anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro zmusza mnie do sprzedaży mojego produktu pod cudzą marką...

TechartGSM
#15 Entuzjasta

Czy komuś tam u Was wyparowało kilka szarych komórek?

Sprzedaję produkt, pod własnym numerem GTIN. Oczywiście któregoś dnia, coś nieinteligentnego stwierdziło, że to co sprzedaję ja, to jest to samo co produkt marki X. Więc produkty zostały połączone. Chciałem wznowić ofertę, która zakończyła się ze względu na wyczerpania przedmiotów i... I nie mogę jej wystawić jako mój niemarkowy produkt, tylko na siłę każe mi łączyć z katalogiem w którym ktoś przypiął mój produkt do marki X.

Napisałem w tej sprawie, otrzymałem informację że: "żaden z produktów, których dotyczy zgłoszenie nie ma brandingu" i mam sprzedawać swój produkt pod marką X.

Jaja sobie robicie?? Każecie mi sprzedawać "podróbki" i używać nazwy innej marki do sprzedaży niemarkowego produktu???

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@TechartGSM 

Jeśli myślisz, że pisząc do nas w taki sposób dostajemy motywację, żeby Ci pomóc, to jesteś w błędzie. Przypominam też, że na forum nie będę akceptował takiego tonu i pytań, których celem jest obrażanie nas.

Napisałeś dużo, ale nie podałeś żadnych konkretów. Podeślij numery ofert lub numery GTIN, wtedy będę mógł to zweryfikować i sprawdzić co dokładnie się wydarzyło.

Dodatkowo nie mogę zlokalizować zgłoszenia, o którym wspominasz. Podaj proszę numer zgłoszenia, żebym mógł się do niego odnieść.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Jaja sobie robicie?? Każecie mi sprzedawać "podróbki" i używać nazwy innej marki do sprzedaży niemarkowego produktu???

@TechartGSM zgłosiłeś to do allegro, zostałeś napiszę grzecznie "olany"

zbieraj dowody, użyj polskich polskich wobec serwisu - masz do tego prawo

Kod ean ma identyfikować produktu nie odwrotnie

Najpierw allegro masowo łączy produkty w jeden a następnie wymaga indywidualnych zgłoszeń co do każdego produktu - jakie to wygodne

oznacz moderatorów

TechartGSM
#15 Entuzjasta

@gdvorek Zwyczajnie nie da się używać wobec coraz to bardziej wymyślnych działań tego serwisu wyłącznie słów znajdujących się w zasobach słownika ludzi kulturalnych. Niestety.

GTIN: 5906849316218

Zgłoszenie: 61075208

oznacz moderatorów

TechartGSM
#15 Entuzjasta

@RED Przecież jak coś wygląda tak samo, to dla Allegro jest to to samo. 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@TechartGSM 

Weryfikuję Twoją sprawę, wrócę z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

TechartGSM
#15 Entuzjasta

@gdvorek To tu masz następną, kolejna radosna twórczość - połączyliście mój produkt 5906849317581 z 5903822691461. Oczywiście odrzuciliście zaproponowane zmiany. Naprawdę dla kogoś u Was 25ml i 110ml to to samo?

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@TechartGSM 

Dostałem informację, że ponieważ kontaktowałeś się z nami mailowo to inny Doradca zaczął wcześniej konsultować Twoją sprawę i otrzymasz w tym temacie odpowiedź mailowo.

Patrycja, która zajmuję sie Twoją sprawę dała mi znać, że odezwie się do Ciebie po 13.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

TechartGSM
#15 Entuzjasta

Pani Patrycja przedstawiła takie stanowisko jakie już opisałem - jeżeli coś wygląda tak samo, to jest to to samo - i odmówiła współpracy. Wobec tego sam sobie odłączyłem produkt. Szkoda czasu na pewne rzeczy. 

oznacz moderatorów