anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Godziny wysłek - nie wyświetlają się prawidłowo.

it24_pl
#13 Ambasador

To już jest przesada, mam ustawione godziny wysyłek, a i tak pomimo tego wyświetlacie swoje wzięte nie wiadomo skąd! Czy do Was dociera to że jak sobie wymyślicie że nadam DPD do 15 to nie jestem wstanie tego spełnić, bo paczki z poniedziałku nadane o 13:24 kurier z punktu nadań podjął na następny dzień. Albo że nie mam 10 paczek nadanych tym sposobem to wy mi ustalicie? Kolejny cyrk - jak sobie decydujecie za mnie, i pokazujecie kupującym że dziś jeszcze paczka ode mnie wyjdzie - a mamy godzinę 14:14 to przyślijcie mi pracownika i sobie go opłaćcie, a potem jeszcze załatwcie kuriera który to ode mnie odbierze, bo ja wiem że na ten moment żaden!  @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
37 ODPOWIEDZI 37

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie prawda. Jak miałam tylko inposta i włączyłam smarta to DPD ustawiłam do 9-tej. A Wy wyświetlaliście jeszcze przed 12-stą dostawę na jutro. Wyjaśnij na podstawie jakich wcześniejszych zamówień jak żadnej paczki DPD wcześniej nie wysłałam w ogóle? Czy może DPD liczyliście na podstawie Inpost? To ma niby działać? Kolejna sprawa dlaczego w takim przypadku gdy sprzedawca wysyła paczkę zgodnie z własną deklaracją jednak później niż Wasza wróżka Wandzia wywróżyła to informujecie kupującego o opóźnieniu choć opóźnienia nie było??? Zasłaniacie sie informacją o sugerowanym czasie wysyłki. Dlaczego więc klienta nie informujecie o "sugerowanym" opóżnieniu?

Ps. proszę mi nie mówić, że to nie wróżka, bo choć poruszam ten temat z miesiąc w wielu postach zarówno tu jak na FB to do tej pory nikt mi nie wytłumaczył w jaki sposób wyliczyliście czas na podstawie poprzednich wysyłek BEZ poprzednich wysyłek... Dopóki tego nie uargumentujecie porządnie to będę się trzymać teorii z Wandzią...

it24_pl
#13 Ambasador

a i kolejna kwestia, wyświetlacie mi jako by paczek Allegro One Box DPD było mniej niż 10.. jest znacznie, znacznie więcej. To też nie jest błąd? 

oznacz moderatorów

it24_pl
#13 Ambasador

czekam na odpowiedź, paczek Allegro One Box DPD mam ponad 10, a wy pokazujecie że nie. I dalej wprowadzacie w błąd tutaj na gadane, bo nie liczycie z ostatniego miesiąca - tj. 30 dni, tylko 28. Dlaczego? Statystyki wysyłki odnośnie godzin nadań natomiast bierzecie z 90 dni.   I kolejna kwestia - nie deklaruję wysyłki w ciągu 2-3 dni, deklaruję wysyłkę tego samego dnia do 9:00, po tej godzinie - dnia następnego i ta wasza opcja "cudowna" opcja z wyświetlaniem mojej deklaracji nie ma tutaj zastosowania @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@it24_pl sprawdziłam Twoje oferty i widzę, że wyświetlamy dostawę w sobotę. Jak rozumiem, problemem jest przewidywany czas dostawy, bo w przypadku poprawnej weryfikacji ustawionych cutoffów wyświetlalibyśmy w ofercie informację "kup do X wysyłka tego samego dnia". 
To, że przewidywana dostawa jest określona na dzięń następny nie obliguje Cię do wysyłki tego samego dnia. W jakości sprzedaży bierzemy pod uwagę deklarowany przez ciebie czas nadania, nie przewidywany. Jeżeli nie chcesz żebyśmy wyświetlali wcześniejszą dostawę niż Twoja deklaracja, możesz to wyłączyć w skuteczności wysyłki

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT  piękne bajki tylko dlaczego wysyłacie w takiej sytuacji klientom informacje o opóźnieniu wysyłki co dodatkowo zaostrza sytuację?

it24_pl
#13 Ambasador

dodam tylko do tego co wspomniała już AnnaG-Antyki że mi potem wyświetlacie w menadżerze sprzedaży "zaległe wysyłki" . A co do reszty to słabo - proszę zauważyć że pytałem dlaczego pomimo tego że mam ponad 10 paczek Allegro One DPD - wyświetlacie mi w ustawieniach godzin wysyłki, że mam mniej niż 10? Kolejna rzecz - skuteczność wysyłki nie działa u mnie bo nie deklaruję terminu wysyłki 2-3 dni. 

oznacz moderatorów

it24_pl
#13 Ambasador

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   dalej nie doczekałem się odpowiedzi, a już kolejny hit, teraz już wszystkie formy wysyłki mam w ustawieniach godzin dostawy , że nie spełniam limitów 10 paczek. 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@it24_pl 

Wrócę z odpowiedzią, proszę o cierpliwość.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@it24_pl 

Wracam z odpowiedzią.  W miejscu o którym piszesz to tam wyświetla się weryfikacja godziny granicznej, a nie liczba przesyłek. Więc pytanie o jakich ustawieniach wysyłki piszesz?

Przypomnę również, że dane do wysyłki z godziną graniczną są liczone za ostatnie 28 dni.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

it24_pl
#13 Ambasador

a1.jpg

O to chodzi, niby nie ma, a jak sobie policzyłem to mam zdecydowanie więcej. Z ostatnich 28 dni.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@it24_pl podaj przykłady 11 zamówień (z 28 dni) z metodą dostawy dla której wiesz, że masz spełnioną liczbę a mimo to wyświetlamy, że zamówień było mniej. Da mi to możliwość przesłania sprawy do dalszej weryfikacji. 

Alicja
oznacz moderatorów

it24_pl
#13 Ambasador

dotyczy inpostu, a jest tego znacznie wiecej, podobnie jak z dpd

2eb45870-6e0c-11f1-85ed-59078e13e466
840c8d70-6d5c-11f1-827d-2f388670d91c
851bf8a0-6b4e-11f1-aba7-9116f4241053
80f070e0-6a5d-11f1-8ede-3ddc5dbde850
a5531cb0-69c4-11f1-a412-21a6f8c09f6b
8dd42be0-69b7-11f1-8a0d-5f1124299f57
62ab31f0-699b-11f1-9f11-0f914a365c52
30e94c20-6972-11f1-a797-439fd31888d9
af69cad1-6967-11f1-b99b-89c8f595b41c
c41692a0-68e1-11f1-a59c-c529ff123b57
941ff200-682b-11f1-8f37-811bbbf37ca0
oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@it24_pl Sprawdziłam te zamówienia i tylko 8 z tych zamówień jest wysłanych tego samego dnia. Przykro mi. Abyśmy mogli zweryfikować godziny w ofercie, musisz mieć co najmniej 10 wysyłek z deklaracją czasu wysyłki tego samego dnia, w ciągu ostatnich 28 dni. 

Zachęcam Cię do szczegółowego zapoznania się z tym artykułem. W zakładce Ustawienia dostawy podpowiadamy, dla których ofert możesz skrócić czas dostawy. 

Nicol
oznacz moderatorów

it24_pl
#13 Ambasador

mój błąd, co dalej nie zmienia faktu że rościcie sobie prawo do decydowania w imieniu sprzedawcy kiedy ma wysłać towar, tym samym wprowadzając w błąd. Wczoraj zamawiałem paczkę, wg. Was miała być dziś, niestety nie - bo to wasza przewidywana dostawa, a nie deklaracja kupującego. I tutaj jest problem, bo dostaję dziś informację że - przesyłka opóźniona. I teraz, jak to wygląda? że sprzedawca nie wysłał w terminie, i to on jest winny - tak pomyśli osoba która tylko kupuje na Allegro? Prawda? bo co innego ma pomyśleć - miała być dziś, a nie ma. 

I teraz mam mu wystawić negatywa za nieterminową dostawę? Bo tak to wygląda ze strony kupującego. 

oznacz moderatorów

kovek
#13 Ambasador

@nat_not dla pełnej transparentności powinniście opublicznić jak algorytm wylicza przewidywany czas dostawy, bo mam wrażenie że sami tego nie wiecie, a jakiś wzór na pewno istnieje🤷I nie - to co jest na tej zalinkowanej stronie nie jest dokładną informacją, bo to są same ogólniki

oznacz moderatorów

polcia56
#10 Popularyzator

????

oznacz moderatorów

Client:74250890
#13 Ambasador

Ogólnie, to godziny czasu wysyłki Ci nic nie zmienią ( oprócz oznaczenia przy ofercie, pozycjonowania ofert i konieczności wysyłki zamówień do tej godziny) . Jak kurierzy Ci skanują paczki po ustawionej godzinie, to po ustawionej godzinie i tak będzie czas na wysłanie tego samego dnia.

Zapewne jest brana pod uwagę częstsza godzina ( aby algorytm nie brał pod uwagę tego, jako jednorazowe zdarzenie), czyli przykładowo skanują średnio 13/14:00, godzina czasu wysyłki do 12. Po 12:00 znika oznaczenie kup do, pojawia się dostawa jutro, bo kurierzy i tak to skanują po 12:00. 

oznacz moderatorów

it24_pl
#13 Ambasador

Client:74250890  godzina skanowania kuriera nie ma znaczenia, znaczenie mają godziny złożenia zamówień które pakujesz. Jest to sprawdzone, tyle że jeśli miałem deklarację do 15, a teraz mam do 9, i z tego powodu spadła mi ilość zamówień, to już magicznie allegro nie bierze sobie moich deklaracji, tylko karze mnie za to że 3 tygodnie temu wysyłałem zamówienia złożone do 15. Teraz nie jestem wstanie wysyłać tych do 15, bo po pierwsze mam chwilowo inne priorytety, a po drugie punkt który obsługiwał paczki tak późno już nie istnieje, a pozostałe gwarantują do 13 odbiór kuriera na papierze, bo realnie czasem i nawet wcześniej jest kurier i drugiego podjazdu nie ma. 
oznacz moderatorów