@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Mam pytanie odnośnie aukcji promowanych.
Od kilku dni takie aukcje nie są wykazywane na górze wyszukiwania. Dokładnie to są tylko w momencie wyszukania, ale po zmianę sortowania wyszukania np. na "po cenie" znika promowanie. Tych aukcji nie ma widocznych u góry. Ta zmiana jest od kilku dni, wcześniej promowania zawsze były u góry niezależnie od sortowania listy wyszukań.
Proszę o odpowiedź czy Allegro wprowadziło te zmiany jako standard, czy to jakiś błąd?
Wartość samego promowania spada w tym momencie znacząco.
@JW-Connect nie udało mi się odwzorować opisanego przez Ciebie zachowania wyszukiwarki. Dla mnie oferty promowane są nadal widoczne pod sponsorowanymi. Podeślij proszę link do swojego wyszukiwania, i napisz czy takie zachowanie wyszukiwarki obserwujesz w aplikacji czy na przeglądarce. Jeżeli na przeglądarce, zaloguj się też do Allegro w oknie w trybie incognito i sprawdź czy nadal sekcja ofert promowanych nie jest dla Ciebie widoczna.
Oczywiście, podaję konkretny przykład. Fraza wyszukań: "pasek Apple Watch" w dziale "Paski i bransolety".
Wyszukiwarka wypluwa aukcje pod kątem trafności - najpierw aukcje sponsorowane, następnie promowane.
Zmieniam sortowanie wyszukiwania na "Cena: od najniższej". Wyszukiwarka wypluwa aukcje sponsorowane, ale promowane już znikają.
Wcześniej tak nie było, zawsze promowane były u góry wyszukań. Od kliku dni jest ta zmiana. O co chodzi?
Zapomniałem dodać że testowane było to na różnych komputerach i kontach. Aplikacja w telefonie potwierdza to samo.
@JW-Connect Czy możesz proszę wysłać link do tego wyszukiwania?
Czy to naprawdę taki problem wpisać w wyszukiwarkę frazę i posortować ją w taki sposób jak napisał JW_Connect?
https://allegro.pl/listing?string=pasek%20apple%20watch&order=p
Opisana sytuacja dotyczy wszystkich wyszukiwań. Sprawdzane to było na wielu kontach, wielu IP, w przeglądarce w trybie Incognito. Podobno bawicie się w jakieś testy na produkcji i jak twierdzą wasi koledzy - na wielu kontach promowanie działa prawidłowo.
"aktualnie prowadzimy testy, w ramach których przy sortowaniu po cenie klient może nie widzieć oddzielnej sekcji ,,Produkty promowane'', tylko będą one wymieszane. Nie każdy kupujący jest objęty testem i znaczna część klientów widzi poprzedni widok."
No ciekawe, bo z testowanych ponad 15 kont prawidłowe wyświetlanie promowanych ofert jest na jednym.
Wykupiliśmy usługę, która nie działa. W jakim celu mielibyśmy kupować usługę promowania ofert, która nic nie daje, bo promowane oferty są wymieszane z niepromowanymi i nie są przedstawiane w górnej części listy wyszukiwań? Przecież nikt by tego nie wykupił.
Jak i kiedy zamierzacie wypłacić nam zwroty poniesionych kosztów na coś co nie działa?
@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@DESTIN0 zaraz będzie prośbą o zrzut ekranu
Zadałam łatwe pytanie i do tej pory nie otrzymałam odpowiedzi.
Pytanie brzmiało: KIEDY I W JAKIEJ FORMIE ODDACIE NAM SPRZEDAJĄCYM PIENIĄDZE ZA NIEDZIAŁAJĄCĄ USŁUGĘ?
@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
widzę, że wypowiadacie się w innych tematach. Czy zadane pytanie jest zbyt trudne?
@DESTIN0 Obecnie prowadzimy testy różnych wariantów wyświetlania ofert sortowanych po cenie. W ramach tego testu oferty promowane nie są wyświetlane na samej górze listy ofert.
Tyle to ja wiem, ale kiedy płacę za usługę promowania oczekuję funkcji, które to promowanie ma mieć. Jedyną rzeczą dla której wykupuje się promowanie i płaci 2/3 prowizji podstawowej za sprzedaż tych ofert jest to, że promowanie ma ustawiać oferty na samej górze listy. Jeśli tego nie robi, to ta usługa jest bezużyteczna, więc żądam zwrotu pieniędzy i całych kosztów (włącznie z prowizją od sprzedaży ofert promowanych) w okresie od 23 lipca, bo wtedy zauważyłam, że promowanie nie działa.
Proszę zatem określić kiedy i w jaki sposób otrzymamy za to zwrot środków.
A tak w ogóle dlaczego nie poinformowaliście o tym, że usługa nie będzie działać, bo prowadzicie jakieś śmieszne testy w produkcji i zamroziliście nam tym samym środki, które na to przeznaczyliśmy, a wy macie nam to teraz oddać? Czy wy jesteście poważni?
@DESTIN0 Nie przewidujemy zwrotu środków w takiej sytuacji. Nie mamy też obowiązku informowania o wszystkich testach odbywających się na platformie. Sam test obejbuje tylko część użytkowników.
XDDDDD I właśnie dlatego nie kupuję nigdy tych waszych dodatkowych opcji
Mam nadzieję, że sobie kpisz. Potwierdź.
ILE TO JESZCZE BĘDZIE TRWAŁO? JAJA SOBIE ROBICIE? TO JUŻ PRAWIE 2 TYGODNIE, KIEDY USŁUGA PROMOWANIA NIE DZIAŁA!!!
PROMOWANIE DALEJ NIE DZIAŁA. MOŻE ZAJMIECIE SIĘ WYJAŚNIENIAMI?
Czyli wyłączać promowanie i czekać aż oddacie pieniądze za niedziałającą usługę podczas testów? To jest przecież skrajnie niepoważne, żeby na 90% kontach nie działało coś za co płacimy tysiące złotych miesięcznie bez konsekwencji dla was.
Mają bajzel, a nie coś "testują". Tak samo było z ukrywaniem opcji "pokaż oferty od innych sprzedających" kilka miesięcy temu. Co ja tam nie robiłem - wysyłałem screeny, adresy IP, czyściłem ciasteczka, zmieniałem przeglądarkę, a jak rozłożyli ręce to odpowiedź była taka sama - "testujemy nowe rozwiązania". Nie daj się nabrać.
Znam ich na tyle dobrze, że oczywiście, że nie dam się nabrać. Usługa nie działa, a oni myślą, że bez konsekwencji finansowej my to zaakceptujemy. Skoro za coś płacę w niezmienionej cenie, to usługa ma mieć taki sam zakres. Pod względem obsługi, komunikacji, przekręcania sprzedających i kręconych na backstagu wałów to najbardziej żenujący marketplace na rynku.