anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Na ile dane podawane przez " użyszkodników" są aktualne?

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

W jaki sposób mogę skontaktować się z kupującym jeżeli żaden z 3 dostępnych numerów telefonów  nie jest aktualny. Czy ktoś to w ogóle sprawdza?

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@cztery_bez_atu Przykro nam, ale nie jesteśmy w stanie weryfikować danych kontaktowych, jakie wskazują kupuący. Czy próbowałeś skontaktować się z klientem przez Centrum Wiaodmości? 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@w_kiwi Zwykle to nie po to dają fałszywe numery kontaktowe jak i swoje dane osobowe by odpisywać na wiadomości . A po drugie to sami ograniczacie możliwość pisania przez Centrum wiadomości do klientów.

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@w_kiwi  Nie bardzo w to wierzę. Rozumiem że jest Wam to na rękę że sprzedający nie może szybko skontaktować się z kupującym. Nie twierdzę że należy to zrobić w czasie np tygodnia czy miesiąca ale sprawdzenie konkretnego numeru po zgłoszeniu stanowi problem?  Sprawdzacie tyle innych danych a nie możecie sprawdzić nr. telefonu? 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@cztery_bez_atu udostępniamy narzędzia kontaktu z kupującym na platformie, gdyby brak kontaktu był nam na rękę, nie robilibyśmy tego. 
Doprecyzuj co miałaś na myśli pisząc, że numery są nieaktywne. Czy dzwoniąc do klienta otrzymujesz informację, że ten numer nie istnieje, czy może po prostu nikt nie odbiera? 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@Syrena_zT  użytkownik dokonał zakupu. Dane wskazywały że jest to firma.  Nie robię problemu z dokumentowaniem sprzedaży więc chciałam zapytać o NIP i wystawić fakturę. Przy okazji chciałam zapytać czemu nie odbiera przesyłki czekającej od kilku dni w paczkomacie. Nie był to pierwszy raz kiedy to pomimo wpisania numeru przesyłki status przesyłki nie zmienia się i widnieje jako opóźniona i już nawykiem stało się że dzwonię do kupującego i informuję go że jest do odebrania  pomimo że u Was jest oznaczona jako opóźniona. Tak również było tym razem. Dzwoniłam na wszystkie numery które znalazłam  również w internecie, niestety komunikat był jeden. Abonent nie odbiera telefonu. W efekcie przesyłka wróciła do mnie. Teraz czekam na rozpoczęcie dyskusji gdyż na 99% kupujący nie zauważył że pieniądze zostały zwrócone i za jakiś czas napisze " Zapłaciłem i nie otrzymałem towaru". Takie są efekty  Waszych " usprawnień ". A wystarczyło by " zatrudnić " automat który co jakiś czas obdzwaniał by wszystkie numery i blokował użytkowników z którymi po kilku próbach nie udało się nawiązać kontaktu. Blokada dostępu naprawdę potrafi czynić cuda.

oznacz moderatorów

firmakrzak
#12 Orędownik

Nie każdy chce aby do niego dzwonić, są wiadomości. Na wielu marketplacach w ogóle sprzedajacy nie zna nru tel. kupującego ani jego adresu i to jest moim zdaniem ok.

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@firmakrzak  Ty chyba naprawdę jesteś firmąkrzak. Jeżeli ktoś nie chce aby do niego dzwonić to niech nie podaje numeru telefonu. Proste? Poza tym, jesteś w stanie podać jakiś serwis gdzie nie trzeba podawać numeru telefonu a tym bardziej adresu?  Do kogo wyślesz to co sprzedałeś jeżeli  kupujący nie poda adresu? 

Jest wymóg aby podać wszystkie niezbędne informacje umożliwiające prawidłowe zakończenie transakcji.  Numer telefonu jest jedną z nich.

oznacz moderatorów

firmakrzak
#12 Orędownik

@cztery_bez_atu  napisał(a):

@firmakrzak  Poza tym, jesteś w stanie podać jakiś serwis gdzie nie trzeba podawać numeru telefonu a tym bardziej adresu?  Do kogo wyślesz to co sprzedałeś jeżeli  kupujący nie poda adresu? 

Serwisy na V i O. Oczywiście użytkownicy podają tam swoje dane, ale ja ich nie otrzymuje - 90% zamówień jest przecież do paczkomatów, a na etykietach nr tel. jest zagwiazdkowany.

oznacz moderatorów

firmakrzak
#12 Orędownik

@cztery_bez_atu  napisał(a):

Jeżeli ktoś nie chce aby do niego dzwonić to niech nie podaje numeru telefonu. Proste?

Musi przecież na allegro podać.

oznacz moderatorów