Dzień dobry,
Allegro częściowo zablokowało nasze konto InstalTube_pl i zakończyło wszystkie aktywne oferty. Jako powód wskazano konieczność uzupełnienia numerów przesyłek, odpowiedzi w Dyskusjach oraz sfinalizowania wcześniejszych zamówień.
Wykonaliśmy już wszystkie wskazane czynności: uzupełniliśmy numery przesyłek oraz odpowiedzieliśmy we wszystkich otwartych Dyskusjach. Poprosiliśmy również Allegro o ponowną weryfikację i odblokowanie konta.
Numer zgłoszenia: 63116213.
Czy ktoś miał podobną sytuację i może wskazać, jak długo trwała ponowna weryfikacja? Prosimy również moderatora o sprawdzenie statusu zgłoszenia i ewentualne przekazanie sprawy do właściwego zespołu.
Sprawa jest dla nas bardzo pilna, ponieważ wstrzymanie sprzedaży i zakończenie wszystkich ofert poważnie wpływa na funkcjonowanie firmy.
Pozdrawiam
INSTALTUBE
@InstalTube_pl widzę, że otrzymałeś odpowiedź w korespondencji. Czas procesowania danej sprawy może się różnić, jest to kwestia indywidualna i zależy od wielu czynników m.in od ilości zgłoszeń, które rozpatrywane są w kolejności ich wpłynięcia. Nie jesteśmy więc w stanie określić dokładnego terminu rozwiązania.
Wskazany przez Państwa okres 24 godzin od doręczenia wszystkich przesyłek nie wynika bezpośrednio z przywołanego art. 2.12 Regulaminu Allegro. Przepis ten wskazuje natomiast, że po ustaniu okoliczności uzasadniających ograniczenie funkcjonalności powinno ono zostać zniesione. Jeżeli pełne odblokowanie konta na obecnym etapie nie jest możliwe, prosimy o zastosowanie mniej dotkliwego środka i rozważenie:
- natychmiastowego przywrócenia możliwości sprzedaży oraz wznowienia ofert i pozostawienia ewentualnych ograniczeń wyłącznie w zakresie wypłaty środków do czasu zakończenia weryfikacji
@InstalTube_pl prześlij proszę tę informację w korespondencji. Jako moderatorzy nie mamy wpływu na warunki zdjęcia sankcji, decyzje są tutaj podejmowane przez dział bezpieczeństwa i to do nich należy kierować tę prośbę. Z naszej strony nie jesteśmy w stanie zmienić tych wymogów.
@InstalTube_pl widzę, że prowadzisz korespondencję mailową z działem bezpieczeństwa. W ostatniej wiadomości dokładnie wyjaśniłeś całą sytuację, więc proszę Cię teraz o cierpliwość - po przeanalizowaniu sprawy otrzymasz odpowiedź.
Witam
Dziękuję za odpowiedź w toku lecz naprawdę zależy mi by wiadomość z waszej strony dotarła do wskazanego działu. Dla Panstwa to przeklejenie mojej wiadomości i jakby "wstawienie" się za nami. Zależy nam na jak najszybszym rozwiązaniu problemu
@InstalTube_pl przekazałam Twoją prośbę. Nie obiecuję jednak, że będzie miało to jakikolwiek wpływ na przyśpieszenie rozwiązania zgłoszenia.
Wielkie dzięki za pomoc