Dzień dobry
Proszę o moderatora żeby się wypowiedział jak rozwiązać problem
Oferta- parametry oczywiście wypełnione ( tak jak zazwyczaj błędnie przez konkurencję)
Parametr ilość sztuk w opakowaniu 12
jednostka sprzedaży sztuka.
I cena za konkretny produkt wyświetla się prawidłowa 88 zł, natomiast pod spodem pod ceną wyświetla się jakaś cena z **piiip** 7,35 zł/sztuka.
Klient kupił 4 sztuki i zgłosił problem że otrzymał tylko 4 a nie 48 sztuk..
link do oferty: https://allegro.pl/oferta/lamele-scienne-dab-klasyczny-270-cm-szerokie-mardom-decor-l0306-1766031553...
Proszę o pomoc , gdzie jest błąd? @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Cześć @Decordom-Olsztyn, dziękuje za zgłoszenie.
Przekazałem je do odpowiedniego zespołu w celu zweryfikowania, wrócę do tego wątku gdy tylko otrzymam rozwiązanie 🙂
??
No skoro masz informację, że za 88 zł klient kupuje opakowanie 12 sztuk, to co dziwi? 4 x 12 = 48. W parametrze masz, że "jedna" sztuka towaru to opakowanie 12 sztuk.
A gdzie jest napisane że klient kupuje opakowanie?
Liczba sztuk w opakowaniu nie jest jednoznacznym że kupuje opakowanie
Cześć @Decordom-Olsztyn, przepraszam za długi czas oczekiwania na odpowiedź.
Jeśli sprzedajesz 1 sztukę, powinieneś zedytować w ofercie parametr „Liczba sztuk w opakowaniu” i ustawić go na 1. Jeśli nie masz takiej możliwości, zgłoś proszę sugestię do produktu, aby parametr został poprawnie ustawiony.
Jeśli natomiast chcesz sprzedawać zestaw (np. 4 sztuki po 88 zł za sztukę), powinieneś skorzystać z funkcjonalności zestawów produktowych:
https://help.allegro.com/pl/sell/a/czym-sa-zestawy-produktow-E7kk0kxqaCa
Pamiętaj też, że jeśli w ofercie widnieje 12 sztuk w opakowaniu i została podana jedna cena, to obowiązuje ona za cały zestaw, czyli w tym przypadku 88,18 zł za 12 sztuk lameli.
Mateusz, to jest najprostsza odpowiedź , i taką może podać każdy, nie trzeba się znacząco wysilać.
Kilka dni zajęło Wam zapoznanie się z tą banalną sytuacją?
Nie jest jednoznaczne to co jest w waszych parametrach, zaznaczę że te parametry może wpisać każdy kto ''tworzy nowy produkt'' a wy później zmuszacie nas sprzedających żebyśmy przypisali nasz produkt po wcześniej już stworzony.
System nie zawsze pozwala na zapisanie produktów jak różnią się parametrami- które de fakto ktoś żle wpisuje.
Ja nie jestem od tego żeby poprawiać oferty błędnie zrobione .
I powtórzę ilość sztuk w opakowaniu nie oznacza i tym samym w tych samych parametrach JEDNOSTKA SPRZEDAŻY - SZTUKA nie oznacza zakupu opakowania tylko sztuki- ilość jest pod przesyłkę kuriera! tak czy nie?
Rozwiążcie proszę ten problem,
Dla produktu o kodzie EAN 5901694450834 w opakowaniu powinno być 12 szt (w GS1 jest "MARDOM DECOR Lamela Largo Dąb Klasyczny L0306 12szt").
Opakowanie z 1 szt. powinno mieć osobny kod EAN.
bo jest to błędnie przypisany kod przez jakiegoś pacana z mojej konkurencji.. ( nie pierwszy raz zresztą)
Więc pytanie moje jest jak rozwiązać ten problem?
Produkt Mardom Decor Lamela L0306 jest sprzedawana na sztuki , nie na opakowania, kod produktu to Kod EAN: 5901694450834