kurier - 1 szt. w paczce

Allegro Inpost kurier - 4 szt. w paczce.

I to działało do tej pory.

Teraz widzę, że dostawa pod drzwi to 4 szt. produktu na 1 etykietę. Jak mam zapakować 4 szt. produktu ważącego 5 kg do paczki, która ma mieć wagę nie więcej niż 10 kg?

Czy czegoś nie ogarniam?

AGLOPRIMA2_0-1783432819172.png

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @AGLOPRIMA2. W przypadku różnej liczby sztuk produktów w paczce dla danego sposobu dostawy (pod drzwi) ustawimy tę najwyższą, czyli w Twoim przypadku 4 sztuki w paczce. Więcej informacji i przykłady znajdziesz tutaj

Marysia
oznacz moderatorów
AGLOPRIMA2
#15 Entuzjasta

@MiMary  napisał(a):

Cześć, @AGLOPRIMA2. W przypadku różnej liczby sztuk produktów w paczce dla danego sposobu dostawy (pod drzwi) ustawimy tę najwyższą, czyli w Twoim przypadku 4 sztuki w paczce. Więcej informacji i przykłady znajdziesz tutaj

Czyli dokładnie tak jak w sytuacji @ja_Nitka 

zlikwidujecie mi możliwość wysyłki 1 szt produktu paczką Allegro mini kurier, bo będę musiała wpakować 4 przedmioty 5 kg do przesyłki, którą mogę wysłać max 10 kg.

Brawo wy.

Tak się niszczy sprzedawców i zniechęca klientów mających resztki możliwości wyboru sposobu wysyłki

oznacz moderatorów
AGLOPRIMA2
#15 Entuzjasta

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Rozumiem, że  - w świetle powyższego -usuwamy z cenników Allegro mini kurier Inpost?

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AGLOPRIMA2 

Działamy zgodnie z przedstawioną informacją:

"poczekać do 22 lipca – wtedy przekonwertujemy Twoje cenniki automatycznie, wprowadzimy w nich ustawienia zgodnie z naszymi propozycjami zmian. Jeśli samodzielnie nie podejmiesz decyzji – 22 lipca automatycznie przekonwertujemy cenniki zgodnie z naszymi rekomendacjami."

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gdvorek czyli dodacie Allegro Delivery tym co nie mają 😄 a czy to jest zgodne z prawem ingerować w oferty sprzedaży ? 

#15 Entuzjasta

@gdvorek 

ale to nie jest odpowiedź na moje pytanie:

czy w świetle powyżej opisanych sytuacji likwidujemy Allegro mini kurier Inpost?

skoro w opcji "pod drzwi" ma być po tyle samo rzeczy w paczce:

• mini kurier to waga paczki do 10 kg czyli mieści się 1 rzecz, która waży 5 kg
  • kurier Inpost to waga 30 kg i tam mieszczą się 4 szt. rzeczy ważących po 5 kg każda

To jak mam to ustawić ilościowo?

No jaśniej już chyba nie umiem napisać 😞

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AGLOPRIMA2 w nowych cennikach możecie ustawić limit sztuk w paczce dla danego sposobu dostawy:

• pod drzwi – standard (paczki do 120 cm),
  • pod drzwi – duże (paczki do 150 cm),
  • pod drzwi – gabaryty, do automatu, do punktu odbioru, przesyłki pocztowe.

W związku z tym możecie ustawiać wartości biorąc pod uwagę najmniejsze limity oferowane przez danego przewoźnika lub dodać kilka różnych cenników.

Ola
oznacz moderatorów
AGLOPRIMA2
#15 Entuzjasta

Jeżeli da się dołożyć sprzedawcom roboty to to robicie.

Nie po to mam do tej pory ustawione niektóre cenniki bez smart żebyście mi je ruszali!!!!!!

@_HolaOla_ 

czyli wg tego co napisałaś ten sam produkt mam wystawić w dwóch ofertach? Jedną z mini kurierem i druga z "normalnym"???

czy wy się dobrze czujecie.

Czy ktoś kto to wymyślił miał do czynienia z jakimikolwiek wysyłkami oprócz mailowych????

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AGLOPRIMA2 tak jak napisałam wyżej, decyzja należy wyłącznie do Ciebie. Możesz zdecydować się na cennik manualny i wówczas ustawić w nim własne warunki, bez Smarta. Odpowiadając na trzy ostatnie pytania - wszystko u nas dobrze, ale pozdrowień od Ciebie zespołowi przygotowującemu tę zmianę przekazywać nie będę. 

Ola
oznacz moderatorów
AGLOPRIMA2
#15 Entuzjasta

@_HolaOla_  napisał(a):

@AGLOPRIMA2 w nowych cennikach możecie ustawić limit sztuk w paczce dla danego sposobu dostawy:

W związku z tym możecie ustawiać wartości biorąc pod uwagę najmniejsze limity oferowane przez danego przewoźnika lub dodać kilka różnych cenników.

Czyli do jednej oferty mogę dodać dwa cenniki dostawy?

oznacz moderatorów
nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AGLOPRIMA2 Nie. Chodzi o możliwość utworzenia odrębnych cenników w oparciu o konkretne limity.

Natalia
oznacz moderatorów
misiopaki
#8 Zapaleniec

a czyli mamy sobie i klientom utrudnić życie tworząc milion nowych cenników dostaw. gdzie raz dajemy opcję

mini kurier to waga paczki do 10 kg czyli mieści się 1 rzecz, która waży 5 kg

a potem dajemy z opcją 

• kurier Inpost to waga 30 kg i tam mieszczą się 4 szt. rzeczy ważących po 5 kg każda

Jak zwykle psujecie coś co działało od lat...

oznacz moderatorów
misiopaki
#8 Zapaleniec

bardziej niszczą klientów. bo my jako sprzedawcy usuniemy te Mini Kuriery a klient niech płacze i płaci wincyj...

oznacz moderatorów
ja_Nitka
#13 Ambasador

Czy zamierzacie zmienić ten nowy wymóg ustawiania takiej samej liczby przedmiotów w przesyłkach które znacząco się od siebie różnią, o czym pisałam wyżej
- pod względem kwoty ubezpieczenia jak Allegro Przesyłka Polecona i MiniPrzesyłka
czy pod względem max. wagi jak Allegro Inpost kurier i mini kurier, o czym pisała @AGLOPRIMA2 
??
Ten wymóg jest bez sensu - wyklucza z użycia tańsze przesyłki!! i niczego nie upraszcza, a jedynie komplikuje i pozbawia klientów tańszych przesyłek dla mniejszych zakupów!

Kiedy dostaniemy odpowiedź, zmiana wchodzi już za tydzień.

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
misiopaki
#8 Zapaleniec

@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 
No dobra ujednolicacie. a co w przypadku  Allegro Kurier InPost i Mini Inpost?
miałem ustawione że przy jednej sztuce klienci mogą zapłacić mniej. bo wtedy mieści się w wymiarach MiniInpost Kurier. a teraz wrzuciliście to do jednego wora. wór do Jeziora i w poważaniu macie Klientów i sprzedawców. 
taka sama Sytuacja Z Automatami DPD które są mniejsze od reszty i karton pod Wymiary Standardowego Paczkomatu jest za długi. 
Jakie Macie rozwiązanie na ten problem?
i co oznacza według was Standard i Duże? 

misiopaki_1-1785937235051.png

misiopaki_0-1785936995278.png

oznacz moderatorów
Client:80340374
#15 Entuzjasta
oznacz moderatorów
matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kolekcjoner608 Jeśli cennika nie będzie można przekonwertować na gotowy cennik, zostanie on przekształcony w nowy cennik niestandardowy. Podczas zmian postaramy się zachować wszystkie Twoje ustawienia, jednak nie zawsze będziemy mogli to zrobić. Warto sprawdzić propozycje zmian i dostosować cenniki według własnych potrzeb.

@wojtekmarchewka W nowych cennikach można wskazać tylko jeden kraj wysyłki. Jako kraj wysyłki ustawimy kraj zgodny z Twoim rynkiem rejestracji, sprawdź szczegóły konwersji i w razie potrzeby dostosuj ustawienia lub utwórz osobne cenniki dla poszczególnych krajów. Dzięki temu informacje o wysyłce będą zgodne z rzeczywistym miejscem nadania przesyłek.

@Client:80340374  Nie ma możliwości pozostawienia starych cenników po 22.07.2026. Wszystkie zostaną automatycznie przekonwertowane na nowe cenniki niestandardowe lub gotowe cenniki dostawy. Aby mieć większy wpływ na końcowe ustawienia, warto wcześniej przejrzeć propozycje zmian i samodzielnie przeprowadzić konwersję.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów