Dostałem zwrot przez allegro dpd i jest inna zawartość niż powinna być. W dyskusji allegro pisze, że ja powinienem reklamować przesyłkę. Proszę o informację czy to ja faktycznie mam reklamować i jeżeli tak to jak to zrobić ?
@petsroom-pl bzdury piszą, odmawiasz zwrotu kasy, prosisz klienta o odebranie nie swojego towaru i przysłanie to co mu wysłałeś 🙂
Taką wiadomość napisało allegro : W danej sytuacji sprzedający jako odbiorca paczki powinien złożyć reklamację u przewoźnika. Przewoźnik ma z reguły 30 dni na rozpatrzenie reklamacji, natomiast zachęcam Panią, do wypełnienia wniosku Allegro Ochrona Kupujących. Proszę, aby wypełniła Pani formularz, który jest dostępny po zalogowaniu, pod linkiem: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/allegro-ochrona-kupujacych?orderGroupId=500d22a1-92f8-35c0-8b... petsroom-pl, w przypadku akceptacji wniosku, nie będziemy wymagali od Państwa spłaty.
@petsroom-pl najlepsze jest to że przewoźnikiem jest Allegro 😄 dla świętrgo spokoju wejdź tu i zrób reklamacje https://allegro.pl/pomoc/last-mile/zloz-reklamacje nie zapomnij tylko odrzucić zwrotu i podania powodu że kupujący wysłał nie to co powinien 🙂
Dla mnie to bzdura, klient odsyła nie to co powinien, powinien odebrać od Ciebie paczkę, do tego on jest nadawcą więc będziesz potrzebował zrzeczenia odszkodowania, co z magazynowaniem, allegro tym samym tworzy problem prawny a co śmieszne możesz dalej domagać się produktu od którego kupujący odstąpił a Ci go nie wysłał 🙂
Odrzuciłem zwrot i zdążyłem usłyszeć, że jestem oszustem i mam klienta za nie inteligentnego 🙂
@petsroom-pl Widzę, że doradca wypowiedział się już w dyskusji.
@petsroom-pl ale **piiip**zielą farmazony i wprowadzają Cię w błąd - pewnie moderator w dyskusji?
jak zwykle moderator przypadkowo zapomniał, że operatorem jest tu allegro i że nie jesteś nadawcą przesyłki w myśl prawa pocztowego
@kostas11 ma rację - ogranicz swoje działania do minimum, nie bież zbędnej odpowiedzialności za nie swoje problemy
@petsroom-pl spotkały Cie tylko wyzwiska, u nas allegro zwróciło kasę z allegro protect mimo, że pokazaliśmy dowody, że to wina kupującego (zamieścił fakturę z towarem)
@petsroom-pl Już wyjaśniam kwestię wspomnianej dyskusji z odpowiednim zespołem. Wrócę tutaj z odpowiedzią.
.