anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Godziny wysłek - nie wyświetlają się prawidłowo.

it24_pl
#13 Ambasador

To już jest przesada, mam ustawione godziny wysyłek, a i tak pomimo tego wyświetlacie swoje wzięte nie wiadomo skąd! Czy do Was dociera to że jak sobie wymyślicie że nadam DPD do 15 to nie jestem wstanie tego spełnić, bo paczki z poniedziałku nadane o 13:24 kurier z punktu nadań podjął na następny dzień. Albo że nie mam 10 paczek nadanych tym sposobem to wy mi ustalicie? Kolejny cyrk - jak sobie decydujecie za mnie, i pokazujecie kupującym że dziś jeszcze paczka ode mnie wyjdzie - a mamy godzinę 14:14 to przyślijcie mi pracownika i sobie go opłaćcie, a potem jeszcze załatwcie kuriera który to ode mnie odbierze, bo ja wiem że na ten moment żaden!  @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

Client:28769449
#12 Orędownik

No cóż... To notoryczny problem. Np. Dziś kurier One przyjechał koło 10-11, a jeszcze bodajże koło 13 wpadały zamówienia deklarujące wysyłkę dzisiaj dla One. Jakby Allegro nie miało w systemie, że ich kurier przyjechał rano i drugi raz przyjeżdżać nie będzie.

Ale wiesz, to w końcu zawsze jest wina sprzedawcy ;>

oznacz moderatorów

minia811
#7 Wielbiciel

W takiej sytuacji przekaż paczki One kurierowi Orlen Paczka.

oznacz moderatorów

kovek
#13 Ambasador

ja już przestałem to zgłaszać parę tygodni temu, jak coś wpada to informuję klienta że to wina allegro i błędnie pokazują czas dostawy. Nikogo tam nie przekonuje to, że system pokazuje wysyłkę dzisiaj pomimo tego, że nie nadaję już o tej porze paczek. Śmiało można powiedzieć, że dane są z czapy, a nie oparte o statystyki sprzedawcy

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Normalnie chodzi mi po głowie seria memów z tymi czasami dostaw. Jaka informacja dla klienta by była. Szkoda że nie umiem takich rzeczy robić. To, że pokazują źle, bo lubią jeszcze mogę zrozumieć. Ale to, że jeszcze do tego wysyłają informacje o opóźnieniu gdy takiego nie było to już największe swiństwo jakie można zrobić na takiej platformie. Według ich logiki to powinno być co najwyżej "sugerowane opóźnienie".

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@it24_pl Podaj przykłady konkretnych ofert, których dotyczy ten problem i prześlij zrzuty ektanu z informacją, którą widzą kupujący.

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

it24_pl
#13 Ambasador

zamówienie z dziś z 14:17 , Allegro One, DPD 0e8e1ce0-5f46-11f1-95b4-fbc8ec94cf02, informacja dla kupującego paczkę dostanie 05.06

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@it24_pl Poprosiłam o sprawdzenie czy przewidywany czas dostawy widoczny w tej ofercie został obliczony prawidłowo. Wrócę tutaj z odpowiedzią.

Zachęcam również do zapoznania się z informacjami co uwzględniamy w przewidywanym czasie dostawy.

Natalia
oznacz moderatorów

it24_pl
#13 Ambasador

nie interesuje mnie to, zupełnie inne godziny deklaruję, po za tym, narobiliście tyle tych przesyłek, że naprawdę taką pocztą 10 nazbierać to dla mniejszych problem i potem sobie rościcie prawo do decydowania do której takie paczki wysyłam. ABSURD. Jedne statystyki - godziny wysyłki bierzecie z 90 dni, a liczbę przesyłek z 28 dni.. bardzo ciekawe! 

oznacz moderatorów

Client:118046128
#11 Animator

Ja już sugerowałam w innym wątku o podobnej tematyce, że powinno być dokładnie odwrotnie ale allegro ma to jak zwykle gdzieś . Jeżeli sprzedawca ma mniej niż 10 paczek danego typu przewoźnika to algorytm powinien brać pod uwagę tylko jego godziny zdeklarowanie i dopiero powyżej 10 szt niech sobie algorytm wylicza bo wtedy ma wystarczający zbiór danych żeby móc taką średnią wyliczyć, ale tutaj panuje pokrętna logika allegro - tego nie ogarniesz.

oznacz moderatorów

SDKsterowniki
#9 Pomysłodawca

Allegro robi to z premedytacją. Przez ich metody dostawy zmieniłem czas wysyłki na 2dni i dalej wyświetla się klientom "dostawa jutro" Mam szczęście mieszkać na wsi gdzie kurier DPD ma kompletnie wywalone a jedyna firma która działa jak należy to InPost. Co chwila tłumaczę się klientom czemu paczka jeszcze nie nadana a miała być już na miejscu. Allegro powinno dać możliwość ustawienia czasu dla każdej metody ale wiedzą że jeśli podali byśmy prawdę to nikt by z tego nie korzystał.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @SDKsterowniki. Jeśli deklarujesz wysyłkę w ciągu 2 dni, a w ofertach predykacja jest szybsza, to oznacza, że wcześniejsze zamówienia musiałeś wysyłać jednak szybciej niż deklarujesz. 
Jeśli wysyłasz przesyłki szybciej i nie chcesz, abyśmy uwzględniali to w przewidywanym czasie dostawy, to przejdź do zakładki Skuteczność wysyłki i kliknij [wyłącz dostawy szybsze niż moja deklaracja]. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w artykule

Marysia
oznacz moderatorów

SDKsterowniki
#9 Pomysłodawca

Wasze wysyłki są odpowiedzialne za te przesyłki które dochodzą po kilku dniach. Jeśli wysyłam inpostem niema problemu ale wasze działają jak działają. Nie mieszkam w mieście, kurier DPD w mojej okolicy ma w D swoją robotę. Przesyłki nadawane są po południu w Gdańsku w punkcie nadań i tu zaczyna się kolejna magia - wg nr DPD "przesyłka nadana w punkcie" ale wg waszego nr który podajecie kupującemu "przesyłka przygotowana przez nadawcę". Doprowadza to do sytuacji gdzie klient wkurzony dzwoni lub pisze do mnie "Czemu nie nadane". Rozumiem, że chcecie zarobić ale dlaczego moim kosztem? Potem ja się tłumaczę i muszę wysyłać nr przesyłek aby udowadniać że nadałem.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@it24_pl Dostałam odpowiedź z potwierdzeniem, że przewidywana data wysyłki została wyznaczona zgodnie z założeniami. Jednocześnie potwierdzono, że podana wartość jest bardziej optymistyczna niż Twoja deklaracja, ze względu na dobrą historię sprzedaży.

Główną przyczyną jest to, że nie masz zweryfikowanych pozytywnie godzin granicznych. Abyśmy mogli to zweryfikować, musisz mieć co najmniej 10 wysyłek z deklaracją czasu wysyłki tego samego dnia, w ciągu ostatnich 30 dni. Po pozytywnej weryfikacji godzin granicznych, dla wskazanego zamówienia wyświetlilibyśmy wysyłkę w następnym dniu.

Natalia
oznacz moderatorów

kovek
#13 Ambasador

@nat_not dla pełnej transparentności powinniście opublicznić jak algorytm wylicza przewidywany czas dostawy, bo mam wrażenie że sami tego nie wiecie, a jakiś wzór na pewno istnieje🤷I nie - to co jest na tej zalinkowanej stronie nie jest dokładną informacją, bo to są same ogólniki

oznacz moderatorów

polcia56
#10 Popularyzator

????

oznacz moderatorów