anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

22 lipca wprowadzimy zmiany w Twoich niestandardowych cennikach dostawy

MAMY ROZWIĄZANIE!
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   możecie jaśniej bo przeczytałem dwa razy oraz pomoc i dalej ni kumam 😉

Jeśli samodzielnie nie podejmiesz decyzji – 22 lipca automatycznie przekonwertujemy cenniki zgodnie z naszymi rekomendacjami.

Czy to znaczy że coś dodacie na siłę, czy tylko się zmieni wygląd cennika a zostaną te same metody dostawy co mam ?

Client:80340374
#15 Entuzjasta
W gotowym cenniku metody rozliczane na umowie własnej zostaną dezaktywowane. Jeśli chcesz je zachować, nie zmieniaj cennika lub utwórz cennik niestandardowy.

Dlaczego chcecie dezaktywowac metody rozliczane na wlasnej umowie? Prosze o konkretne instrukcje co ja mam zrobic żeby nikt mi nic nie zmieniał. 

oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@matt_rose Najchętniej to bym chciał swoje cenniki zmieniać kiedy sam zauważę taką potrzebę . Czy w przypadku gdy ich nie zmienię a Wy uznacie że coś tam trzeba z automatu pozmieniać to sam będę mógł wrócić do poprzednich ustawień? Jak będzie wyglądać tworzenie nowych cenników i rezygnacja z tych które z czasem przestaną być potrzebne (zmiana asortymentu).

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kolekcjoner608 Wspomniana w tym wątku zmiana dotyczy wyłącznie wyłącznie wyglądu cenników. Nie zostaną dodane żadne metody, ani nie zmienimy cen. Natomiast nie wszystkie ustawienia będziemy w stanie zachować. Zachęcam Cię do zapoznania się z sekcją "w jaki sposób konwertujemy stare cenniki na nowe".

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@w_kiwi Masz może jasność które z ustawień mogą nie zostać zachowane i czy samemu będzie można po wprowadzeniu zmian wrócić do starych lub jeszcze je edytować?

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kolekcjoner608 Czy zapoznałeś się z podlinkowanym przeze mnie fragmentem artykułu. Tam wszystko jest opisane.

Wiktoria
oznacz moderatorów
cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

A może by tak zamiast wprowadzać nowe " wodotryski " warto było by zadbać aby to co już jest  działało w miarę poprawnie? Średnio co 3 miesiące robicie " rewolucję " dokładając nam roboty i wprowadzając zamieszanie a podstawowe funkcje rzadko kiedy działają poprawnie i nie można doprosić się o ich naprawienie latami.

oznacz moderatorów
#15 Entuzjasta

@w_kiwi Może ja czegoś nie rozumiem ale juz w propozycjach zmian mam, że chcecie mi dodac Delivery i usunąć przesyłkę kurierską wiec po co pisać, że "Nie zostaną dodane żadne metody" ?

Ja nie mam zamiaru doplacac do wysylki, podjazdów, wyimaginowanych opłat dodatkowych ( np DPD ) i pózniej kopać się z koniem. 

oznacz moderatorów
wojtekmarchewka
#13 Ambasador

Kurcze ze wszystkich zmian, tej nie rozumię najbardziej. Po co, na co, dlaczego, co to ma zmienić?

Mam swoje dostawy, z zagranicy wszystkie za 0zł (do 5 sztuk)

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

no i co komunikat jasno mówi że będziecie zmieniać sami i dodawać przewoźników 😞

• poczekać do 22 lipca – wtedy przekonwertujemy Twoje cenniki automatycznie, wprowadzimy w nich ustawienia zgodnie z naszymi propozycjami zmian. 
  • Jeśli samodzielnie nie podejmiesz decyzji – 22 lipca automatycznie przekonwertujemy cenniki zgodnie z naszymi rekomendacjami.
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kostas11 odpowiadając na Twoje pytanie - jeśli Wasze obecne cennik spełniają kryteria i mogą  zostać przekonwertowane na gotowe cenniki to takie propozycję widzicie w zakładce Ustawienia dostawy. Gotowe cenniki to cenniki, które zawsze są Smart, czyli zawsze spełniają warunki Smart w zakresie wymaganych metod dostaw. Jeśli w cenniku brakuje metod do Smarta to takie metody w trakcie konwersji dodamy. Na polskim Allegro, aby oferta kwalifikowała się do Smart, trzeba mieć Allegro Delivery, więc tak, dodamy tę metodę w naszej propozycji. Tutaj jednak zaznaczam, że każdy sprzedawca może zmienić typ cennika i zdecydować się na cennik manualny, wówczas jego oferty nie będą w Smart, a co za tym idzie nie musi posiadać Allegro Delivery w swoim cenniku. Właśnie dlatego otrzymaliście propozycje cenników do konwersji z miesięcznym wyprzedzeniem i dlatego zachęcamy, abyście sprawdzili te propozycje i sami zdecydowali, co chcecie zrobić ze swoimi cennikami.

Ola
oznacz moderatorów
#15 Entuzjasta

kiwi.pngholaola.png

oznacz moderatorów
#15 Entuzjasta

@_HolaOla_ 

i teraz sie zastanawiam kto tu wprowadza w błąd 😕

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:80340374 przepraszam za to zamieszanie, ale moja odpowiedź jest wiążąca. 

Ola
oznacz moderatorów
AGLOPRIMA2
#15 Entuzjasta

@_HolaOla_  napisał(a):

@Client:80340374 przepraszam za to zamieszanie, ale moja odpowiedź jest wiążąca. 

Przepraszam, ale czemu mamy wierzyć akurat Tobie ?
I tak to można uzyskać jakąkolwiek pomoc od Allegro w kwestii nowych wymysłów Allegro 😖

oznacz moderatorów
RaBarbar_ka
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AGLOPRIMA2 odpowiedź @_HolaOla_ jest jak najbardziej poprawna i wiążąca - została skonsultowana z zespołem odpowiedzialnym za wprowadzenie zmian. 

Basia
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@RaBarbar_ka @_HolaOla_ ja to wiedziałem jak post tworzyłem, tylko dziwne że od początku posty były wprowadzające w błąd i na okrętkę i szkoda że robicie to na siłę, zobaczycie co się będzie działo po 22 ja bym się wkurzył jak bym rano wpadł do pracy a tam rozwożenie paczek po 5 punktach lub czekanie na kurierów 😞

Mam w cenniku tylko InPosta kurier i paczkomat a po konwersji dajecie mi pakiet Allegro Delivery bardzo podstępne i nie ładne zachowanie z waszej strony 😞

Zrzut ekranu 2026-06-24 214747.png

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@_HolaOla_  napisał(a):

@kostas11 odpowiadając na Twoje pytanie - jeśli Wasze obecne cennik spełniają kryteria i mogą  zostać przekonwertowane na gotowe cenniki to takie propozycję widzicie w zakładce Ustawienia dostawy. Gotowe cenniki to cenniki, które zawsze są Smart, czyli zawsze spełniają warunki Smart w zakresie wymaganych metod dostaw. Jeśli w cenniku brakuje metod do Smarta to takie metody w trakcie konwersji dodamy. Na polskim Allegro, aby oferta kwalifikowała się do Smart, trzeba mieć Allegro Delivery, więc tak, dodamy tę metodę w naszej propozycji. Tutaj jednak zaznaczam, że każdy sprzedawca może zmienić typ cennika i zdecydować się na cennik manualny, wówczas jego oferty nie będą w Smart, a co za tym idzie nie musi posiadać Allegro Delivery w swoim cenniku. Właśnie dlatego otrzymaliście propozycje cenników do konwersji z miesięcznym wyprzedzeniem i dlatego zachęcamy, abyście sprawdzili te propozycje i sami zdecydowali, co chcecie zrobić ze swoimi cennikami.

Ja zrobiłem to ręcznie ale widzę że na siłę wpychacie Smarta i Allegro Delivery, widocznie wielu rezygnuje z tego ja z resztą też zrezygnowałem we wrześniu 2025 😄

#11 Animator

Kolejna sprawa to automaty paczkowe maja różne limity wagi, InPost ma 25 kg, Allegro Delivery 20 kg. Do tej pory można to było ustawić dla każdego przewoźnika oddzielnie, teraz jak rozumiem będzie to niestety niemożliwe. Podobnie jak dla InPost mini kurier.

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Podsumowując to co napisały moderatorki od 22 lipca jak nie zmienisz sam cenników to masz dodane automatycznie Allegro Delivery i oznaczenie smar jak ich nie miałeś wcześniej, warto samemu edytować żeby nie obudzić się 22 z dodatkową pracą i kosztami 😄

• poczekać do 22 lipca – wtedy przekonwertujemy Twoje cenniki automatycznie, wprowadzimy w nich ustawienia zgodnie z naszymi propozycjami zmian. 
  • Jeśli samodzielnie nie podejmiesz decyzji – 22 lipca automatycznie przekonwertujemy cenniki zgodnie z naszymi rekomendacjami.
#15 Entuzjasta

Następnym krokiem będzie usunięcie ofert do których nie ma Smarta, a potem sprzedawców, którzy nie chcą go oferować

oznacz moderatorów