Witam.
Wprowadziłem do asortymentu karmę dla psów.
Nie planuję na razie inwestycji w kartony do tych karm, będę wysyłał w folii stretch.
Jak to się ma do opłat za wysyłkę w ramach Allegro Delivery?
Wysyłka bezpośrednio u kuriera traktuje taką przesyłkę jako niestandardową i dolicza dodatkowe opłaty. Czy wysyłka przez Allegro Delivery również?
InPost traktuje przesyłkę jako standardową do 20kg
DPD również + wymiary muszą się zgadzać,
DHL - sama folia to już niestandardowa przesyłka,
Orlen również traktuje to jako niestandard.
W ramach Allegro Delivery przesyłki owinięte folią stretch są traktowane podobnie jak u przewoźników zewnętrznych. Oznacza to, że DHL i Orlen naliczają dodatkowe opłaty za takie przesyłki, ponieważ są one klasyfikowane jako niestandardowe.
DPD również traktuje przesyłki owinięte folią stretch jako niestandardowe i dolicza opłaty, jeśli wymiary przesyłki przekraczają ustalone limity.
tak zapytam: czy uważasz, że karma zapakowana tylko w strecz zawsze bezpiecznie dojedzie do kupującego?
@AGLOPRIMA2 Do pierwszej wtopy 😉 ja kiedyś kupiłam online ziemię do kwiatów. Przyszedł po prostu foliowy worek ziemi z naklejoną na nim etykietą 😉
Bezpieczniej niż w kartonie. Wożę również przesyłki jako kurier. Częściej trafiam na rozwalone kartony z karmą niż ciasno owinięte folią