anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aktywacja konta Allegro

Idź do rozwiązania
Danielolborski
#9 Pomysłodawca#

Witam posiadam pytanie otóż nie było mojego banku na liście więc wysłałem pieniądze na poczcie po ilu dniach będzie aktywacja konta Allegro z góry dziękuję za odpowiedź.

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10
LEW433
#21 Demiurg#

Taki przelew idzie do 5 dni, ale jak nie będzie aktywacji to pytaj: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=1588cdd0-0680-4a7f-a68c-8e1864769ebb

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Danielolborski Taki przelew nie doprowadzi do aktywacji rachunku do wypłat.

W przelewie weryfikacyjnym chodzi o dane, które bank przekazuje wraz z pieniędzmi (kwta 1,01 zł jest zwracana). Możesz zrobić przelew tradycyjny, ale ze swojego banku, a nie na poczcie. Jest to potwierdzenie, że jesteś właścicielem rachunku, na który mają trafiać pieniądze.

Natalia
   Moderatorka

#9 Pomysłodawca#

Czyli konto nie będzie aktywowane

oznacz moderatorów
Lenasminiland
#8 Zapaleniec#

Mam tem sam problem. Jestem z Litwy. Zrobiłem przelew z mojego banku, ale pieniądze wróciły, a moje konto nie zostało aktywowane. Co mam zrobic? 

oznacz moderatorów
milka1234567890
#16 Inspirator#

@Lenasminiland Wróciły ale nie zawsze konto jest aktywowane, musisz spełniać warunki i najważniejszym jest taki że dane konta Allegro i konta bankowego muszą być takie same, czyli musisz mieć konto w banku i być jego właścicielem albo współwłaścicielem.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Lenasminiland czy dobrze rozumiem, że chcesz aktywować zagraniczne konto firmowe?  Czy aktywowałeś konto zgodnie z tym procesem?

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów
Lenasminiland
#8 Zapaleniec#

Nie jestem firmą, ele pracuję z zaświadczeniem o indywidualnej działalności. Tak, zrobiłem, jak napisano. Teraz widzę, że status mojego konto jest 'Nieaktywne - trwa weryfikacja Twoich danych.' 

Ale tak przez długi czas. Dokumenty jeszcze nie wysłałem, bo nie ma jeszcze takich możliwości

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Lenasminiland oki, dziękuję za informację. Wyjaśniam to, wrócę do Ciebie, gdy otrzymam odpowiedź w tej sprawie. 

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów
Lenasminiland
#8 Zapaleniec#

Super, dziękuję Ci bardzo ♥

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Lenasminiland wracam z odpowiedzią, przepraszam, że czekałeś. Otrzymałam odpowiedź, że musisz jeszcze zlecić przelew weryfikacyjny, możesz to zrobić tutaj. Jeżeli już go wykonałeś, to bardzo proszę prześlij potwierdzenie wpłaty za pomocą tego formularza

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów