anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro nie chce wypłacić pieniędzy zgromadzonych na PayU, ciągłe zbywanie oczekiwaniem na odpowiedź

VIS_Motorsport
#7 Wielbiciel

Od tygodnia walczę z allegro w sprawie wypłaty pieniędzy zgromadzonych na PayU. Jest to duża kwota, ponad 30000zł i obsługa allegro ciągle mnie zbywa, za każdym razem odpowiedź jest taka sama - czekamy na odpowiedź PayU. Moja cierpliwość się już skończyła. Pieniądze te są mi potrzebne, chcę je wypłacić i nie mogę tego zrobić, uważam to działanie za nielegalne przywłaszczenie moich środków i będę się sądownie domagać ustawowych odsetek za każdy dzień zwłoki w wypłacie. 

Nie może być tak, że sprzedaję na allegro, płacę regularnie bardzo wysokie prowizje i nie zalegam z żadnymi należnościami, a allegro nie potrafi się dogadać ze swoim operatorem płatności i mówiąc wprost - okrada mnie z moich pieniędzy. 

Jeśli sprawa nie zostanie priorytetowo rozwiązania, zamierzam nagłośnić to we wszystkich możliwych miejscach i skierować wniosek na drogę sądową. Jeśli ktoś również miał taki problem to proszę o informację.  @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@VIS_Motorsport poprosiłam o pilną weryfikację Twojej sprawy z operatorem. Natomiast widzę, że prowadzimy korespondencje mailową i otrzymałaś już dzisiaj wiadomość w tej sprawie. Twoje środki są bezpieczne na saldzie, problem z wypłatą wynikał z negatywnego wyniku reweryfikacji po stronie operatora PayU. Zapewniam, że nasi doradcy dołożyli wszelkich starań żebyś jak najszybciej otrzymała środki na wskazany rachunek. Musimy jednak zaczekać na działania po stronie operatora. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

VIS_Motorsport
#7 Wielbiciel

Nie ma znaczenia, że prowadzimy "korespondencję mailową" skoro za każdym razem (od tygodnia) odpowiedź wygląda tak samo - czekamy na odpowiedź operatora. Nie potraficie się określić, nawet podać dokładnego terminu, do kiedy mam czekać na odpowiedź więc tak naprawdę w tym momencie nie robicie kompletnie nic, aby mi pomóc. Płacę bardzo duże prowizje za każdy produkt, który sprzedaję na waszej platformie, a wy nie potraficie mi pomóc, zwalacie wszystko na operatora i umywacie od tej sprawy ręce. Niech każdy zobaczy i przekona się jak allegro traktuje klientów, którzy płacą ogromne prowizje od każdej sprzedanej rzeczy na tym portalu. 

W związku z tym - proszę określić się do kiedy sprawa będzie rozwiązana, proszę kolejny raz nie pisać, że "czekacie na odpowiedź" ponieważ tak czekać to sobie możemy do śmierci. Macie rozwiązać tę sprawę. Skąd ten negatywny wynik reweryfikacji, czy ktoś się w tej sprawie kontaktował kiedykolwiek? Nie dość, że pieniądze zostały zablokowane bezpodstawnie, nikt się ze mną w tej sprawie nie kontaktował, nie wysłał żadnej wiadomości, nie dzwonił, kompletnie nic to jeszcze teraz nie potrafcie się wywiązać z sytuacji. Żądam pilnego odblokowania środków. 

Jestem po rozmowie z rzecznikiem praw konsumenta, każda wiadomość oraz email od was będzie służyć jako dowód w sprawie, tak zostaliśmy poinstruowani. 

@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@VIS_Motorsport rozumiem Twoje zdenerwowanie tą sytuacją, zwłaszcza że sprawa dotyczy tak dużej kwoty i bezpośrednio wpływa na płynność finansową Twojej firmy.
Chcę Cię zapewnić, że robimy co w naszej mocy, aby pomóc w jak najszybszym wyjaśnieniu tego problemu. Jesteśmy w stałym kontakcie z operatorem płatności i na bieżąco przekazujemy do niego Twoje uwagi oraz prośby o przyspieszenie weryfikacji.
PayU działa jako niezależna instytucja finansowa i podlega restrykcyjnym procedurom bezpieczeństwa oraz przepisom prawa bankowego. Wszelkie procesy reweryfikacji konta leżą bezpośrednio po ich stronie, dlatego w tym momencie musimy poczekać na ich działanie i ostateczne decyzje. Z tego samego powodu nie jesteśmy w stanie podać Ci teraz konkretnej, wiążącej daty zakończenia tego procesu, ponieważ zależy ona od wewnętrznego czasu procesowania zgłoszenia przez operatora.

Zapewniam, że sprawa jest traktowana priorytetowo. Jak tylko otrzymamy oficjalne stanowisko i szczegółowe informacje od PayU, doradcy prowadzący Twoje zgłoszenie mailowe niezwłocznie Cię o tym poinformują.

Monika
oznacz moderatorów

VIS_Motorsport
#7 Wielbiciel

Dalej cisza, zbliża się 2 tydzień od pierwszego zgłoszenia i allegro oraz payu dalej mają w poważaniu fakt, że blokują bezprawnie ponad 30 000 (trzydzieści tysięcy) złotych. 

Dziwne i smutne jest to, że deklarujecie iż nic nie możecie zrobić z tym faktem i musicie czekać na odpowiedź operatora, ale jak coś się sprzeda to z tych pieniędzy prowizję sobie ściągacie bez problemu. Moim zdaniem to zwykłe oszustwo, zakrawa na kradzież/przywłaszczenie dużej kwoty i sprawą powinna zająć się odpowiednia instytucja np. rzecznik praw konsumenta i rzecznik finansowy ponieważ PayU to instytucja finansowa.  @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @VIS_Motorsport. Przepraszam, że trwa to tak długo i rozumiem, że to dla Ciebie bardzo ważna sprawa - nam również zależy na jak najszybszym wyjaśnieniu tej sytuacji.
Dzisiaj operator poinformował nas, że proces nadal trwa. Gdy tylko pojawią się nowe informacje w tej sprawie, dostaniesz od nas wiadomość drogą mailową. 

Marysia
oznacz moderatorów