Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Tytuł wskazywałby pewnie na jakieś kłopoty z kategorią albo coś - ale nie tym razem! Otóż, chcąc połączyć strój z katalogiem, nie wyświetla mi się kompletnie nic. Jest po prostu pusta strona. Czyściłam przegądarkę, próbowałam też na innej - ale jest to samo. Mogę prosić o naprawę?
Niżej szczegóły produktu, który próbowałam połączyć:
ean: 8434077831649
nr oferty: 13774434291
PS oferta nie jest jeszcze wystawiona, wisi w szkicach.
okej, nieaktualne, ale chyba i tak jest jakiś błąd, bo w momencie, w którym proóbuję połączyć produkt, którego nie ma w katalogu, wywala właśnie ten pusty panel. Powinna być informacja, że nie ma takiego produktu w katalogu.
@Methrylis zazwyczaj jest właśnie tak, tzn. nie wywala pustej strony, tylko pojawia się informacja, że takiego produktu nie ma w katalogu. O coś takiego:
I wówczas można dodać produkt do katalogu. Możliwe, że mieliśmy jakieś chwilowe problemy i dlatego takie problemy się pojawiły. Teraz wszystko powinno już działać 🙂
@la_nika ale nie działa. Gdy wchodzę w szkic produktu, klikam "Edytuj", a następnie "Wybierz produkt z katalogu", pojawia się ta pusta, szara plansza, której screen dodałam wyżej. Sytuacja się zmienia dopiero w momencie, w którym wystawię produkt bez klikania w tę opcję - wtedy allegro od razu tworzy nowy produkt w katalogu i gdy wówczas powtórzę całą drogę, czyli wejdę w edycję wystawionego już produktu i spróbuję go połączyć z katalogiem, wyświetli się normalna strona katalogu.
@Methrylis przeszłam dokładnie taką ścieżkę jak opisałaś i nie otrzymałam pustej strony. Czy możesz przesłać filmik na którym widoczny będzie cały ekran (wraz z adresem strony, godziną i datą) na którym ten problem będzie widoczny?
@la_nika niestety nie mam takiej możliwości. Mogę jedynie dodać, że ten problem występuje z produktami, które przy próbie publikacji przez API wywalają błąd "Wybrany produkt nie istnieje", co oznacza, że kiedyś ten produkt był wystawiony na allegro i połączony z produktem katalogu, ale w międzyczasie ten produkt został usunięty i przy ponownej próbie wystawienia nie ma się już z czym połączyć.
Adblock włączony? Inne wtyczki wpływające na ładowanie skryptów/treści? Nie zdziwiłbym się, gdyby blokada reklam wyłączyła przypadkiem jakiś skrypt JS odpowiedzialny za to.
@Client:111643463 ooo, o tym nie pomyślałam, a mam kilka wtyczek. Sprawdzę i dam znać, dzięki!
@Client:111643463 nope, nadal nie działa. Zresztą, przecież testowałam to na innej przeglądarce, a ona nie ma żadnych wtyczek