anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy allegro widzi co się dzieje? Dopisywanie paragonów/faktur do zestawu.

Kamil9595951
#9 Pomysłodawca#

Witam,

Od pewnego czasu sprzedawcom wpadły pomysły do głowy, żeby tworzyć zestawy. I nie byłoby to nic dziwnego dopóki nie zostały dodawane do zestawów uwaga uwaga: paragony albo faktura. Allegro po mimo zgłoszeń nic z tym nie robi. Usuwa na chwilę ofertę, a sprzedawca na nowo ją otwiera. I tak w kółko od kilku dni. Oczywiście to ten z większych sprzedawców więc Allegro oczywiście kryje mu tyłek. 

Kamil9595951_0-1729541103374.png

Kamil9595951_1-1729541167617.png

Nr oferty: 16604802119

Oczywiście to jedna z setek jak nie tysięcy ofert wystawianych przez tego użytkownika. Pomijam już fakt, że ten sprzedawca ma 10 kont albo więcej i wystawia po 20 ofert tego samego produktu :

Kamil9595951_3-1729541308851.png

Kamil9595951_4-1729541336361.png

Nie będę wklejał więcej screenów bo to by mi zajęło 10 stron w poście. 

Niektóre z kont tego sprzedawcy: Narzedzioman, el-majster, e-narzedziownia, elektro_maszyny, dobre-narzedzia, narzedzioman_pl.

Allegro pomimo zgłoszeń nic nie robi z praktykami tego sprzedawcy. Proszę o wyjaśnienie czemu pozwalacie takim sprzedawcom na łamanie regulaminu. 

oznacz moderatorów
85 ODPOWIEDZI 85

Autozaslony
#12 Orędownik#

Przeczytaj jeszcze raz!!! nie chodzi o zestawy, wtedy były zestawy teraz juz nie są.

Chodzi o głowny produkt. 

Przeczytaj nowy wątek to zrozumiesz i nie przenoś go nigdzie ani nie kasuj, bo to jest zupełnie inny temat

oznacz moderatorów

Barzy_TPI
#13 Ambasador#

Był w tym miejscu mój post, w którym wspominałem m.in. o Wykopie. Gdzie się podział ten post??

oznacz moderatorów

Autozaslony
#12 Orędownik#

Był:) Chyba Ci nie muszę wyjaśnić co się z nim stało.

Ale zdążyłem przeczytać 🙂

oznacz moderatorów

Barzy_TPI
#13 Ambasador#

Czyli CENZURA itp. bolszewickie metody ukrywania prawdy już na stałe zawitały na tym forum.

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  Winszuję Wam.

EDIT:

Drogie moderatorki - jeśli chodziło o nazwę portalu na literę "O" to proszę ją wygwiazdkować, ale proszę o przywrócenie mojego posta!

oznacz moderatorów

Autozaslony
#12 Orędownik#

@k_owczarek1  Może zajmie się tym tematem jakis ekspert?

Od kiedy wystawianie przedmiotów których się nie posiada jest legalne?

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Można przypuszczać że na Allegro pracują ludzie z "łapanki, robią takie błędy, wprowadzają ludzi w błąd, straszą czasem jak tu a jaki powód, Allegro zgotowało kupującym wyszukiwarkę, sprzedającym katalog i jeszcze "grozi" absurd na skalę światową, popłynęli.😧

oznacz moderatorów

Client:87296636
#12 Orędownik#

w punkt ..ci ludzie nie potrafia czytac naszych postow ..sadze ze do czasu, albo ktos chce kupic akcje po 10 zeta  a my jestemy tylko droga do celu ..sami mamy nazwajem innych zniechcac do Allegro piszac tu na gadanym...i robimy im za friko robote sami sie nakrecajac 

256-bit limit
oznacz moderatorów

Client:87296636
#12 Orędownik#

@Autozaslony Plac Powstancow Warszawy 1 00-950 ..Zalando KIA Plus ostatnio oberwali, nie ma nietykalnych..juz nie ......troche z tego co odwala allegro to pod juz nie cywilne a  podchodzic zaczyna i grubiej.

256-bit limit
oznacz moderatorów

bosek_2804
#10 Popularyzator#

Użytkownik BRAKESTOP, kolega z pracy, za jawne trzymanie kciuków i uczestnictwo w dyskusjach tu na gadane w tej samej sprawie dostał bana. Został uciszony. Brawo. Dolicz więc kolejna ofiarę. 

oznacz moderatorów

Autozaslony
#12 Orędownik#

bosek_2804 Dlatego wszyscy powinni to nagłaśniać i przeciwstawić się takiej działalności nieuczciwych sprzedawców i kryciu ich przez allegro. Wszystkich nie uciszą i nie zbanują.

oznacz moderatorów

_massdata
#8 Zapaleniec#

Prawdę pisał, zabolało...

oznacz moderatorów

renja13
#10 Popularyzator#

Takie tematy, to niestety walka z wiatrakami - od dawna wiadomo, że Allegro chroni i wspiera nieuczciwych sprzedawców, jeśli tylko owi sprzedawcy mają wystarczająco duże obroty (= wystarczająco duże prowizje dla Allegro), a oszukanych kupujących skutecznie spławia. A na tym forum nie da się uzyskać realnej pomocy.

Ja kiedyś zgłosiłam do Allegro (a w zasadzie poprosiłam o pomoc) sprzedawcę "grubą rybę" (kilka/kilkanaście tysięcy złotych obrotu dziennie), który od dawna oszukuje kupujących i za to zgłoszenie (w którym m.in. wspomniałam, że w przypadku braku pomocy poinformuję UOKiK) otrzymałam oczywiście blokadę konta, za niby "działanie na szkodę sprzedawcy"... Nazajutrz napisałam do Allegro - coś naściemniałam, że byłam zdenerwowana itp., i że w ogóle nie poinformuję UOKiK-u i bardo proszę o odblokowanie konta, po czym otrzymałam odpowiedź, że w takim razie jest już w porządku i dziękują za wiadomość... i moje konto zostało odblokowane.
Czy to powieść kryminalna? Czy to horror?? Nie - tak działa obecnie Allegro.

Ale oczywiście takie tematy powinny pojawiać się publicznie jak najczęściej, w dodatku nie tylko na tym forum, ale również wszędzie poza nim - jak np. głośny temat na stronie wykop pl, gdzie została nagłośniona sprawa pracownika Allegro, który odpowiadał kupującemu w dyskusji ze sprzedającym, a to on (pracownik) był tym sprzedającym.

Oczywiście najbardziej skuteczna jest droga prawna, ale nie każdy ma na to zdrowie. Zatem pozostają zgłoszenia do UOKiK-u itp. instytucji.

EDIT:

Widzę, że CENZURA i PROPAGANDA na tym forum osiąga apogeum nieprzyzwoitości - zniknął już adekwatnie zatytułowany temat "Dlaczego allegro chroni nieuczciwych sprzedawców i zamiata zgłoszenia pod dywan"...

oznacz moderatorów

Autozaslony
#12 Orędownik#

Faktycznie, to mój temat. Nawet nie zauważyłem, że zniknął.

Trzeba założyć jeszcze raz 🙂

oznacz moderatorów

Autozaslony
#12 Orędownik#

Od tygodnia zgłaszamy sprzedawcę który dodaje tysiące aukcji stanowiących połączenie dwóch
produktów: kalendarza oraz dowolnego przedmiotu z katalogu produktów. Ponieważ losowo je
wybiera, często są to unikatowe produkty, których nie może posiadać gdyż są w pełni wytwarzane
przez ich właścicieli i nikt nie pośredniczy w ich sprzedaży. Nie zmienia nic w opisach więc posługuje
się nazwami innych firm itd.

Nie wiem czemu to służy ale robi to masowo. W momencie pierwszego
zgłoszenia miał 64 tys aukcji. Na dzień dzisiejszy ma już ponad 80 tys!! czyli w ciągu tygodnia dodał 16
tys ofert wszystkie zrobione dokładnie w ten sam sposób. Kupiliśmy jeden z naszych produktów, żeby
zobaczyć czy wyśle faktycznie produkt, który jest w jego ofercie.

Sprzedawca anulował zakup tłumacząc się jakąś nieuczciwą konkurencją. Otworzyliśmy dyskusję, którą pracownik allegro natychmiast zamknął bez podania przyczyny. Oceniliśmy więc tego sprzedawcę negatywnie i od razu dostaliśmy groźbę że jeżeli nie zmienimy oceny to on złoży zawiadomienie do prokuratury. Na drugi
dzień dostajemy od allegro ostrzeżenie, iż działamy na szkodę sprzedawcy i że kolejne takie działanie
może grozić zablokowaniem konta. Od kiedy kupowanie jest łamaniem regulaminu????

To my od tygodnia czekamy (zresztą nie tylko my bo takich osób zgłaszających jak my jest więcej) na jakąś
reakcję allegro i do tej pory cisza. Natomiast jak sprzedający poskarżył się na słuszny komentarz to od
razu nam ktoś grozi.

To jest naprawdę skandal i kpina z uczciwych sprzedawców i ewidentna ochrona innych nieuczciwych sprzedawców.

Zakładam ponownie temat, gdyż poprzedni właśnie allegro usunęło.

CENZURA W PEŁNI!!!

Usuwanie takiego tematu tylko potwierdza Wasze działania.

oznacz moderatorów

Autozaslony
#12 Orędownik#

To już jest kpina. Allegro właśnie usunęło negatywny komentarz dla sprzedawcy który wystawiliśmy za niezrealizowanie zamówienia.

Dalszy ciąg ochrony nieuczciwych sprzedawców!!!!

SKANDAL I KPINA!!!!

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_   Proszę o informacją jakim prawem usuneliście negatywny SŁUSZNIE wystawiony komentarz?????

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Autozaslony wątek nie został usunięty, a połączony ponieważ dotyczy tego samego tematu (ten również z tego powodu został połączony z pozostałymi).
Jeśli chodzi o komentarz, to sprawdziłam, że już to zgłosiłeś do odpowiedniego zespołu, odpowiedź otrzymasz w wiadomości e-mail (nr sprawy 45660715). 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Autozaslony
#12 Orędownik#

tak złgosiłem i otrzymaliśmy odpowiedź, gdzie Pani pomyliła kto od kogo kupował produkt.

Kpina i ewidentna bezmyślna ochrona sprzedającego.

oznacz moderatorów

Autozaslony
#12 Orędownik#

A żeby było wiadomo o co chodzi dla innych użytkowników to w takim razie jeszcze raz wklejam opis:

Od tygodnia zgłaszamy sprzedawcę który dodaje tysiące aukcji stanowiących połączenie dwóch
produktów: kalendarza oraz dowolnego przedmiotu z katalogu produktów. Ponieważ losowo je
wybiera, często są to unikatowe produkty, których nie może posiadać gdyż są w pełni wytwarzane
przez ich właścicieli i nikt nie pośredniczy w ich sprzedaży. Nie zmienia nic w opisach więc posługuje
się nazwami innych firm itd.

Nie wiem czemu to służy ale robi to masowo. W momencie pierwszego
zgłoszenia miał 64 tys aukcji. Na dzień dzisiejszy ma już ponad 80 tys!! czyli w ciągu tygodnia dodał 16
tys ofert wszystkie zrobione dokładnie w ten sam sposób. Kupiliśmy jeden z naszych produktów, żeby
zobaczyć czy wyśle faktycznie produkt, który jest w jego ofercie.

Sprzedawca anulował zakup tłumacząc się jakąś nieuczciwą konkurencją. Otworzyliśmy dyskusję, którą pracownik allegro natychmiast zamknął bez podania przyczyny. Oceniliśmy więc tego sprzedawcę negatywnie i od razu dostaliśmy groźbę że jeżeli nie zmienimy oceny to on złoży zawiadomienie do prokuratury. Na drugi
dzień dostajemy od allegro ostrzeżenie, iż działamy na szkodę sprzedawcy i że kolejne takie działanie
może grozić zablokowaniem konta. Od kiedy kupowanie jest łamaniem regulaminu????

To my od tygodnia czekamy (zresztą nie tylko my bo takich osób zgłaszających jak my jest więcej) na jakąś
reakcję allegro i do tej pory cisza. Natomiast jak sprzedający poskarżył się na słuszny komentarz to od razu nam ktoś grozi.

To jest naprawdę skandal i kpina z uczciwych sprzedawców i ewidentna ochrona innych nieuczciwych sprzedawców.

Dzisiaj bez podania przyczyny allegro usunęło SŁUSZNIE wystawiony negatywny komentarz.

oznacz moderatorów

Autozaslony
#12 Orędownik#

i Jeszcze jedno. Proszę weź naprawdę zainteresuj się chwilę moim zgłoszeniem bo ono nie jest dokładnie tym samym o czym jest ten wątek a zobaczysz, że mam rację.

Tutaj kolega zgłasza to, że sprzedawca sprytnie omija Wasze sortowanie i wyświetlanie produktów dopisując do swojego produktu np paragon czy FV którą jako drugi produkt.

Powoduje to, że wyświetla się samodzielnie a nie w pozostałych ofertach.

Natomiast to co ja zgłaszam, to jest robione w ten sam sposób, tylko że on nie wystawia własnych produktów tylko bierze sobie losowo wybrane produkty z katalogu oraz jakiś śmieszny notatnik, których nie ma na stanie. W ten sposób wystawił dziesiątki tysięcy ofert!!! na tą chwilę ma już 81 tys!!. A ponieważ nie ma fizycznie tych produktów, to w przypadku ich zakupu musi anulować sprzedaż. 

To jest naprawdę nieuczciwe. Telefon sprzedawcy jest nieaktywny.

Do tego po wystawieniu negatywnego komentarza, grozi kupującym prokutratorem albo jakimiś przedsądowymi wezwaniami. Na nas to nie działa ale zwykli kupujący mogą się przestraszyć i przypuszczam, że większość negatywnych komentarzy które dostał a zostały zmienione są, właśnie zmienione po takiej groźbie. A Wy jako portal nie powinniście pozowlić na takie groźby wobec kupujących. 

Takie bezpodstawne groźby są karalne.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Autozaslony nie otrzymałeś jeszcze odpowiedzi w sprawie nr 45660715, więc proszę poczekaj na wiadomość e-mail. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów