anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak oznaczenia Gwarancja Najniższej Ceny

Misure
#2 Obserwator

Dzień dobry

Mam pytanie dotyczące programu Gwarancja Najniższej Ceny.

Moje oferty od wielu miesięcy nie otrzymują oznaczenia GNC, mimo że:

• mają wysoką sprzedaż,
  • posiadają oznaczenie SUPERCENA,
  • produkty są sprzedawane również w sklepach takich jak Empik czy Media Expert,
  • moje ceny są często niższe niż u konkurencji.

W zgłoszeniach do supportu otrzymałem jedynie informację, że o wszystkim decyduje algorytm. Nie wyjaśnia to jednak, dlaczego konkurencyjne produkty są objęte monitoringiem cen poza Allegro, a moje nie.

Czy istnieje możliwość zweryfikowania, dlaczego moje produkty nie są kwalifikowane do monitoringu cen w ramach programu GNC? Czy można zgłosić je do ponownej weryfikacji?

Będę wdzięczny za odpowiedź osoby, która zna zasady działania programu.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Misure Bardzo mi przykro, ale nie jestem w stanie napisać Ci nic więcej niż to, co doradca wyjaśnił w zgłoszeniu mailowym numer 62178872. 
Pozwolę sobie ją zacytować "O tym, które produkty będą monitorowane, decyduje algorytm, dlatego może być tak, że konkurencyjne produkty będą miały oznaczenie a inne w tej samej kategorii nie. 

Proces wyboru produktów przez algorytm jest wewnętrzny i niestety nie mamy dokładnych danych, jakie czynniki są brane pod uwagę podczas weryfikacji tych produktów do oznaczenia GNC.

Z tego powodu program GNC i system oznaczenia jest dość dynamiczny, dane są aktualizowane kilka razy na dobę i może być nawet tak, że oferta w ciągu dnia zyska i straci oznaczenie, jeśli produkt przestanie być brany pod uwagę przez algorytm. "

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Misure
#2 Obserwator

Dziękuję za odpowiedź. Rozumiem, że nie mają Państwo możliwości zweryfikowania tej kwestii ani przekazania jej do zespołu odpowiedzialnego za program GNC. W takim razie pozostanę przy odpowiedzi otrzymanej w zgłoszeniu.

oznacz moderatorów